Aktivní studiové monitory

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3105
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od hombrefeo » 05 zář 2013 22:05

audiotool bude pro ne super, diky!

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od MDudas » 05 zář 2013 23:10

stosh_cz píše:Do teď vše vpohodě, jenže jak sem začal přidávat více a více samplů, bedny začínají nemile praskat. Vím že je mnoho důvodů proč to dělají ( nastavení v FLS, zvuková karta, apod.).
:shock: Ja uz som to nevydrzal ! Musim Ti to napisat - bohuzial, nikto Ti nechce prezradit krutu pravdu rovno do oci - pre viac samplov vzdy potrebujes vacsie bedne z tvrdsieho materialu! Najlepsie je MDF drevo. Viac samplov = viac zvuku = vacsi audio-tlak = potreba vacsi objem bedni. Najviac samplov sa pouziva na rockovych koncertoch - preto take velke bedne. A samozrejme hrube kable! Zvuk pre posluch na malych zariadeniach (napr. sluchatkach, MP3 a pod.) sa v studiu specialne upravuje uberanim samplov, tzv. sample-thinning. Dokazu to robit aj lepsie zvukovky nad 1000€. V software to neurobis - ten na toto nestaci...
Zabite ma !!! :D :D :D

A vcil seriozne !
stosh_cz píše: Nicméně repro je potřeba a já prosím radu jaké vybrat.... A dále jestli je nutné pořídit i lepší zvukovou kartu. V pc mám integrovanou v základové desce, čili žádná sláva. ...
Ano, dobre repro je uplny zaklad. Potom zosik (ak neni aktivne repro). Potom zvukovka.
Ale aby si si nemylil vsetko hnede se svicarskou cokoladou, na zaciatok odporucam zapamatal tieto hrube cenove intervaly:
bezny hardware - 4000 Kc ... obyc. zaklad
dobry hardware - 40 000Kc ... 10 nasobok
semi-pro studio - 200 000Kc ... 50 nasobok
pro-studio - 400 000 - 4 000 000 Kc ... 100 - 1000 nasobok

Rozmysli si, ci vyhodis 4000Kc, alebo este posetris a zainvestujes o rok 10 000Kc. V nizkych cenovych kategoriach kvalita prudko klesa :!: :!:

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od maux » 06 zář 2013 01:21

Biscuit: ...no jo no, tenkrát na větší parádu nebylo... :(

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od biscuit » 06 zář 2013 09:28

maux: to je samozrejme ok, ale ze to doporucis? :-D

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od Oxyygen » 06 zář 2013 09:49

Je opravdu tezke napsat hledej monitory (klidne v audioteku) s minimalne 6-ti palcovym reprakem (kvuli basum, ktere v dnb urcite potrebujes) a zvukovku kup, ktera podporuje ASIO (opet ne v pocitacovych kramech, ale v audioteku)?

Za bedny pocitej cca 8-9 tisic (par) - niz se proste nedostanes a zvukovka klidne kolem 2-3 tisice - tzn 11-12 tisic

http://www.audiotek.cz/product-53633-esi-aktiv-08
a
http://www.audiotek.cz/product-47410-alesis-io2-express

Jestli na to nemas, setri nebo se mrkni na midi.cz

To machrovani ohledne beden a zvukovek nechapu, nabidka se porad meni, odpoved je napsana za 2 minuty
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

stosh_cz
Příspěvky: 11
Registrován: 05 zář 2013 13:52

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od stosh_cz » 06 zář 2013 10:19

Ty peníze by byli. Ještě jsem objevil Alesis M1 Aktivní MKII
http://www.shop4djs.com/alesis-7/alesis ... i-par.html doporučil bys i tyto?
A vyřeší to opravdu to praskání v bednách? Každej totiž píše něco jinýho a už fakt nevím na co se kvůli tomuto problému zaměřit. Díky za rady.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od Oxyygen » 06 zář 2013 10:37

praskani je vec zvukove karty, ze lidove receno "nestiha".
Takze pokud chces resit hlavne toto, je to to problem zvukovky
Kup treba ten alesis (zvukovku) a mas problem s praskanim vyreseny.

