8" štúdiové monitory
Re: 8" štúdiové monitory
Giom: Ja mam starsie MKII. Podla specifikacii by mali byt MKIII na tom este o cosi lepsie.
Tomu prirovnavavniu z Amazonu moc nerozumiem. Ako ich mozu prirovnavat ku BM5 co je vyborna bedna a sucasne ku A7, co nieje dobra bedna? To asi pisal nejaky dedko vsevedko z marketingoveho oddelenia.m4x píše:Možná je to malinko OT vzhledem k nižší ceně, ale Akai nabízí překvapivě dobré monitory Akai RPM800 za 298 € kus http://www.thomann.de/cz/akai_rpm800.htm Redakce Amazona.de je srovnává s Dynaudio BM5A nebo ADAM A7. Ale ten bundle Dynaudio BM5 MKIII Control Bundle je rozhodně super
Určite nie. Od Behringeru mám rád iba jejich digimixi, to je tak všetko!
Giom : ak mas velky priestor , tak 8 palec ano .. Ale ak mas detsku izbu 20m2 , tak zbytocne sa zaoberas 8palcami .. tie 7" budu akurat ..
-
Testy mnohých študiových monitorov som počúval tu:
Osobne sa mi najviac páčia JBL LSR308 a yamaha HS8
Co prosim..? 

Pytkin mám konečne väčšie priestory, preto zvažujem tie 8čky. Viem že do detskej izby stačia v pohode 5". Doteraz som tak fungoval.
OT: Revolution diky za skvely vtip
. Tohle by se melo povesit na net pro pobaveni sirsi audio verejnosti.

-
Som rád že som vás pobavil
Každopádne tie JBL som počul naživo a sú skvelé, yamahy ns10 nenahradí už nič ale tie HS8 sú v pohode ale každý má asi iné uši a iný názor

giom : cize teraz mas aku velku reziu ?
Uz sa tesim na nejaky podobny test televizorov - kamera natocena na display... a sup s tym na Youtube.Stan píše:OT: Revolution diky za skvely vtip. Tohle by se melo povesit na net pro pobaveni sirsi audio verejnosti.

Nuz ale kazdy si tym musi prejst. Ked si spomeniem na moje zaciatky, tiez sa smejem.
mne to až taka blbosť nepride , nikto neočakava že jemne rozlišenie repraky nebudu mať . Taký problem nemaju ani low end Hifi . ale pri porovnani si možeš urobiť predstavu ako su vyvážené basy stredy vyšky .. dokonca som pri tych ribbonoch dokazal rozoznnať typický ribbonacky warm distortion
ale točit tu skladbu dookola som dlho nedokázal.

ale točit tu skladbu dookola som dlho nedokázal.
Také nemyslím, že by to sonicsensepro porovnávání monitorů byl až takový výkřik do tmy. Pár těch monitorů, co srovnávají jsem přímo tímto AB stylem také porovnával a ty nahrávky jsou hodně blízko mým vlastním dojmům. Dá se plus minus věřit barvě zvuku, podílu středů a výšek, samozřejmě se nedá spoléhat na basy, ty budou naživo hrát jinak a jsou závislé na místnosti a umístění.
Abych se držel tématu - bedny jsou dost individuální záležitost, takže těžko radit nějaké konkrétní modely. Je potřeba mít představu, jaký zvuk člověku vyhovuje. Třeba osobně mi vyhovuje, když je bedna středovější a spíš jasnější ve výškách, jinak mám tendenci dělat moc ostrý mix a vždycky přeženu středy, takže je zvuk jak ze starýho rádia. Takže imho je potřeba se nejdřív zamyslet nad tímto.
Abych se držel tématu - bedny jsou dost individuální záležitost, takže těžko radit nějaké konkrétní modely. Je potřeba mít představu, jaký zvuk člověku vyhovuje. Třeba osobně mi vyhovuje, když je bedna středovější a spíš jasnější ve výškách, jinak mám tendenci dělat moc ostrý mix a vždycky přeženu středy, takže je zvuk jak ze starýho rádia. Takže imho je potřeba se nejdřív zamyslet nad tímto.