Emu 1616M vs Focusrite pro 24

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Wohma

Re: Emu 1616M vs Focusrite pro 24

Příspěvek od Wohma »

No ale firewire je univerzalni sbernice, dost pocitacu ma FW v sobe (zvlaste notebooky a myslim, ze i vetsina Macu). Nebo mi chces rict, ze pocet pocitacu, ktery maji v sobe tu host kartu pro EMU, je srovnatelny s poctem pocitacu s FW? :D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Wohma píše:Tos ale musel dokoupit i tu PCI kartu ne?

Podle me neni "externi karta" pojmenovani toho, kde ma karta prevodniky. Pod externi kartou si predstavuju neco s USB nebo FW (pripadne dalsim rozsirenou sbernici), kterou tim padem mohu pouzit teoreticky na kazdem pocitaci, ke kteremu prijdu - aniz bych musel zasahovat do jeho vnitrnosti. Jestli jsou prevodniky na karte nebo vyvedeny do krabicky mi prijde jako mnohem mene podstatny faktor.
no podla mna to je podstatny faktor .. externa karta s cardbus a pci kartou , je rozhodne lepsie riesenie , ako FW alebo USB .. mas vyrazne vyssiu pravdepodobnost , ze s nou nebudu problemy .. JE TO LEPSIE RIESENIE ..

A ci su prevodniky v pocitaci , alebo vonku , tak to je dost velky faktor na kvalitu ..

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Wohma píše:No ale firewire je univerzalni sbernice, dost pocitacu ma FW v sobe (zvlaste notebooky a myslim, ze i vetsina Macu). Nebo mi chces rict, ze pocet pocitacu, ktery maji v sobe tu host kartu pro EMU, je srovnatelny s poctem pocitacu s FW? :D
Proboha co to plácáš? Cardbus je naprosto standardní rozhraní stejně jako třeba PCI nebo firewire. V době uvedení 1616M ten slot byl v téměř každém notebooku, což se o takovém firewire rozhodně říct nedá. Připojení cardbus karty do desktopu je otázka triviální redukce do PCI slotu, tedy úplně totéž jako jí dovybavit firewire řadičem, o kterém opět platí, že jen velmi málo desktopů ho má onboard. Tím končím tuto nesmyslnou debatu a jdu se věnovat smysluplné práci.

Odpovědět