8" štúdiové monitory

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Hammond

Re: 8" štúdiové monitory

Příspěvek od Hammond »

Giom: Ja mam starsie MKII. Podla specifikacii by mali byt MKIII na tom este o cosi lepsie.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

m4x píše:Možná je to malinko OT vzhledem k nižší ceně, ale Akai nabízí překvapivě dobré monitory Akai RPM800 za 298 € kus http://www.thomann.de/cz/akai_rpm800.htm Redakce Amazona.de je srovnává s Dynaudio BM5A nebo ADAM A7. Ale ten bundle Dynaudio BM5 MKIII Control Bundle je rozhodně super :palec+:
Tomu prirovnavavniu z Amazonu moc nerozumiem. Ako ich mozu prirovnavat ku BM5 co je vyborna bedna a sucasne ku A7, co nieje dobra bedna? To asi pisal nejaky dedko vsevedko z marketingoveho oddelenia.

giom

Příspěvek od giom »

Určite nie. Od Behringeru mám rád iba jejich digimixi, to je tak všetko!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Giom : ak mas velky priestor , tak 8 palec ano .. Ale ak mas detsku izbu 20m2 , tak zbytocne sa zaoberas 8palcami .. tie 7" budu akurat ..

revolution

Příspěvek od revolution »

Testy mnohých študiových monitorov som počúval tu: Osobne sa mi najviac páčia JBL LSR308 a yamaha HS8

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Co prosim..? :)

Hammond

Příspěvek od Hammond »

:D :D

giom

Příspěvek od giom »

Pytkin mám konečne väčšie priestory, preto zvažujem tie 8čky. Viem že do detskej izby stačia v pohode 5". Doteraz som tak fungoval.

Stan

Příspěvek od Stan »

OT: Revolution diky za skvely vtip :). Tohle by se melo povesit na net pro pobaveni sirsi audio verejnosti.

revolution

Příspěvek od revolution »

Som rád že som vás pobavil :D Každopádne tie JBL som počul naživo a sú skvelé, yamahy ns10 nenahradí už nič ale tie HS8 sú v pohode ale každý má asi iné uši a iný názor

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

giom : cize teraz mas aku velku reziu ?

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Stan píše:OT: Revolution diky za skvely vtip :). Tohle by se melo povesit na net pro pobaveni sirsi audio verejnosti.
Uz sa tesim na nejaky podobny test televizorov - kamera natocena na display... a sup s tym na Youtube. :P
Nuz ale kazdy si tym musi prejst. Ked si spomeniem na moje zaciatky, tiez sa smejem.

jammix

Příspěvek od jammix »

mne to až taka blbosť nepride , nikto neočakava že jemne rozlišenie repraky nebudu mať . Taký problem nemaju ani low end Hifi . ale pri porovnani si možeš urobiť predstavu ako su vyvážené basy stredy vyšky .. dokonca som pri tych ribbonoch dokazal rozoznnať typický ribbonacky warm distortion :lol:
ale točit tu skladbu dookola som dlho nedokázal.

giom

Příspěvek od giom »

Pytkin cca 60m2

mistergo

Příspěvek od mistergo »

Také nemyslím, že by to sonicsensepro porovnávání monitorů byl až takový výkřik do tmy. Pár těch monitorů, co srovnávají jsem přímo tímto AB stylem také porovnával a ty nahrávky jsou hodně blízko mým vlastním dojmům. Dá se plus minus věřit barvě zvuku, podílu středů a výšek, samozřejmě se nedá spoléhat na basy, ty budou naživo hrát jinak a jsou závislé na místnosti a umístění.
Abych se držel tématu - bedny jsou dost individuální záležitost, takže těžko radit nějaké konkrétní modely. Je potřeba mít představu, jaký zvuk člověku vyhovuje. Třeba osobně mi vyhovuje, když je bedna středovější a spíš jasnější ve výškách, jinak mám tendenci dělat moc ostrý mix a vždycky přeženu středy, takže je zvuk jak ze starýho rádia. Takže imho je potřeba se nejdřív zamyslet nad tímto. :-)

Odpovědět