aku zvukovku po sto prvy krat

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 02 kvě 2008 07:13

ja nevim nikdy jsem tyhle mixacky se zvukovkama nemel ani nevidel.... ale myslim ze to moc kvalitni nebude kort kdyz to ma na mastru jeste efekt... to bude urcite sumet... a to eq stejne nebude moc pouzitelny.. ja bych sel do normalni zvukovky....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 kvě 2008 07:34

ekeaze píše:ja nevim nikdy jsem tyhle mixacky se zvukovkama nemel ani nevidel.... ale myslim ze to moc kvalitni nebude kort kdyz to ma na mastru jeste efekt... to bude urcite sumet... a to eq stejne nebude moc pouzitelny.. ja bych sel do normalni zvukovky....
no, ja by som videl isty rozdiel medzi tymi yamahami a tym rolandom, yamahy su imho normalny yamazi mixacik z MG serie, v ktorom je zakopana yamaha zvukovka. nahravat cez to drahy synth, no, neviem... imho by mal napriklad vyznam slusny mixak, kde je zaujimavy ekvalizer, na tento ucel, co yamaha tradicne nie je, yamahacky ekvalizer je neutralny a uplne bez guli, zvukovo ho precura skoro kazdy plugin. roland je zasa digital, takze tam to ide s preampu do prevodnika a zbytok je digi, cize ked sa daju knofliky na nuly, je to cisty bypass. co ma ale trocha desi, je sumacia v rolande, mam dojem ze pri tej cene tam bude slabucka dsp a sumacia nebude ani len 32bit... to moze dost vplyvat na kvalitu zvuku, pokial nejde dostat channel stripy do pc bez sumacie. takze to by chcelo dlhodobejsie vyskusat. klasicka zvukovka je zasa uplne bez diskusie, tam vies vzdy na com si...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 02 kvě 2008 10:37

kurwa fix ta IO|14 je uplne nezohnatelna v EU asi.. no nic asi este dosetrim a pojdem do IO|26 aspon budem mat rezervu do buducna keby pribudli dalsie "deti" nahodou :)

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 02 kvě 2008 12:10

bacha na io, prej je jinak dost dobra, ale dost lidi si stezovalo, ze treba na mikrofony jim ty preampy tam nestacily, ze nedosahly patricnyho vybuzeni... taky sem po ni jeden cas pokukoval... konkretne po 14 teda. jinak bych jeste poradil echo audiofire4, ale to uz tu nadnes kexik tusim.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 02 kvě 2008 16:13

nooly píše:bacha na io, prej je jinak dost dobra, ale dost lidi si stezovalo, ze treba na mikrofony jim ty preampy tam nestacily, ze nedosahly patricnyho vybuzeni... taky sem po ni jeden cas pokukoval... konkretne po 14 teda. jinak bych jeste poradil echo audiofire4, ale to uz tu nadnes kexik tusim.
mne na echo audiofire4 chyba potencak na hlasitost, nie je tam ziaden, ani SW ani HW, co je dost opruz tahat mysou faderom v control panele

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 02 kvě 2008 16:21

Kexik: Edirol M-16DX je prave na to robeny aby si jednotlive kanaly posielal do PC ....takto ich tam vies poslat 16 + stereo ak chces...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 02 kvě 2008 18:32

Poshook píše:
nooly píše:bacha na io, prej je jinak dost dobra, ale dost lidi si stezovalo, ze treba na mikrofony jim ty preampy tam nestacily, ze nedosahly patricnyho vybuzeni... taky sem po ni jeden cas pokukoval... konkretne po 14 teda. jinak bych jeste poradil echo audiofire4, ale to uz tu nadnes kexik tusim.
mne na echo audiofire4 chyba potencak na hlasitost, nie je tam ziaden, ani SW ani HW, co je dost opruz tahat mysou faderom v control panele
to me privadi na otazku...je nejaka zvukovka, dejme tomu do 10k, ktera umoznuje namapovat trvale nejakej fader z nejakyho kontroleru, aby reguloval hlasitost? to mi prijde jako lepsi reseni, nez nejaky pasivni regulatory atp...docela bych to chtel, jestli to nejaka umi...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 02 kvě 2008 18:47

alesis IO ma MIDI IN/OUT takze som ponal podozrenie ze tie knoby co ma na sebe sa daju mapovat cez MIDI :) ale nie som si isty, je to cisto teoreticky dohad :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 kvě 2008 18:49

dendy : inak ten Edirol co som sem pastol by mal fungovat aj ako midi kontroler, cize mas kartu, mixak a zaroven aj midi kontroler.. hubert bude vediet viac k tomu co povedat.. ale mam ten pocit ze by to malo tak fungovat

