CHCI KOUPIT SAMPLER DO STUDIA K CUBASE 4
CHCI KOUPIT SAMPLER DO STUDIA K CUBASE 4
Hezký den všem, potřebuji opravdu fundovanou radu od lidí co HW sampler někdy používali nebo stále používají. Já jsem HW sampler pouze "okukoval" ale nikdy aktivně nepoužíval a nevlastnil - SW podobu mám zmáknutou, ale HW ne. Jedná se mi o propojení sampleru a Cubase 4, číst se o tom na netu dá, ale Vaše osobní zkušenost je určitě víc. Prosím poraďte mi - mám si raději pořídit k Cubase 4 SW nebo HW sampler??? Jde mi přirozeně o nejsnažší spolupráci mezi nimi a zároveň i o cenu a kvalitu. Jsem s rozumem v koncích (jako "bydžit džouns"
a nevím pro co se rozhodnout. Sampler bych rád používal především na beaty, na bassy, leady, pady mám skvělý SW, takže ho chci především na rytmiku a pak na roztodivné loopy, FX atd. No snad se v mé změti myšlenek vyznáte i poradíte. Ještě dodávám, že má karta Motu 828 MK II má 8x IN a 8x OUT... Děkuji za rady a mějte hezký víkend.

Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO
POUŽÍVAL JSEM YAMAHA A4000 A CHVÍLI I AKAI MPC3000. DNES BYCH UŽ DO HW NEŠEL. SW JE MNOHEM PŘEHLEDNĚJŠÍ A RYCHLEJŠÍ PŘI PRÁCI. BYL JSEM RÁD, ŽE JSEM SE HO ZBAVIL. HW JEDINĚ NA LIVE HRANÍ, KDYŽ POTŘEBUJEŠ STABILITU A VELKOU POLYFONII.
AKAIE S EDITOREM A DOS DISKEM JSOU UŽIVATELSKY PŘÍJEMNĚJŠÍ NEŽ TA YAMAHA. TAKŽE KDYŽ HW SAMPLER, TAK AKAI, NEBO EMU.
MĚ HW SAMPLER PŘIJDE JAKO VYHOZENÝ PENÍZE.
AKAIE S EDITOREM A DOS DISKEM JSOU UŽIVATELSKY PŘÍJEMNĚJŠÍ NEŽ TA YAMAHA. TAKŽE KDYŽ HW SAMPLER, TAK AKAI, NEBO EMU.
MĚ HW SAMPLER PŘIJDE JAKO VYHOZENÝ PENÍZE.
suhlasim s tym co pise magion... ak uz all-purpose HW sampler tak jedine AKAI S5000/6000 alebo najlepsie Z4/Z8 - kvalitou filtrov a efektov sa na ne stale v SW nic nechyta... myslim ze vseko ostatne je uz davno prekonane SW samplermi... pripadne este mozno stoji za zvazenie kupit E-Mu zvukovku a k nej Emulator-X2 ... to uz je ale skore SW riesenie nez HW
ale malo by byt hodne kvalitne (oxxygen by o tom asi vedel viac, myslim ze ho ma)
treba ale ratat s tym ze pri HW sampleri je to trosku menej pohodlne ako pri SW sampleri.. ale zase ked uz ma slovek HW sampler s riadnym diskom a spravi si tam library svojich najoblubenejsich samplovych kniznic, tak zase az tak hrozne to nieje .. ja ties stale spekulujem ze si nejaky tiez zaobstaram - sampler je vlastne jedna z poslednych veci co pouzivam ako VSTi
)
inak tiez by ma zaujimala nejaka podrobnejsia recenzka na to ako sa v praxi pracuje s radou S5000/6000, k tomu by asi Ecson vedel vela povedat
porobvnanie s pracou so SW samplerom, co je pohodlne a co menej... pretoze tiez trosku riesim tuto dilemu a pokukujem prave po S resp. Z4/8

