Apollo Twin

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
marion

Apollo Twin

Příspěvek od marion »

Ahojte,

Mam doma Steinberg UR22, v niektorych veciach mi vsak uz nevyhovuje (latencia, ked pripojim kronos ako linkovy vstup zvuk je nekvalitny, mikrofon je ok, potreboval by som 2x vystup na monitory ...).

Pokukujem po Apollo Twin hlavne koli:
- mam iMac teda cez thunderbolt bude aspon ako pisu latencia extremne nizka
- vysoko kvalitne prevodniky, 2x vystup na monitory
- UAD pluginy uz v zakladnej vybave za free
- realtime processing - pri nahravani miktofonu alebo gitary je ten zvuk naozaj skvely

Robim len doma, takze vyhovuje ze je to mala, portable zvukovka a nepotrebujem dalsie vstupy, vystupy.

Co ma vsak este zaujima je, ci pri bedniach JBL LSR305 s touto zvukovkou budem pocut aj nejaky rozdiel v kvalite zvuku (ktory pojde cez DAW) v monitoroch, sluchadlach (Bayerdynamic DT990) alebo v tomto ta UR22 je porovnatelna?

Dakujem.

Pytkin
Moderátor

Re: Apollo Twin

Příspěvek od Pytkin »

Ja myslim , ze by si mal pocut rozdiel .. Ale nikdy som nemal v rukach UR22 , takze ju vobec nepoznam .. V kazdom pripade je to dobry upgrade ..

mando

Příspěvek od mando »

uz som to tu komentoval ze Apollo mi znelo neprirodzene, specifikacie ma super ale DA sa mi pacila menej ako Steinberg MR816, UR22 je lacnejsi model a ten som nepocul, UA pluginy mam rad, hlavne kompresory ale od kedy mam MJUC tak mi nechybaju

marion

Příspěvek od marion »

Tak som su kupil apollo twin a kedze mam teraz chvilu obe tak to mozem porovnat.
Je tam celkom slusny rozdiel.
Celkovy sound u apolla je:
- ma silnejsie a maksie basy (u UR22 som mal na monitoroch zvyraznene basy ale pri apolle uz nie je treba)
- nema tak silne vysky ako UR22
- ma lepsie stereo

Celkovo je sound ako oni pisu analogovejsi. Nieco podobne sa deje aj pri pocuvani cez sluchadla.
Takze spravne rozhodnutie.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fajn :)

marion

Příspěvek od marion »

Len nerozumiem preco ked dam output z kronosa ako linkovy vstup do apollo xlr vstupov 1 a 2 nic nepocujem.
Mikrofon ide ok cez xls vstup 1 ale linkovy vstup nepocujem. Ked prepnem z linkoveho vstupu na mic vstup kronos pocujem ale v zlej kvalite.
Podobny problem som mal aj s tou UR22.

Taktiez este otazka, UA pluginy su super ale kedze mam twin solo s jednou DSP jednotkou viem ich pouzit max cca. 12 naraz.
Viem pluginy pouzit nezavisle od DSP apolla a teda bez obmedzenia na ich pocet ked ich budem pouzivat pariamo v DAW?

Dik.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

marion: UAD pluginy bezi pouze na UAD hardwaru. Pokud chces zvyit vykon, tak musis dokoupit nejakou dalsi UAD akceleracni kartu (bez problemu se pak integruji do jednoho ovladace). Jinak kazdy plugin si bere ruzny vykon, na strankach uad je tabulka, kde je vypsany kolik instanci kazdeho pluginu lze na jedne karte spustit
http://www.uaudio.com/support/uad/compa ... chart.html

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

jo a pokud te zlaka nejaky uad plugin, tak si rozhodne pockej na nejakou slevovou akci, vzdycky jednou za cas jsou treba i 50% off a k tomu casto rozdavaj nejaky vouchery. Bez toho je to drahy jako prase:)

marion

Příspěvek od marion »

tak k apollu som ich dostal celkom dost za free ale politiku maju dobru ... asi 12ks som dostal ku karte automaticky, dalsie 3ks az po autorizacii, dalsie asi dva ked som plugin normalne kupil cez eshop ale dali mi kupon na 100% zlavu - v eshope som ale musel doplnit vela dalsich info o mne ... a teraz caka vela emailov s ponukami :-)

marion

Příspěvek od marion »

Ahojte,
prosim poradte s tymto ... fakt neviem kde moze byt problem:

Len nerozumiem preco ked dam output z kronosa ako linkovy vstup do apollo xlr vstupov 1 a 2 nic nepocujem.
Mikrofon ide ok cez xlr vstup 1 ale linkovy vstup nepocujem. Ked prepnem z linkoveho vstupu na mic vstup kronos pocujem ale v zlej kvalite.

msmucr

Příspěvek od msmucr »

marion píše:Ahojte,
prosim poradte s tymto ... fakt neviem kde moze byt problem:

Mikrofon ide ok cez xlr vstup 1 ale linkovy vstup nepocujem. Ked prepnem z linkoveho vstupu na mic vstup kronos pocujem ale v zlej kvalite.
Nemám sice Apollo Twin, ale chyba bude nejspíš v tom, že tam máš combo konektory (obojetné) a XLR vstup je pro signál s mikrofonní úrovní a vnitřní TRS Jack je pro linkový vstup.. Proto Ti to nehraje, když to přepneš na linkový vstup a máš to přebuzené, když přepneš na mikrofonní.
Sežeň si dva TRS-TRS (symetrické) jack kabely a propoj to tím.

Michal

marion

Příspěvek od marion »

Ok ale v Apollo twin nemam trs linkovy vstup takze nemozem urobit prepojenie TRS-TRS.
Koronos ma TRS a apollo twin XLR. KEdze ma apollo na xlr vstupe moznost prepnut na linkovy vstup malo byt to ist aj cez to, ci?

msmucr

Příspěvek od msmucr »

Podle obrázku je uprostřed XLR konektoru jackový vstup.. to je pro linkovou úroveň.

Obrázek

Michal

marion

Příspěvek od marion »

uz mi to doslo ... dik, uz vsetko slape jak ma :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Marion : toto bol fakt problem ? nikdy si nevidel combo XLR-TRS konektory ?

Odpovědět