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 kvě 2008 18:59

nooly píše:bacha na io, prej je jinak dost dobra, ale dost lidi si stezovalo, ze treba na mikrofony jim ty preampy tam nestacily, ze nedosahly patricnyho vybuzeni...
Ten Alesis má o pár dB menší gain než některý "velký" preampy, ale jinak plně srovnatelný s obdobnými produky jiných firem.

Ještě bych možná zmínil nové M-audio profire 2626, které se u nás překvapivě prodává za velice nízkou cenu ač jinak stojí stejně (nebo dokonce víc?) než kupříkladu Presonus Firestudio.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 02 kvě 2008 19:21

excom: tie mix-riesenia uz som po prvotnom zaujme predsa len odsunul.. strasne som sa momentalne namotal na ten alesis.. uvidime ci sa mi ho podari zohnat trosku posnorime ebay a uvidime... ak by sa zadarilo za fajn cenu to io26 tak neni o com :)

inak toto
http://www.m-audio.com/products/en_us/F ... -main.html

tiez nemusi byt marne...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 kvě 2008 21:38

hubert píše:Kexik: Edirol M-16DX je prave na to robeny aby si jednotlive kanaly posielal do PC ....takto ich tam vies poslat 16 + stereo ak chces...
cize ked je to ako slave na pc, nepouziva to interny routing? to je cool potom...

Brúdr
Příspěvky: 48
Registrován: 03 kvě 2007 11:17

Příspěvek od Brúdr » 20 zář 2008 16:33

Po dlouhém předlouhém pročítání příspěvků na fóru, jsem sebral odvahu a chci vás požádat o radu, zkušenosti, doporučení apod. Nechci zakládat nové vlákno, tak to dávám sem. Myslím že název tohoto přesně vystihuje situaci.
Vybírám pro sebe a pro syna zvukovku pro příležitostné nahrávání vlastní hudební tvorby, jamů, zkoušek apod. Oba máme notebooky s USB i FW, takže potřebujeme externí karty. Mám víceméně vybráno, potřebuji pomoci s rozhodnutím.

Synkovi stačí dvoukanálová - zde s rozhoduji mezi E-MU 0404USB a E-MU Tracker PRE. Je zde nějaký zásadní rozdíl kromě MIDI, které nepotřebuje?
Co byste zvolili vy?

Pro sebe bych potřeboval čtyřkanálovou. Tady se nemohu rozhodnout mezi:
Lexicon OMEGA
Focusrite SAFFIRE LE
Presonus Inspire 1394
popř. ESI U46XL
Uvítám jakékoli zkušenosti, postřehy a názory, které mi pomohou v rozhodování.
Díky.

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 21 zář 2008 00:15

Brúdr píše: Synkovi stačí dvoukanálová - zde s rozhoduji mezi E-MU 0404USB a E-MU Tracker PRE. Je zde nějaký zásadní rozdíl kromě MIDI, které nepotřebuje?
Co byste zvolili vy?
Jiny zasadni rozdil mezi nima neni, takze bych do ni sel.

radek_p
Příspěvky: 232
Registrován: 31 srp 2006 17:37

Příspěvek od radek_p » 21 zář 2008 02:09

Brúdr píše: Pro sebe bych potřeboval čtyřkanálovou. Tady se nemohu rozhodnout mezi:
Lexicon OMEGA
Focusrite SAFFIRE LE
Presonus Inspire 1394
popř. ESI U46XL
Uvítám jakékoli zkušenosti, postřehy a názory, které mi pomohou v rozhodování.
Díky.
Presonus Inspire 1394 jsem zkusil a druhy den vratil - mela naprosto priserne predzesilovace, nevim, jestli to byla stadnardni "kvalita" tohoto modelu, nebo jestli jsem mel vadny kus. Rovnou jsem to vymenil za Audiofire 4, coz bylo zvukove mnohem lepsi.

Odpovědět