Domácí studio (info spěchá)

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Darius201

Domácí studio (info spěchá)

Příspěvek od Darius201 »

Zdravím vás, chtěl bych se vás zeptat na pár věcí ohledně domácího studia.
Abych vám trochu osvětlil mou situaci :
Mám dům, přistavěl jsem si jeden trochu větší pokoj :D asi přes 35m2, který chci rozdělit na 2 místnosti (control a vocal room)
Potřeboval bych poradit s vybavením, nemusí to bejt high end vybavení, ale postačí mi když nebudu muset nikomu nic platit za to abych z domu
vytvořil hotovou nahrávku, kterou už jen stačí vypálit na CD a poslat do lisovny, a pak vydávat albumy atd,atd,atd...
Myslíte, že by mohlo stačit tohle? Co se týče mixpultu tak nevím k čemu by mi byl když chci vše míchat v PC.
M-AUDIO PRO FIRE 2626
FOCUSRITE ISA ONE ANALOG
NEUMANN TLM 102 STUDIO SET BLACK
STEINBERG CUBASE 7.5
KRK ROKIT 8 G3
KRK 10S
A co se týče toho pc tak bych taky potřeboval poradit (jestli stačí procesor i7 a 34gb ram dd4)
Předem děkuji za jakékoliv info, je to pro mně fakt důležité a spěchá to protože mám možnost mít všechny ty hračky se slevou.
Peace

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Domácí studio (info spěchá)

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jo, to staci (predpokladam, ze nejsi kapela, nenahravas zivy bici...).

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nechci te uplne strasit, ale asi jsi na zacatku a trpis klasickou diagnozou, ktera se projevuje tim, ze si to predstavujes jako hurvinek valku ;-) ty veci ti mohou poslouzit, ale o tom jestli ti budou stacit a vyhovovat, o tom se musis presvedcit, to se neda predpovedet.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jako zaklad ok. Ale mozna zkus jeste napsat co presne bys chtel tocit a jakou nahravku vytvorit (hiphop, folk, rock,...?)? A pak i michat, nebo..?

lukykostka

Příspěvek od lukykostka »

Já bych teda vyměnil monitory, je to docela zásadní věc a ty Rokity fakt nejsou žádná bomba...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja by som tiez vymenil :
KRK ROKIT 8 G3
KRK 10S

za KRK VXT8

lukykostka

Příspěvek od lukykostka »

Přesně tak, VXTčka jsou mnohem lepší než Rokity.

rastis

Příspěvek od rastis »

ten Focusrite preamp by som na zaciatok kludne vynechal, ta M-Audio zvukovka ma 8 mikrofonnych vstupov. otazne je, ci potrebujes tolko kanalovu zvukovku. ak ozaj chces tocit celu kapelu s bicimi, tak potom potrebujes este zbierku mikrofonov. a ked uz teda mikrofony, tak preco prave ten Neumann. co s nim chces tocievat ?

a suhlasim aj s tym, ze nez Rockit + sub, tak radsej VXT.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Jediny, kto tu ma triezvy rozum, je biscuit? :shock:

delay

Příspěvek od delay »

Osobně nechápu kombinaci Rokit 8 + Rokit sub... Ty nový G3 jdou děsně hluboko a nějakej subwoofer vidím jako nonsense a to skoro i v případě kombinace s Rokit 6, i 5-ky jdou podezřele nízko. Krom toho 2+1 jako první sestavu na míchání a sbírání zkušeností fakt nedoporučuju. A je fakt, že na bazaru občas seženeš VXT za rozumný peníze, pokud toužíš vyloženě po KRK.

:idea: Rozhodně bych bral jinou zvukovku než M-AUDIO, raději bych možná oželel ISA One a vzal něco od RME, Focusrite, Steinberg... Nebo si ISA One nech (je super) a neber ten sub.

maredis

Příspěvek od maredis »

U Thomanna stále Dynaudio BM5A za 16000 za pár... a to je někde jinde než Rockit

Darius201

Příspěvek od Darius201 »

Super díky za rady, koupím si teda místo těch KRK 8 G3 - KRK VXT, a vynechám ten Sub, ale jakou řadu? 4/6 nebo/8 ? Jo a vynechám tu zvukovku M-audio a koupím radši Focusrite Liquid Saffire 56, a taky vynechám ten předzesilovač FOCUSRITE ISA ONE ANALOG a koupím radši Universal Audio 710 Twin-Finity. Co si o tom myslíte? A chci nahrávat převážně HIP HOP/RAP

delay

Příspěvek od delay »

Tady hodně záleží na tom, co přesně zamýšlíš dělat a tvořit, respektive jestli doopravdy potřebuješ 8-mi kanál zvukovku a ne třeba jen 2-ch a namísto toho raději druhej vokální mikrofon, kvůli jiné barvě atd... jeslti budeš točit jen vokály nebo i nějaký instrumenty... Já ti samozřejmě do hlavy nevidím, takže nedokážu dobře odhadnout.

UA 710 Twin-Finity je určitě dobrej stroj, ale nenabízí v to samé co ta ISA One, navíc stojí citelně více. ISA One má 1 kanál MIC a jeden kanál DI, UA buď to nebo to. ISA má volitelnou impedanci, UA fixní. ISA ti poslouží ve vocal roomu jako odposlechová konzole bez nutnosti odbíhat k PC a ladit hlasitost, když si připlatíš za verzi DIGITAL tak máš i kvalitní 2-ch A/D převodník nebo tu kartu můžeš dokoupit někdy později... Samozřejmě jde o zvuk, tam mohou být drobné nuance, obojí jsou však profi výrobky.

nixx

Příspěvek od nixx »

Taky moc nerozumím tomu, proč na hip-hop/rap chceš kupovat zvukovku 28in/28out s 8 mikrofonními předzesilovači...

Darius201

Příspěvek od Darius201 »

Omlouvám se, ale nepodíval jsem se kolik má ta Focusrite Liquid Saffire 56 (kanálů), dal jsem jí sem spíš kvůli tomuto (24bit/192kHz), což má i ta M-Audio pro fire 2626, je to vlastně důležité? nebo stačí (24-Bit/96 kHz). Chci nahrávat pouze vocály.
A co se týče toho předzesilovače, takže je vlastně lepší si koupit prozatím Focusrite Isu Analog?
Jakou zvukovou kartu a předzesilovač by jste mi konkrétně doporučil?

Odpovědět