Externí zvukovka

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Blop79

Externí zvukovka

Příspěvek od Blop79 »

Zdravím. I když je tu ten dotaz asi 100x, tak toto je konkrétní. Nedávno jsem tu řešil, jaký kondenzák vybrat. Jsem si chtěl koupit USB zvukovku, Alesis IO2. Pak jsem si ještě tak podíval po dalších, za cenu do 2,5k, a našel sem třeba M-Audio M-TRACK. Což je Úplně to stejné! To v číně jenom lepí nálepk, a za M-Audio se platí víc, nebo co to je? Pak se mi ještě líbila Focusrite Scarlett 2i2, nebo některé tascamy, beru to z AMAZONU, takže je to levnější. Tak nevím...
Alesis IO2 http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... O2-EXPRESS
Mtrack http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... io-M-TRACK
Je něaký rozdíl?
Co by ste doporučili? Mám zůstat u té/toho Alesis nebo dát peníze do něčeho jiného...

Pytkin
Moderátor

Re: Externí zvukovka

Příspěvek od Pytkin »

HW casto moze byt velmi podobny .. rozdiel ale dost casto byva v driveroch .. niektore chodia lepsie .. niektore horsie .. niektore uplne zle .. zrovna alesis je dost pridrbana firma, ktora v poslednej dobe robi podivny hardware , takze o ich software si nerobim ziadne iluzie , ze bude OK .. do alesisu by som urcite nesiel ..

Blop79

Příspěvek od Blop79 »

Co bys doporucil? Sel by ten Focusrite Scarlett? Nebo neco od tascamu?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ak sa bavime o driveroch , tak urcite RME .. Focusrite Scarlet je ta USB varianta ? na to tu dakto pisal problemy .. s FW Focusraitami tu ludia pisu , ze funguju OK .. Tascam by mohol byt tiez OK ..

Blop79

Příspěvek od Blop79 »

Jo jo. USB. Jinak. Teď se rozhuduju, poté co jsem vyřadil ten alesis mezi FOCUSRITE Scarlett 2i2, nebo Tascam US122MKII. CO je lepší.

Má blbá otázka. Když má kupř ta tascam převodník 96kHz/24-bit, to znamená že budu moct 96kHz nebo záleží na mikráku? (sorry)

gilberty23

Příspěvek od gilberty23 »

Ahoj, v tejto cenovej kategori sa asi velmi neoplati spekulovat. Ja mam M-audio fastrack a som vzhladom na cenu spokojny. S drivermi som nemal nikdy problem, mozno by mohla byt trosku mensia latenica, ale toto je skor zavadzajuca poznamka, je to individualne, rozoberali sme to uz tu s chalanmi na fore, moze to byt sposobene XY inym faktormi, ale kniec koncov ma to sikovny direct monitoring, takze pohoda. Testoval som aj creative emu 0202, ale predal som ju, s nou som mal latenciu omnohokrat vacsiu ako na M-audio. Kamarat ma tu Alesis co si spominal a nemal s nou ziadny problem (mozno nahoda). Na zahranicnych forach som nasiel vela kladnych recenzii aj na STEINBERG UR22. Taktiez si chalani chvalili, sice drahsie, ale skus pohladat ojazdene: NI kontakt 6,

Blop79

Příspěvek od Blop79 »

Myslels NI Komplete 6? :D Ale to už mi přide moc. Jsem student a za kždou tisícovku kterou nemusim platit jsem rád (ne, nejsem skrblík). Sehnal bych ji za 4k. Ale teď jde o to jestli by nestačila ta Tascam.... Jelikož bez dodávaného SW se to sehnat nedá a myslíže s Cubase 5 si vystačím... STEINBERG UR22 bych sehnal za 3k, jen se bojím 192khz v této relaci, jestli to není spíš reklamní, než-li funkční...

