uh, BM5A bych zaty prachy nechtel ani nahodou..Pytkin píše:NS10m si pamatam dobre .. vela som na nich robil .. HS seria je uplne ina vec .. v porovnani HS80 a BM5a znie HS seria viac hyfisticky .. Viac basov a vysiek .. Nemal som vela casu na testovanie .. Ale asi by som ich nechcel ako hlavne monitory .. Radsej BM5a .. Ale samozrejme tie stoja 2x tolko ..
Kazdej by si mel hlavne uvedomit ze YAMAHA HS serie je levna bedna se zamerenim na konkretni cilovku zakazniku a pro vyhraneny uplatneni. A taky je dulezity vedet, ze Yamaha dela i jinou radu beden a ta samozrejme stoji mnohem vic penez a tak muze clovek s jistotou predpokladat ze prirozene i lip hraje - coz tak skutecne je. Model YAMAHA MSP-10 je hodne dobra bedna, ktera je dnes po atraktivnim snizeni ceny za velice ferovy penize. (neplest ale zvuk prcka MSP-5 s MSP-10). Tedy nova HS serie logicky nemuze hrat "tak dobre" jako MSP-10 protoze by Yamaha pak MSP-10 uz nikomu neprodala. Je to jasna marketingova strategie. Serie HS hraje dobre ale ne zas tak dobre, aby konkuroval hodne lepsi a drazsi MSP-10.
A je teda na miste ze pokud bysme meli pomerovat bedny drazsi tak od Yamahy musime vyrukovat s timto modelem MSP-10 kterej ma hodne dobrej zvuk a je samozrejme v cenovy relaci ktera je +- shodna s napr Genelec 1031, 8000, ADAM P33, Tannoy Eclipse, Dynaudio BM6A atd. atd.
(nutno jeste dodat ze pred cca 5 rokama staly MSP-10 cca 90.000 to uz je draha bedna)
Ja osobne uvazoval ze surround 5.1 sestavu poridim prave z techto MSP-10 ale ted kdyz na trh prisly tyhle HS a cena je natolik lakava tak dam radej HS a nemam absolutne strach ze udelam chybu. Krom toho promne to budou prece jen doplnkovy 5.1 bedny pro moje studio, velky a hodne dobry MAIN monitory uz mam od firmy FAR.
YAMAHA MSP-10

.