aku zvukovku po sto prvy krat

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
dendy

aku zvukovku po sto prvy krat

Příspěvek od dendy »

takze rozhdol som sa prispiet threadom ktorych su tu uz stovky :)

podarilo sa mi predat esi quatafire a teraz stojim pred problemom co kupit... moj budget nieje neobmedzeny, v podsate horny strop je tak 10-11k SK ...

poziadavky na zvukovku :

- 24 bit A/D D/A
- min. 4 in, idealne 6 in*
- ak by bolo 4 out bolo by to super, v horsom pripade staci 2 out :)
- midi in/out by bolo moc fajn, nieje nevyhnutne
- spolahlivy driver pre VISTU, dobra latencia
- idealne firewire, moze byt ale aj USB

* nechcem to na nahravanie viac veci sucasne, tych viac vstupov chcem len na to aby som tam mohol mat nastrkane vystupy zo sythov priamo a nie cez nejaky mix, pri mojom style prace nahravam vzdy len 1 vec...

momentalne ma na midi.cz zaujali 2 - Lexicon Omega (tam je velmi prijemna cena) a TC Konnekt24 (ta je kus drahsia, vlastne v podsate strop az jemne overload toho co mam k dispozicii)... takze vase nazory na tieto 2 karty, pripadne tipy na nieco ine..

dakujem za kazdy tip...

kexik

Příspěvek od kexik »

dendy: tie vstupy predsa pories cez patchbay, to mas zvukovo neutralne riesenie, alebo si narvi do patchbaya dvojpaketovy prepinac, vsak si bastler :)
potom ti stacia dva analogove vstupy a mozes kupit trebars echo audiofire 4

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy : ked tak citam co pises, nezislo by sa ti rovno taketo nieco? vmuzikery stoji cca 12k... je to zvukovka, mas to hned ako mix, mozes tam narvat devices priamo, mas k tomu cubase ktory s tym priamo spolupracuje... ten mensi stoji zhruba 8k

ObrázekObrázek

Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 01 kvě 2008 12:58, celkem upraveno 2 x.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

obe tvoje alternativy pokulhavaju na driveroch. pozri aj Focusrite Saffire, ma skvele AD/DA a podla mojich skusenosti lepsie drivery (na XP a OSX), aj EMU 0404USB2. v tvojich financnych moznostiach je toho viacej, o com by sa dalo uvazovat
Naposledy upravil(a) Poshook dne 01 kvě 2008 13:15, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

excom: HM, ten mensi ma FAKT zaujal !! to by som sa dokonca mohol zbavit maleho ulimixu ktory mam LEN koli reprakom ... idem to pozret detailnejsie DIK za tip toto je fakt ze VAZNY kandidat !

poshook: kuknem dik tiez :)

kexik: nad patchbayom som rozmyslal ale nakoniec som to zavrhol...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

imho v tejto cenovej su aj Alesis a Edirol, oba s berzproblemovymi drivermi a vybornymi AD/DA

dendy

Příspěvek od dendy »

no vy ste mi dali.. teraz mam dilemu este viac :))

http://www.alesis.com/multimix8firewire
alebo tu yamahu NW 8 :-)

este ten alesis multimix je aj v USB prevedeni mozno by som radsej to zobral lebo mam notebook a viem ze niekedy byva pri notebookoch s FW zvukovkami problem.. takze tam by som nesiel radsej do rizika...

inak vobec ma predtym nenapadli tieto mix/sound hybridy a pritom je to uplne krasa riesenie :)

ale zase to focusrite tam su tie HW efekty (ficia ako VST??) co tiez nieje na zahodenie.. achaaab, teraz si len vybrat :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy : este jeden model ma napadol a to je Edirol M-10DX.. vyborny je v tom ze ma rovno display na sebe a vidis EQ ktory si definujes.. to je dost vyborna vec, lebo to mas hned na ociach...

Obrázek
Obrázek

tu je potom link http://www.rolandus.com/products/produc ... rentId=114
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 01 kvě 2008 13:33, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

hm ten alesis multimix akoze nema OUT ??? lebo z popisu na stranke to tak vyzera... to sa mi nezda.. pri number of outs maju 0 ...

dendy

Příspěvek od dendy »

poshook: mate ci nemate v muzikeri ten MW8 co excom pastol ?? na stranke hladam jak guma a nevidim nikde ...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

dendy píše:poshook: mate ci nemate v muzikeri ten MW8 co excom pastol ?? na stranke hladam jak guma a nevidim nikde ...
MW8CX mame za 9340,-

mame ju tu, zastav sa, dnes som tu. mozes si to pozriet ak chces

dendy

Příspěvek od dendy »

no stravil som kopu casu nad studovanim specifikacii a recenzii na nete a momentalne to je uz vazne naklonene v prospech Alesis IO|14 ... len neviem najst da sa niekde na slovensku kupit ???

Poshook

Příspěvek od Poshook »

dendy píše:no stravil som kopu casu nad studovanim specifikacii a recenzii na nete a momentalne to je uz vazne naklonene v prospech Alesis IO|14 ... len neviem najst da sa niekde na slovensku kupit ???
uz by bolo na case vybavit si kreditku :) ja kupujem 80% veci u Thomanna

dendy

Příspěvek od dendy »

sak neni problem ja som kupil 66% svojich HW synthov u thomana :) len IO|14 nemaju ani vylistovanu, len IO|2 a IO|26 ...

kexik

Příspěvek od kexik »

ma ho v ponuke amazon, ale na nemeckom momentalne neni k maniu, len na americkom. s americkym nemam skusenosti, nemecky je v pohode... sleduj ponuku, moze byt len teraz nejaky problem s vyrobou alebo co

Odpovědět