Emu 1616M vs Focusrite pro 24
Re: Emu 1616M vs Focusrite pro 24
No ale firewire je univerzalni sbernice, dost pocitacu ma FW v sobe (zvlaste notebooky a myslim, ze i vetsina Macu). Nebo mi chces rict, ze pocet pocitacu, ktery maji v sobe tu host kartu pro EMU, je srovnatelny s poctem pocitacu s FW? 

no podla mna to je podstatny faktor .. externa karta s cardbus a pci kartou , je rozhodne lepsie riesenie , ako FW alebo USB .. mas vyrazne vyssiu pravdepodobnost , ze s nou nebudu problemy .. JE TO LEPSIE RIESENIE ..Wohma píše:Tos ale musel dokoupit i tu PCI kartu ne?
Podle me neni "externi karta" pojmenovani toho, kde ma karta prevodniky. Pod externi kartou si predstavuju neco s USB nebo FW (pripadne dalsim rozsirenou sbernici), kterou tim padem mohu pouzit teoreticky na kazdem pocitaci, ke kteremu prijdu - aniz bych musel zasahovat do jeho vnitrnosti. Jestli jsou prevodniky na karte nebo vyvedeny do krabicky mi prijde jako mnohem mene podstatny faktor.
A ci su prevodniky v pocitaci , alebo vonku , tak to je dost velky faktor na kvalitu ..
Proboha co to plácáš? Cardbus je naprosto standardní rozhraní stejně jako třeba PCI nebo firewire. V době uvedení 1616M ten slot byl v téměř každém notebooku, což se o takovém firewire rozhodně říct nedá. Připojení cardbus karty do desktopu je otázka triviální redukce do PCI slotu, tedy úplně totéž jako jí dovybavit firewire řadičem, o kterém opět platí, že jen velmi málo desktopů ho má onboard. Tím končím tuto nesmyslnou debatu a jdu se věnovat smysluplné práci.Wohma píše:No ale firewire je univerzalni sbernice, dost pocitacu ma FW v sobe (zvlaste notebooky a myslim, ze i vetsina Macu). Nebo mi chces rict, ze pocet pocitacu, ktery maji v sobe tu host kartu pro EMU, je srovnatelny s poctem pocitacu s FW?