za mne, za 35 let hraní jsem na basy nepoznal nic lepsího nez Moog Prodigy, ty jsem pouzíval celou dobu az do letoska, kdy jsem je nahradil Moogem Grandmother, ktery ma jako prvni po 40 letech stejne expresivni a tucny sound jako vintage Moogy ze '70, ale na rozdil od nich ladí 100%, ma tedy jen 2 VCO, ale jejich zapojeni je shodne s Minimoogem D, proto to "hraje". Samozrejme jsem behem tech let mel stovky dalsich syntu, ale vsechny byly na bass+leads o neco slabsi v pouzitelnem zvuku nez Prodigy / Grandmother. Napr. Moog Rogue se hodnè blížil, ale na Prodigy nemèl..
Pokud stačí modul, tak současny Toraiz AS-1 od Pioneer/DSI je naprosto shodny zapojeni jako Prophet 6, coz je reissue legendarniho Prophetu 5, a taky to podle toho zni, parada na bass+leads+effects, ale hutnost a takovou tu zvukovou momumentálnost Moogu Prodigy nebo Grandmother to nemá, zase ale má 500 user memory a s kazdym zvukem se da ulozit i 64step sequencer, tonina se da menit pres midi, takze na seq. basove linky excelentni..
Mel jsem uplne vsechny zde jmenovane výše synty, no to proti temto dvěma jsou to do jednoho spíše jen hračky, vč Bassstationu
Ale vyzkousej sam a uvidiš, je to jen muj subjektivni pohled jak to proste slysim a user friendly interface je taky asi nejvetsi bonus, resp u Grandmother i špičkova klavesnice, co jsem u žádnýho chinaplast šmejdu ještě neviděl, jednoduše bomba.. jak vidno vyrobit lze i dnes uplně špičkové věci, ale ne v číně a za trochu jiný peníze, který ale na rozdíl od koupí chinaplast toys nejsou vyhozený, ale best investment for long times