Edirol PCR 500 vs M-Audio Axiom 61

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

c9000 - tak teď jsi mě zase nahlodal na Edirola...jak to, že Axiom nemá polovyváženou klávesnici? ve specifikacích to je...

na E-MU jsem taky koukal (ten Xboard nebo co), ale co jsem našel, se mi designově líbilo snad ještě míň, než Axiom a neviděl jsem tam nic s faderama, jenom s knobama a já mám fadery radši...

ono když bych měl Edirol, tak je tu jedna věc - můžu kamarádům říct, že mám Rolanda :) a to je u mě zvučnější jméno, než m-audio (obecně známý low-cost, alespoň s lepším renomé, než má Uli, v mých očích)...to samé s Yamahou...na značky dám, co se týče hudební techniky...to jsem možná blbec, ale tak to je no :)

peníze se šetří na monitory, tady do toho už moc navíc cpát nechci...Edirol bych stejně musel vzít ten největší a nejdražší, už to se mi bude shánět těžko...

Poklop

Příspěvek od Poklop »

c9000: Je to zajimavy, ale me se prave Novation i s radou SL zda ponekud slabsi nez treba Axiom :-) Asi je to vec individualni.
V kazdem pripade by si to clovek mel vyzkouset doma (ve studiu). Nejde jen o design, ale i o pocit ze hry a hlavne dynamiku. Napriklad CME ma dynamiku strasne malou a ani krivky tomu nepomuzou, ty jen upravujou prubeh ale ne fyzickej rozsah. Jedine Axiom mi vyhovuje v tom, ze do nej musis triskat, kdyz chces 127 velocity. Oproti cvnknuti malickem u CME.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Xboard je opravdu designově slabej, ty knoby taky nepořešili moc ergonomicky, sou dost blízko usebe, fadery to nemá, ale dost dobrou klaviaturu. k tomu axomu, jo asi tam polovyvážená je, ale na mě to tak vubec nepusobilo - ale programuje se snadno a rychle. stejne bych do ni nešel. :( jiank k edirolu ma ted otevřenej muzikus č. 10 a je tady podrobná recenze na PCRko. Nad tím novationem si nepřemýšlel?

c9000

Příspěvek od c9000 »

chce to vyzkoušet si svý favority a hned víš na čem seš.- nejlepší rada!!!

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Jindy2 píše:protože bych tam pak určitě viděl něco strašně hezkého a strašně drahého a měl bych potom depky, že na to nemám
od toho su zrazy :D

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

c9000: Novation je drahej...Remote 61 SL stojí skoro 16 tisíc, to je nad rozpočet...ostatní modely, co vidím, jsou dost ošklivé a mají maximálně knoby...ani design toho SL se mi moc nelíbí...jediné, co je pěkné, jsou ty displeje...

myslíš tuhle Muzikus recenzi? - http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ezen~2008/

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Na sraze v prahe som skusal to EMU a musil povedat ze ta klavesnica sa mi vyslovene nepacila .. srasne plastikovy dojem z toho siel .. Edirol mi pripada omnoho lepsi .. mne sa dokonca zda M80 prijemnejsia ako PCR800 .. M80 ma taky tvrdy doraz .. asi absencia aftertouchu .. Mam radsej tvrdy doraz ako makky .. Inak je PCR800 velmi prijemna krabica .. ja by som siel do toho ..

c9000

Příspěvek od c9000 »

přidávám se k Pytkinovi -jdi do toho Edirolu.

fly_illusion

Příspěvek od fly_illusion »

Co takhle toto? Je sice trochu dražší, ale myslím že za kladívkovou mechaniku a 88 klaves se to vyplati.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fly : nezabudol si pridat link , abo co ?

delay

Příspěvek od delay »

Novation je fakt cenově jinde... A muzikant nemůže šetřit, ten musí hrát :)
Z těch jmenovaných bych bral EDIROL PCR 800.
Naposledy upravil(a) delay dne 28 kvě 2008 08:16, celkem upraveno 1 x.

fly_illusion

Pytkin píše:fly : nezabudol si pridat link , abo co ?
:lol:

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Ono je to předčasné, to jsem psal už na začátku. Včera jsem odvezl CME UF6 do servisu a stalo se přesně to, čeho jsem se bál - chlápek to zapojil a okamžitě to naskočilo a fungovalo to jak má. Teď to testuje...kromě toho se mu tam válelo pár rozbitých Yamaha a Roland keyboardů (s podobným problémem, jako mám u CME), takže ono poruchové je asi všechno.
No uvidim, na co přijde, hlavně na něco musí přijít. Teď uvažuju jestli ho nějak nepoprosit, aby tam do papíru napsal návrh řešení "výměna za jiný nástroj", jenže to bych zase čekal buhví jak dlouho než mi to příjde - ono jestli budu mít problém s USB jako má Shodan, tak já mám právo to vrátit, přes MIDI mě nikdo nutit nemůže abych to připojoval. Když to nějak dobře dopadne, možná si nechám to CME, ono až na tu blbou dynamiku mi to vyhovuje (stejně velocity potom upravuju ručně), je to hezky robustní, žádnej plasťák a všechy ovládací prvky jsou tam, kde chci aby byly.

Tak uvidím, jak to dopadne, ale díky za tipy, chtěl jsem mít vybráno pro připad, že jim to vrátím, abych si to pak nevybíral na poslední chvíli, to snad dává logiku ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fly : Ha ? nechapem tvoj prispevok .. pices co tak toto .. ale co ?

fly_illusion

Pytkin píše:fly : Ha ? nechapem tvoj prispevok .. pices co tak toto .. ale co ?
Chápu že nechápeš. Zapoměl jsem přidat link. Měl jsem na mysli toto:

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -39889.php

Odpovědět