gilberty23

Jasne, sory myslel som komplete 6. Ked si zadas do youtube ten Tascam, tak zistis, je je velmi popularna a pouziva ju mnoho chalanov na nahratie gitary, ci spevu do svojho domaceho demača. Co sa tyka toho vzorkovania, minule som viedol velmi zaujimavu debatu s jednym skusenym typkom, co ma bohate skusenosti s nahravanim. Ze nahravat v 192 kHz vzorkovani je zbytocne, lebo pri vysledku, ked to nahras na CD rom tak to musis zlomit do 44.1 kHz. Ba dokonca si vsimol, ze zvuk bol o cosi lepsi, ked to priamo nahravali do 44.1 kHz a nemuseli to potom menit. Ak je toto tvrdenie cisty bulshit, tak prosim odbornikov na tomto fore, aby to vyvratili.

Blop79

Příspěvek od Blop79 »

Jo jo. Zajímavá otázka, jak je to teda s tím převodníkem? Je lepší 44,1 nebo 192kHz? jinak ten Tascam se mi docela líbí, ale počkám, až pár lidí napíše svůj názor...

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Mám TASCAM US-800 - a nedoporučil by som ju. Neviem , či má niečo spoločné so spomínanou US122MKII (mám dojem, že nejaká rada bola rovnaká, iba sa menil počet vstupov/výstupov).
Problémy, resp. nedoladenosti :
- treba ju zapínať až po zapnutí počítača (pritom nemá vypínač, zapína sa pripojením adaptéru) ( popísané aj v dodatku k manuálu)
- pri zapínaní DAW musí byť MIDI poodpájné, resp. MIDI zariadenia povypínané ( popísané aj v dodatku k manuálu)
- teraz čítam, že phantom power treba nastaviť na OFF vždy pred vypnutím karty;
- vo Win7 64bit ovládač nefunguje dobre - často končí BSOD (nevylučujem chybu u mojej konfigurácie, ale problém majú aj iní užívatelia na fórach);
- keď okrem karty na vedľajšie USB pripojím napr. ext. HDD., komunikácia s kartou zamrzne (popis aj v manuáli)

Treba pozrieť manuál , resp. aj "release notes" k US122MKII , či sa náhodou nevyskytujú podobné "featury".

tony9

Příspěvek od tony9 »

Já mám Alesis I/O - 26 a na XP jede úplně bez problémů několik let.

Blop79

Příspěvek od Blop79 »

Tak teď nevim. To jste mi moc nepomohli... Ale dík za info. Nemohl by to někdo shrnout? Protože teď v tom mám guláš...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

LOL :-D nemáš to kluku jednoduchý. No asi takhle - osobní názor: pokud nemá zvukovka ASIO ovladače (nativní) - což nemá ani to M-audio ani ten ALESIS, co si jsou podobný jako vejde vejci - tak bych jí odsunul na druhou kolej ve výběru. Preferoval bych prostě HW, který není tolik zjednodušený.

Pak tu máme požadavky na práci - hlavně tedy počty vstupů.

Když tyhle dvě věci sloučíš s možným finančním objemem, který do toho můžeš investovat, tak ti IMHO vypadne relativně úzké pole výběru.

Když ale na začátku tohohle vlákna byly zmíněny ty dvě konkrétní karty, tak věz, že jsou zcela shodné (akorát je jedna stříbrná a druhá černá).

P.

Blop79

Příspěvek od Blop79 »

Já si myslím. Bohužel nevim, který mají "né moc zjednodušený HW". Patří mezi ně aspoň ta tascamka nebo scarlettka?

gilberty23

Ja by som na tvojom mieste z tych dvoch zobral radsej scalett, myslim, z tam budu pouzte lepsie preampy ako u tascamu. Ale ako povedal pavli, ten vyber nemas az taky velky, a karty v tejto kategorii su su dost podobne, takze si hod s mincou, zober jednu z nicha cas investuj radsej do samotneho nahravania.

Odpovědět