CHCI KOUPIT SAMPLER DO STUDIA K CUBASE 4

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
sunrise

CHCI KOUPIT SAMPLER DO STUDIA K CUBASE 4

Příspěvek od sunrise »

Hezký den všem, potřebuji opravdu fundovanou radu od lidí co HW sampler někdy používali nebo stále používají. Já jsem HW sampler pouze "okukoval" ale nikdy aktivně nepoužíval a nevlastnil - SW podobu mám zmáknutou, ale HW ne. Jedná se mi o propojení sampleru a Cubase 4, číst se o tom na netu dá, ale Vaše osobní zkušenost je určitě víc. Prosím poraďte mi - mám si raději pořídit k Cubase 4 SW nebo HW sampler??? Jde mi přirozeně o nejsnažší spolupráci mezi nimi a zároveň i o cenu a kvalitu. Jsem s rozumem v koncích (jako "bydžit džouns" :-) a nevím pro co se rozhodnout. Sampler bych rád používal především na beaty, na bassy, leady, pady mám skvělý SW, takže ho chci především na rytmiku a pak na roztodivné loopy, FX atd. No snad se v mé změti myšlenek vyznáte i poradíte. Ještě dodávám, že má karta Motu 828 MK II má 8x IN a 8x OUT... Děkuji za rady a mějte hezký víkend.
Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO

Magion

Příspěvek od Magion »

POUŽÍVAL JSEM YAMAHA A4000 A CHVÍLI I AKAI MPC3000. DNES BYCH UŽ DO HW NEŠEL. SW JE MNOHEM PŘEHLEDNĚJŠÍ A RYCHLEJŠÍ PŘI PRÁCI. BYL JSEM RÁD, ŽE JSEM SE HO ZBAVIL. HW JEDINĚ NA LIVE HRANÍ, KDYŽ POTŘEBUJEŠ STABILITU A VELKOU POLYFONII.

AKAIE S EDITOREM A DOS DISKEM JSOU UŽIVATELSKY PŘÍJEMNĚJŠÍ NEŽ TA YAMAHA. TAKŽE KDYŽ HW SAMPLER, TAK AKAI, NEBO EMU.

MĚ HW SAMPLER PŘIJDE JAKO VYHOZENÝ PENÍZE.

dendy

Příspěvek od dendy »

suhlasim s tym co pise magion... ak uz all-purpose HW sampler tak jedine AKAI S5000/6000 alebo najlepsie Z4/Z8 - kvalitou filtrov a efektov sa na ne stale v SW nic nechyta... myslim ze vseko ostatne je uz davno prekonane SW samplermi... pripadne este mozno stoji za zvazenie kupit E-Mu zvukovku a k nej Emulator-X2 ... to uz je ale skore SW riesenie nez HW :) ale malo by byt hodne kvalitne (oxxygen by o tom asi vedel viac, myslim ze ho ma)

treba ale ratat s tym ze pri HW sampleri je to trosku menej pohodlne ako pri SW sampleri.. ale zase ked uz ma slovek HW sampler s riadnym diskom a spravi si tam library svojich najoblubenejsich samplovych kniznic, tak zase az tak hrozne to nieje .. ja ties stale spekulujem ze si nejaky tiez zaobstaram - sampler je vlastne jedna z poslednych veci co pouzivam ako VSTi :-))

inak tiez by ma zaujimala nejaka podrobnejsia recenzka na to ako sa v praxi pracuje s radou S5000/6000, k tomu by asi Ecson vedel vela povedat :) porobvnanie s pracou so SW samplerom, co je pohodlne a co menej... pretoze tiez trosku riesim tuto dilemu a pokukujem prave po S resp. Z4/8

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pohodlnejsia praca je urcite s SW samplerom .. jednoducha integracia rovno v projekte atd ..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

dendy: mal si prist na stretko tam to Ecson uplne excelentne nazivo ukazal ako sa sampluje, edituje a pracuje s Akaiom, sam som bol paff z filtrov, tusim posledny firmware sa uz vyrovnal kvalitou filtrov aj E-MU.

z mojho pohladu, tiez som presiel kvantom hw/sw samplerov jediny sampler/synth ktory si necham navzdy je Kurzweil K2000VP, ten totalne zmenil moj pohlad na vec. az ma niekedy sokuje, ze sa da zohnat za 10-15 tisic.

