Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Phaks
Příspěvky: 6
Registrován: 14 srp 2014 14:56

Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Phaks » 14 srp 2014 15:08

Ahoj chlapi :D,

mohu vás požádat o radu? Někomu tato otázka může připadat naprosto zbytečná, ale i přesto se zeptám, protože ještě před tím, než utratím 1800,- (Lexicon Alpha) za zvukovou kartu bych se chtěl ujistit, zda-li to má cenu.

Koupil jsem si 2x Yamahy HS5 a k tomu redukci 2x 6.3mm do 3.5 jacka, který mám zapojený do interní zvukové karty v základní desce. Problém je, že jakmile zapnu monitory, tak začnou "vrčet" a hučet. Dávám to za vinu interní zvukové kartě, ale táta mi řekl, že by mohl být problém také v uzemění počítače. Zkoušeli jsme síťovou pračku, ale to nepomohlo. Tudíž se chci zeptat. Když si koupím 2x 6.3mm kabely + Lexicon Alphu, vyřeší to můj problém nebo je zakopaný pes v něčem jiném.

PS: Když kabel z monitorů zapojím do telefonu, tak to vůbec nehučí, jakmile jsem to dal do iMaca, hučelo to také.

Předem vám moc děkuji za radu. :oops:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 14 srp 2014 16:58

tata ma pravdu .. je to problem so zemou ..

Phaks
Příspěvky: 6
Registrován: 14 srp 2014 14:56

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Phaks » 14 srp 2014 17:47

Aha, moc děkuji. Tudíž budu muset koupit nějakou lepší síťovou pračku? :(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 14 srp 2014 17:50

ne .. staci dibox ..

Phaks
Příspěvky: 6
Registrován: 14 srp 2014 14:56

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Phaks » 14 srp 2014 22:14

Moc děkuji, mrknu se na to :)

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od jazzym » 14 srp 2014 22:47

Obrázekzachrante zem !.., je snou nejaky problem.

a vy chcete kupit neco co vas odpojí? :wink:
zem nedava poriadne minus .. podotahujte sroby v zasuvkach skontrolujte správnost kablov
normalne je že to tak má fungovat

Phaks
Příspěvky: 6
Registrován: 14 srp 2014 14:56

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Phaks » 15 srp 2014 09:57

O diboxu jsem slyšel po prvé. V kabelech by snad být problém neměl, kupoval jsem je totiž nové k monitorům. Až budu doma, zkusím podotáhnout šrouby, snad to pomůže. Děkuji za radu. :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 15 srp 2014 11:21

preboha ser na sroby .. nepocuvaj jazzyma .. on je hroznej brepta .. potrebujes oddelit zem , lebo tam mas zemnu slucku .. odstrihnut zem pri napajani pocitaca je zivotu nebezpecne , tak je lepsie odstranit zem v signale .. ak je to symetricky kabel , tak to mozes skusit .. alebo kupis dibox , ktory ti to galvanicky oddeli ..

napriklad toto http://www.on-board.sk/di-boxy-signalov ... audio-dti/

Obrázek

Obrázek

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od jazzym » 15 srp 2014 12:31

dotiahnutie šrobov neubliži , pokial bude vypnuty prud a pre istotu dreveny šrobovak a gumene podražky :wink:
ked ide o hlinikove káble odporučaju to robiť každy rok, lebo hlinik "tečie"

zemna slučka sa da vyriešit niekedy aj zapojenim do spoločnej zasuvky .. monitory-bedne aj PC.

Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Tonysss » 15 srp 2014 12:35

Ano, problém se nazývá zemní smyčka ,u externí zvukové karty bývá těhto problémů minimum. U integrovaných zvukovek je to takřka pravidlo že něco brumí a píská.
Raději bych investoval do kvalitnější externí zvukovky než do DI Boxu. Toť moje doporučení.
Např tahle karta je za dané korunky velice slušná:
http://zvukove-karty.heureka.cz/steinberg-ur-22/

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od hubert » 15 srp 2014 12:47

To ze externa zvukovka vyriesi problem zemniacej slucky je skor zbozne zelanie ako iste riesenie...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 15 srp 2014 14:27

pravda pravda ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od markuc » 15 srp 2014 15:01

Ale samozřejmě že externí zvukovka brum vyřeší, což u řešení s DI-BOXem není vůbec jisté.
Externí zvukovka totiž přinese do tohoto řetězce to, co je třeba - symetrii.
Pak stačí vyrobit si symetrické kabely s odpojeným stíněním na jedné straně a propojit jimi výstup zvukovky
se vstupem Yamah. Je to to nejčistší řešení.

Mám shodou okolností taky Yamahy HS5 a taky mi bruměly a tímhle způsobem jsem to vyřešil.

Phaks
Příspěvky: 6
Registrován: 14 srp 2014 14:56

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Phaks » 15 srp 2014 16:18

Wow, moc děkuji za takový ohlas. Kamarád má Lexicon Alphu, monitory má od Samson, tak ho konečně musím dokopat ke mně domů, aby jsme to vyzkoušeli na jeho zvukové kartě :D Pak se uvidí co dál. Ono sama o sobě ta interní zvuková karta vrčí do sluchátek, ale není to zas tak moc slyšet. Především by to asi také chtělo nějaké dražší kabely... Takových peněz, co to bude stát, ale za ten zvuk to rozhodně stojí :)

markuc: A jak jsi s nimi spokojený? Já jsem z nich nadšený, ale zatím jsem to otestoval jen na mobilu a v prodejně, kde jsem je kupoval. Btw. Zamávám ti po cestě na chalupu, až budu projíždět Dobříší :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha HS5 - "Vrčení" problém

Příspěvek od Pytkin » 15 srp 2014 18:14

markuc píše:Ale samozřejmě že externí zvukovka brum vyřeší, což u řešení s DI-BOXem není vůbec jisté.
Externí zvukovka totiž přinese do tohoto řetězce to, co je třeba - symetrii.
Pak stačí vyrobit si symetrické kabely s odpojeným stíněním na jedné straně a propojit jimi výstup zvukovky
se vstupem Yamah. Je to to nejčistší řešení.
riesenie s DIBOXom je iste .. Samozrejme dibox moze jemne ovlivnovat zvuk .. Ale oddeli zariadenia uplne ..

Neviem ci je externa zvukovka ciste riesenie .. Ale urcite je drahsie .. V kazdom pripade externa zvukovka prinesie kopu inych vyhod ..

Odpovědět