treba ale ratat s tym ze pri HW sampleri je to trosku menej pohodlne ako pri SW sampleri.. ale zase ked uz ma slovek HW sampler s riadnym diskom a spravi si tam library svojich najoblubenejsich samplovych kniznic, tak zase az tak hrozne to nieje .. ja ties stale spekulujem ze si nejaky tiez zaobstaram - sampler je vlastne jedna z poslednych veci co pouzivam ako VSTi

inak tiez by ma zaujimala nejaka podrobnejsia recenzka na to ako sa v praxi pracuje s radou S5000/6000, k tomu by asi Ecson vedel vela povedat

dendy: mal si prist na stretko tam to Ecson uplne excelentne nazivo ukazal ako sa sampluje, edituje a pracuje s Akaiom, sam som bol paff z filtrov, tusim posledny firmware sa uz vyrovnal kvalitou filtrov aj E-MU.
z mojho pohladu, tiez som presiel kvantom hw/sw samplerov jediny sampler/synth ktory si necham navzdy je Kurzweil K2000VP, ten totalne zmenil moj pohlad na vec. az ma niekedy sokuje, ze sa da zohnat za 10-15 tisic.
samozrejme ale ze zalezi na ake aplikacie sa bude pouzivat, ked niekto chce hlavne do neho ladovat gigakniznice tak to je ina kapusta.
z mojho pohladu, tiez som presiel kvantom hw/sw samplerov jediny sampler/synth ktory si necham navzdy je Kurzweil K2000VP, ten totalne zmenil moj pohlad na vec. az ma niekedy sokuje, ze sa da zohnat za 10-15 tisic.
samozrejme ale ze zalezi na ake aplikacie sa bude pouzivat, ked niekto chce hlavne do neho ladovat gigakniznice tak to je ina kapusta.
JJ presne, dneska mi to tak prijde.. navic co za nej ti lidi v bazarech chtejiMagion píše:MĚ HW SAMPLER PŘIJDE JAKO VYHOZENÝ PENÍZE.

Ale porad uvazuju o nejakem MPC, nebo nejakem lacnem sampleru na live, jen bici a hlavne rychle prehledne intuitivni ovladani, ne jak u pc kdy vse odvadi pozornost od intuitivniho hrani a clovek nad tim musi furt premyslet.
Ahoj, a nevis o nejakych mp3 ukazkach prace toho filtru... porad vsichni vychvaluji jaky ma akai super filtr ale nevim o skladbach kde by byl pouzitydemsky píše:dendy: mal si prist na stretko tam to Ecson uplne excelentne nazivo ukazal ako sa sampluje, edituje a pracuje s Akaiom, sam som bol paff z filtrov, tusim posledny firmware sa uz vyrovnal kvalitou filtrov aj E-MU.

O E-mu se zase rika ze muze za hutny filtrovany zvuk basy z DNB

Obe me jako potencionalniho kupce zajima

Mam Akai Z4 - na zivo fajn prehravac, pac je stabilni. Ladovat to do nej taky celkem neni problem. Ale na doma pouzivam E-mu Emulator X. Filtry ma mimochodem daleko lepsi, ma jich vic, a dokonce si clovek muze sam dalsi filtr navrhnout, kdyz chce... O dalsich vyhodach se uz rozepisovat nebudu, to je myslim zrejme. Na doma doporucuju Emulator!
Mno aha, ale to je pak v tomhle pripade spis tim minimoogem ze to tak dobre znelodemsky píše:no mna rozhodne prekvapil Akai svojimi filtrami, vzdy som cital ze nema take kvalitne filtre a modulacnu matricu ako E-Mu, ale napriklad Ecson nasamploval nejaku basu z Kaykovho Minimoogu a celkom sa mi pacilo ako to filtrovalo.

Díky všem za reakce - začal jsem lehce koketovat s myšlenkou SW BATTERY...
Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz