8" štúdiové monitory
Re: 8" štúdiové monitory
IMHO: kazdej kdo se alespon trochu seriozne zabyva zpracovanim zvuku nad tim jen zakrouti hlavou protoze si predstavi kolik faktoru ma vliv na snimany zvuk a jeho zpracovani, navic vysledek ovlivnuje poslechova mistnost a proto se tu vedou debaty o akustice, to se neda brat vazne. To by pak kazdy z vyrobcu (ktery by zrejme meli o mnoho lepsi podminky pro testy nez dotycny vtipalek) mohli rict "poslechnete si na vasich monitorech jak skvele zni nase vyrobky". To snad opradu nemyslite vazne. 

Naposledy upravil(a) Stan dne 26 bře 2016 11:49, celkem upraveno 1 x.
Potrebujem aby hrali hlavne konkrétne ! A to v každom pásme .
presne, a namisto, aby se takovy blabol hned smazal, tak o nem jeste budeme cely vikend diskutovat...Stan píše:IMHO: kazdej kdo se alespon trochu seriozne zabyva zpracovanim zvuku nad tim jen zakrouti hlavou protoze si predstavi kolik faktoru ma vliv na snimany zvuk a jeho zpracovani, to se neda brat vazne. To by pak kazdy z vyrobcu (ktery by zrejme meli o mnoho lepsi podminky pro testy nez dotycny vtipalek) mohli rict "poslechnete si na vasich monitorech jak skvele zni nase vyrobky". To snad opradu nemyslite vazne.
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
Me jen prekvapuje ze na audio foru nekdo nad tim vubec premysli.
ehm tak sorry že ešte trochu pridam , každy kto trochu nahrava počuva veci cez mikrofon vie že dokáže nasnimať aj detaily ktoré spozna len cvičene ucho . a nakoniec je to asi taky blabol ako porovnavať mikrofony na jednom nastroji alebo porovnavať akusticke gitary na jednom mikrofone , ved každa ta bedna ma nejaky svoj typický akusticky prejav . A ako prvy načrt pri vybere to určite pomože - Pred tym než pojdeš do jedneho obchodu a vypočuješ si dve bedne a potom o dva dni do uplne ineho obchodu a vypočuješ si druhe v uplne odlišnom akustickom priestore .
a je tu ešte jedna vec , ak sa to nahravalo meracim mikrofonom a trebars aj bežnym kondenzatorovym - študiovym ktore nemavaju moc rozadzanu charku,
tak sa daju tracky naladovať do spektrum analyzeru a porovnať bodovo poklesy vyvyšenia .. samozrejme relativne oproti inym beniam .
kedže aj moj zaujem by bol skor o bednu so zvyšenymi stredmi tak by som takto selektoval tie ktore maju stredy evidentne utopene .
na to vypočutie takto poslužia aj štuple za dvacku .
a menšia hovadina jak sa pytať na fore kde sa maže iný nazor.
howgh.
a je tu ešte jedna vec , ak sa to nahravalo meracim mikrofonom a trebars aj bežnym kondenzatorovym - študiovym ktore nemavaju moc rozadzanu charku,
tak sa daju tracky naladovať do spektrum analyzeru a porovnať bodovo poklesy vyvyšenia .. samozrejme relativne oproti inym beniam .
kedže aj moj zaujem by bol skor o bednu so zvyšenymi stredmi tak by som takto selektoval tie ktore maju stredy evidentne utopene .
na to vypočutie takto poslužia aj štuple za dvacku .
a menšia hovadina jak sa pytať na fore kde sa maže iný nazor.

