Casio PX300 vs M-AUDIO Keystation 88 pro

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
=SALAY=

Casio PX300 vs M-AUDIO Keystation 88 pro

Příspěvek od =SALAY= »

Zdravim Vas.Ludkovia potreboval by som poradit,ma niekto skusenosti s klaviaturov PX300 a Keystation 88 pro?Mam PX300 a uvazujem o 88 pro ,nemam moznost vyskusat klaviaturu preto sa pytam ak niekto hral na oboch ci je 88 pro meksia ako PX300 abo ci su podobne ?Dakujem:-)

fova

Příspěvek od fova »

Na tvem miste bych si nechal to Casio. Keystation je podle me fakt desiva mechanika. Hral jsem na obe mechaniky a Casio je lepsi.

Proc vlastne o te vymene uvazujes?

=SALAY=

Příspěvek od =SALAY= »

No uvazujem koli tomu lebo Casio nieje master a mam na nom obmedzene moznosti,M AUDIO ma mnoho moznosti kopec potenciometrov sliderov pitchbend a modulacne kolecko...neviem dost mi vsak zalezi na tej klaviature lebo Casio mi vyhovuje je tazka ale to je asi jedine pozitivum na Casiu.to M.audio nemam moznost vyskusat...je este nejaka ina alternativa v tej cenovej relacii?

fova

Příspěvek od fova »

Potrebujes nutne na tom masteru kladivka (mohl by sis napr. nechat na kladivka to Casio)?
Potrebujes master s 88 klavesami?

Pokud chces kladivka, tak v te cenove jako je M-Audio je jeste CME UF8 a Studiologic (neboli Fatar) SL 990PRO. Ani na jeden z nich jsem osobne nehral, ale obavam se, ze to Casio na tom stale bude s tou mechanikou nejlepe. Mozna, ze nekdo jiny se tady k tem ostatnim produktum vyjadri.

=SALAY=

Příspěvek od =SALAY= »

Dik.No...nemam na to peniaze ...musim predat casio aby som mohol kupit nieco ine...ale ak mam kupit daku blbost tak to nema zmysel...kludne by som aj dolozil nejake peniaze kupil nieco lepsie co ja viem nieco okolo 20000Sk.Neviem.

elektri

Příspěvek od elektri »

jestli máš možnost, tak si někde vyzkoušej ty CME UF8

=SALAY=

Příspěvek od =SALAY= »

Presne tak akurat som to nasiel na nete za pohodovu cenu,mas s nim skusenot?

=SALAY=

Příspěvek od =SALAY= »

Je nejaky rozdiel medzi UF8 a UF80?

=SALAY=

Příspěvek od =SALAY= »

Prosim pekne co je WIDI?

elektri

Příspěvek od elektri »

hlavní rozdíl bude asi jen to WIDI a to je bezdrátový přenos midi dat.
Zkušenosti mám jen takové, že jsem si na to zkoušel zahrát, ale sám hammer mechaniky nepoužívám, takže nemám možnost to nějak moc komentovat.
Jen vím z pár věrohodných zdrojů, že to má nesrovnatelně lepší mechaniku než Keystation 88.
Určitě je potřeba si to vyzkoušet.

=SALAY=

Příspěvek od =SALAY= »

...a myslis ze to je lepsia volba ako to Casio PX300?

elektri

Příspěvek od elektri »

tak to bohužel nemůžu potvrdit, ale Fova má s tím Casiem zkušenosti a docela slušně o tom mluvil.

fova

Příspěvek od fova »

Z tohohle ziskas slusny nazor na oba produkty:

http://reviews.harmony-central.com/revi ... /UF-8/10/1

http://reviews.harmony-central.com/revi ... L-990/10/1

http://reviews.harmony-central.com/revi ... L-990/10/1

Videl bych to asi takhle: Jestli jsi pianista a potrebujes v prvni rade kvalitni kladivka, tak si nech to Casio nebo dosetri na nejaky dospely masterkeyboard s kvalitnimi kladivky. Ale to uz se dostavas na ceny blizici se 30 000Kc. Pokud ted potrebujes master s mnoha ovladacimi prvky, tak kup to CME a Studiologic (podle me porad lepsi nez M-Audio), ale smir se s tim, ze s mechanikou to bude ponekud krok dolu vuci tomu Casiu.
V tehle branzi proste plati, ze za kvalitu se plati.
Ale muzu se mylit, protoze jsem na ten CME a Studiologic nehral a stavim na informacich z doslechu.

=SALAY=

Příspěvek od =SALAY= »

Mhm Dakujem za nazory a rady.Som pianista a dolezita je pre mna hlavne ta klaviatura avsak xel by som rozsirit svoje moznosti s mastrom pretoze mam Kurzweil K2500RS a s tym Casiom ho ani poriadne nevyuzivam .... a co by ste povedali na tu VX8?Uvazoval som aj nad Oberheimo MC2000 ak by som nasiel nieco z druhej ruky no zatial nic...

fova

Příspěvek od fova »

Do takovych 20000Kc necekej od mechaniky vsech prodavanych masteru nic moc.
Nad 20000Kc u me jednoznacne vede Oberheim MC serie a mozna ze bych se smiril i s Doepferem LMK serie. Jinak neznam nic slusneho, co by se dalo srovnat s temi digi piany.
Jako kdyby vyrobci na tenhle segment trhu kaslali.
Da se to samozrejme take vyresit nakupem kvalitniho digi piana jako je Yamaha P serie nebo Roland RD serie, ale tam zas nemas ty kolecka.

Podle me je reseni na urovni bud mit digi piano + levnejsi masterkeyboard nebo dosetrit na kvalitni masterkeyboard.

Odpovědět