Ty Alesis bedny jsou taky v pohode, ale nebudou ti resit praskani, jejich prednost je, ze budou hrat vyrazne lepe nez ty geniusy, uslysis vic detailu. To je funkce repro monitoru.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

stosh_cz
Příspěvky: 11
Registrován: 05 zář 2013 13:52

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od stosh_cz » 06 zář 2013 10:49

Jeden z mála příspěvků který mi opravdu pomohl, díky. Nechci vyřešit praskání monitorama, důležité bylo zjistit co to praskání způsobuje. Někdo totiž napíše, že čím větší objem beden mám, tím to praskání zmizí. Druhý zase že je to zvukovou kartou. Já chci pořídit oboje a nechci prohloupit. Monitory pořizuji kvůli čistějšímu zvuku. Proto tedy otázka jestli ESI aktiv 08 nebo Alesis M1 MKII. Podle mě jsou tedy oboje dobrá volba. Díky za radu, hodně jsi mi pomohl.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od Oxyygen » 06 zář 2013 11:04

U tehle beden v teto cenove relaci je to vesmes jedno. ESI i Alesis jsou v pohode a na par let ti sluzbu udelaj (nez pokrocis dal)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od charonme » 06 zář 2013 11:06

A vyřeší to opravdu to praskání v bednách?
povedzme ze by to praskanie bolo reprakmi. Cize potom chces hudbu robit tak ze kazdy kto ju bude chciet pocuvat bude musiet mat specialne repraky lebo na beznych pocitacovych bednickach to bude praskat?

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od maux » 06 zář 2013 11:19

biscuit: ...tak zrovna ty pětky jsou na start menší zlo, ty osmičky mi zničily život...... :D

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1937
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od Stan » 06 zář 2013 12:31

No že praskání po přidání samplů je způsobeno monitory slyším poprvé (pokud jsou v pořádku). Praskání může mít co společného se zvukovkou či ASIO. Prvně si zkus nastavit správně systém. Zkoušel jsi připojit jiné repráky? Pokud se to stalo až teď tak je možné že ti odešly. Jakýkoliv upgrade z Genius bude pro tebe dost znatelný. Souhlasím s tím že v této nízké cenové kategorii je důležitá velikost basového reproduktoru Sestava ideální pro tvůj hudební styl je podle mne 6' + subwoofer či ideálně 8' bez subwooferu který můžeš zakoupit později až našetříš.
Naposledy upravil(a) Stan dne 06 zář 2013 22:33, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1937
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od Stan » 06 zář 2013 12:39

charonme píše:povedzme ze by to praskanie bolo reprakmi. Cize potom chces hudbu robit tak ze kazdy kto ju bude chciet pocuvat bude musiet mat specialne repraky lebo na beznych pocitacovych bednickach to bude praskat?
NE- pokud je to monitory tak na jiných to nebude slyšet.
ANO- pokud je to zvukovkou pak to bude šlyšitelé na jakémkoliv systému

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od pavlii » 06 zář 2013 13:59

Stan píše:No že praskání po přidání samplů je způsobeno monitory...
Haha - já chápu, že je pátek, ale dyk to bylo jako fór (určený maximálně k tomu, aby se chytil tazatel) 8)

P.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Aktivní studiové monitory

Příspěvek od dusanmsk » 06 zář 2013 15:04

A neni toto copy-paste tema z DJForum? (http://www.djforum.cz/co-koupit/aktivni ... t9472.html)

Tam si dostal jasnu odpoved - za 4k max tak lepsie sluchatka.

K praskaniu - je to praskanie z clippingu, alebo praskanie ze uz nestiha cpu? Ak prve, zniz hlasitost na klipojucich stopach. Ak druhe, pozri na zataz CPU, pohraj sa s latenciou. Skus ASIO4ALL, alebo kup asio zvukovku.

A na zaver - suhlasim s nazorom, ze investovat pod 15kczk za par monitorov su vyhodene prachy, sam tuto skusenost mam ( Alesis M1 520 ) a nie som spokojny a zvazujem upgrade.

Odpovědět