Jak teď čekám na vyřízení reklamace, poohlížím se po náhradě. Nevím sice, jestli se Disku UF6 nepodaří opravit (asi bude vadné spínací relé, možná celé nějaké PCB), ale raději si vybírám něco jiného.
Edirol PCR série se mi moc líbí svým designem, jenže model PCR 500 má jen čtyři oktávy, 800 jich má sice pět, ale za cenu o 1500 větší. Nakonec bych musel platit o hodně víc a to se mi za keyboard s plastovou klávesnicí moc nechce. Tak nevím, ty čtyři oktávy mi stačí opravdu jen tak tak, těch 5 mi je mnohem příjemnějších...7 by bylo ideál, ale na to nejsou peníze.
Navíc o Edirolech čtu, že mu odcházejí klávesy. Už chci něco fakt spolehlivého.
Potom ten joystick...no nevim, dají se na tom dělat přes pitch shift vibrata? Není to moc tuhé? Jak dali ty konektory doleva, tak mě to tu bude překážet, potřebuji vést kabel doprava...
Axiom 61má naprosto všechno, co má i teď můj rozbitý UF6...jenomže se mi designově naprosto nelíbí, vypadá to jako plastová děcká hračka, která ani nemá sešikmenou plochu, aby se lépe dělalo s fadery a knoby. Fadery na mě působí jak mini-táhla z ekvalizéru co tu mám na 20 let starém boom-boxu Toshiba. Opět tedy to na mě nepůsobí jako mixážní pult, prostě divně.
Otázky k Axiomu - má zaoblené rohy kláves pro glissanda? Jsou ty pady (mimochodem bych radši, kdyby tam nebyly, nechci je tam) tlakově citlivé? Vypadá to ve skutečnosti také tak hnusně, jako na obrázcích? Co aftertouch, funguje při napájení kompletně přes USB a jde na něj namapovat např. cutoff? To by mělo jít snad všude...
A nakonec, co byste mi doporučili - Axiom nebo Edirol? Ideální by byl názor někoho, kdo hrál na oboje...
V obou případech příjdou o možnost rozšířit ten keyboard o ty přídavné moduly, co jdou cpát do CME. Jsem víc přikloněn k Axiomu, i když se mi strašně nelíbí jeho vzhled, tak alespoň má všechno, co já chci.