Taky nazor, ja ti ho neberu. Nechme prostor pro puvodni dotaz.
giom : jo .. 60m2 uz je fajn .. tam uz 8" mozu mat zmysel .. Ale pozor .. tie palce nie su vzdy podstatne .. Skorej cela koncepcia monitoru ..
pre niektrych ludi je internet nebezpecny, lebo im z toho uplne jebe. zamyslam sa, ci ozaj odborne forum potrebuje mat zastupene cele nazorove spektrum, vcetne toho najblbsieho. dufam, ze si najdem v PM zase vyhraznu spravu od trafenej husy.
to maš tak rasis, haterstva je na internete plno ,
trochu takej teorie o repakoch si dovolim , basreflex funguje na principe oneskorenia vyfuku vzduchu a nasledne pohybom membrany spať vzniká vačši tlak v ozvučnici a tym vysledne hrá basove repro hlasnejšie v ladenom pásme. zvačša v tom kde konči bežný spodný rozsah. preto niektore repraky menšich rozmerov hraju basy ktore im neprisluchaju k ich velkosti . toto pasmo neni moc konkretne znejuce takže dovod na kupu vačšieho basaka su aj v menšich priestoroch .
kevlarova basova membrana dokaže hrať aj širšie pasmo ale presnejšie basy dostaneš z papieroveho basaka (najlepšie nelakovaneho) , basaky su čitatelne ak do toho nebrble spatný odraz akustickych vln v ozvučnici . takže vnutro musi byť dobre vytlmene.
vyškove repro je persnejšie čitatelnejšie z umelych hmot (Mylar) , hodvábne lakovane su trošičku prijemnejšie ale viac rozostrene.
o ribonoch pomlčim .. sa mi už pol roka suší nenainštalovany .
taký približne orientačne navodenie . pred vyberom .. ne jeden mladik by mi za to to pytal ban u modov
trochu takej teorie o repakoch si dovolim , basreflex funguje na principe oneskorenia vyfuku vzduchu a nasledne pohybom membrany spať vzniká vačši tlak v ozvučnici a tym vysledne hrá basove repro hlasnejšie v ladenom pásme. zvačša v tom kde konči bežný spodný rozsah. preto niektore repraky menšich rozmerov hraju basy ktore im neprisluchaju k ich velkosti . toto pasmo neni moc konkretne znejuce takže dovod na kupu vačšieho basaka su aj v menšich priestoroch .
kevlarova basova membrana dokaže hrať aj širšie pasmo ale presnejšie basy dostaneš z papieroveho basaka (najlepšie nelakovaneho) , basaky su čitatelne ak do toho nebrble spatný odraz akustickych vln v ozvučnici . takže vnutro musi byť dobre vytlmene.
vyškove repro je persnejšie čitatelnejšie z umelych hmot (Mylar) , hodvábne lakovane su trošičku prijemnejšie ale viac rozostrene.
o ribonoch pomlčim .. sa mi už pol roka suší nenainštalovany .
taký približne orientačne navodenie . pred vyberom .. ne jeden mladik by mi za to to pytal ban u modov

No šak práve preto som chcel niečo 7-8" poradiť od skúsenejších .Pytkin píše:giom : jo .. 60m2 uz je fajn .. tam uz 8" mozu mat zmysel .. Ale pozor .. tie palce nie su vzdy podstatne .. Skorej cela koncepcia monitoru ..
giom : to je vec , co ides miesat .. a do istej miery aj vec vkusu .. monitory si treba ist vypocut ..
Podle mě zdařilejší alternativa k BM5A potažmo BM6A jsou Focal CMS65, nevylučoval bych ani Focal CMS50. Beden je na výběr hodně, a jestli se ti líběj JBL LSR 305, tak do nich běž, protože osobně si myslím, že za danou cenu budou super a do začátku je to luxus. Časem zjistíš, že třeba více nepotřebuješ nebo naopak...
S vyberem monitoru je to jako s zenama, kazdemu se libi neco jineho (damy prominte)
jelikoz kazdy to slysi trochu jinak a radit v tomhle smeru je bezpredmetny. Nejlepsi je si vzit skladbu kterou mas naposlouchanou jako referencni track a jit si monitory nekam poslechnout pokud je ta moznost. Pokud ne, tak si vybrat nekolik paru v dane cenove kategorii a porovnat si jejich technicke parametry, podivat se pripadne na reviews (ne Amazon) a nakonec vybrat ty o kterych si myslis ze budou pro tebe vhodne. Dynaudio BM5 jsem slysel u kamose a michal jsem na BM15A, a osobne si myslim ze s Dynaudio neslapnes vedle.

moja osobna skusenost je , ze ked tomu clovek nerozumie , tak je dobre vyberat monitory s ludmi co tomu rozumeju .. lebo ta upozornia na veci , ktore su OK a ktore su zle ..