samozrejme ale ze zalezi na ake aplikacie sa bude pouzivat, ked niekto chce hlavne do neho ladovat gigakniznice tak to je ina kapusta.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Magion píše:MĚ HW SAMPLER PŘIJDE JAKO VYHOZENÝ PENÍZE.
JJ presne, dneska mi to tak prijde.. navic co za nej ti lidi v bazarech chteji :)))

Ale porad uvazuju o nejakem MPC, nebo nejakem lacnem sampleru na live, jen bici a hlavne rychle prehledne intuitivni ovladani, ne jak u pc kdy vse odvadi pozornost od intuitivniho hrani a clovek nad tim musi furt premyslet.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

demsky píše:dendy: mal si prist na stretko tam to Ecson uplne excelentne nazivo ukazal ako sa sampluje, edituje a pracuje s Akaiom, sam som bol paff z filtrov, tusim posledny firmware sa uz vyrovnal kvalitou filtrov aj E-MU.

z mojho pohladu, tiez som presiel kvantom hw/sw samplerov jediny sampler/synth ktory si necham navzdy je Kurzweil K2000VP, ten totalne zmenil moj pohlad na vec. az ma niekedy sokuje, ze sa da zohnat za 10-15 tisic.

samozrejme ale ze zalezi na ake aplikacie sa bude pouzivat, ked niekto chce hlavne do neho ladovat gigakniznice tak to je ina kapusta.
Ahoj, a nevis o nejakych mp3 ukazkach prace toho filtru... porad vsichni vychvaluji jaky ma akai super filtr ale nevim o skladbach kde by byl pouzity :))
O E-mu se zase rika ze muze za hutny filtrovany zvuk basy z DNB :) ale tam jsi zase nejsem jisty ve kterych skladbach byl pouzity.

Obe me jako potencionalniho kupce zajima :) cim by byla elektronika bez filtru :) elektrickym chrchlanim :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

demsky : ja som prave nebol paf z filtorv AKAIa .. boli presne take nezaujimave , ako som ocakaval ..

tankista

Příspěvek od tankista »

Mam Akai Z4 - na zivo fajn prehravac, pac je stabilni. Ladovat to do nej taky celkem neni problem. Ale na doma pouzivam E-mu Emulator X. Filtry ma mimochodem daleko lepsi, ma jich vic, a dokonce si clovek muze sam dalsi filtr navrhnout, kdyz chce... O dalsich vyhodach se uz rozepisovat nebudu, to je myslim zrejme. Na doma doporucuju Emulator!

Magion

Příspěvek od Magion »

obecně Akai má rovný zvuk, Yamaha trochu jak přes exciter a EMU má zase basovější, tučnější.

kexik

Příspěvek od kexik »

Magion píše:obecně Akai má rovný zvuk, Yamaha trochu jak přes exciter a EMU má zase basovější, tučnější.
nie je ten basovejsi emu zvuk skor hoax sposobeny dodavanymi kniznicami samplov? od emu pouzivam vela plniek a vsetky su riadne enhancnute na basoch...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

no mna rozhodne prekvapil Akai svojimi filtrami, vzdy som cital ze nema take kvalitne filtre a modulacnu matricu ako E-Mu, ale napriklad Ecson nasamploval nejaku basu z Kaykovho Minimoogu a celkom sa mi pacilo ako to filtrovalo.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

demsky píše:no mna rozhodne prekvapil Akai svojimi filtrami, vzdy som cital ze nema take kvalitne filtre a modulacnu matricu ako E-Mu, ale napriklad Ecson nasamploval nejaku basu z Kaykovho Minimoogu a celkom sa mi pacilo ako to filtrovalo.
Mno aha, ale to je pak v tomhle pripade spis tim minimoogem ze to tak dobre znelo :)))

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Abych se taky do toho vložil. Skončil jsem s SW Halionem. 4.1 blokuje H2O klíč... Zkouším Kontakt2, trojka se mi barevně vůbec nelíbí. A prostě pořád se nemůžu zbavit dojmu, že to nehraje... Asi bych šel do S5000 mebo do EMU. Prostě HW sampler je zatím nepřekonaný....

sunrise

Příspěvek od sunrise »

Díky všem za reakce - začal jsem lehce koketovat s myšlenkou SW BATTERY...
Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO

Odpovědět