Fireware zvuk. karta

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Fireware zvuk. karta

Příspěvek od tomy45 » 28 říj 2008 12:25

Ahojte,

chcel by som si kupit fireware zvuk. kartu. Mam vybranych par adeptov ale neviem sa rozhodnut. Moje poziadavky na zvuk. kartu su:

-6 az 8 vstupov,
-midi in a midi out (to je samozrejmost)
-kvalitne ovladace (rozumej - spolahlivost co sa vasich skusenosti tyka)

Moji adepti:

1. TERRATEC PRODUCER PHASE 88 RACK
http://www.notape.net/product/show_product/401111

2. FOCUSRITE SAFFIRE PRO 10 I/O
http://www.notape.net/product/show_product/397501

3. MOTU ULTRALIGHT
http://www.musiccenter.cz/MOTU/Motu-Ult ... y/:3:11618

4. EDIROL FA101
http://www.musiccenter.cz/EDIROL/Edirol ... y/:3:10613

5. ECHO AUDIOFIRE12
http://www.musiccenter.cz/ECHOAUDIO/Ech ... y/:3:10834

6. M-AUDIO FIREWARE 1814
http://www.musiccenter.cz/M-AUDIO/M-aud ... y/:3:10632

Nemam prehlad a tolko skusenosti aby som vedel uprednostnit "tie spravne" vlastnosti ci ine "vychytavky". Zvazoval som TERRATEC ale moc som sa o tejto znacke nedozvedel. MOTU ma vraj problemy s Win (mam bootcamp na Mac-u a vyuzivam i Win). M-Audio ma opat "zevraj" zle ovladace, FOCUSRITE sa (zevraj) kazi... Neviem co si vybrat... Pripadne poradte, budget je max 21.000,-

Dakujem,

Tomy

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 28 říj 2008 12:32

ja mam tu echo audiofire12 a podla mna je to vyborna zvukovka. uplne jednoducha. 12in/12out, midi, dobre ovladace + dost prakticke led indikatory kazdeho vstupu a vystupu na prednom paneli. zvuk velmi ok. za tie peniaze mi to prijde az neuveritelne...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 říj 2008 12:50

Osobne bych jeste 1500 pritlacil a sel do Fireface 400. Pokud by neslo jinak, tak z tech co pises bych taky vybral echo (pokud nepotrebujes vestaveny preamp; pokud ano, vahal bych mezi Edirolem a MOTU). A btw fireware nic neni.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 28 říj 2008 13:09

kermitak: ked je treba preampy, tak echo audiofire8 (ktory stale splna vsetky poziadavky, a ma navyse tie preampy, sluchatkovy vystup a spdif. len tie led indikatory na prednom paneli tam uz niesu...)

co sa tyka fireface, tak okrem totalmixu nevidim nic v com by mal navrch oproti audiofire...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 říj 2008 13:32

FIREWIRE .. nie firewAre !!!

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 říj 2008 13:33

aum: ff400 bych si vybral, protoze ma totalmix, adat, sluchatkovej vystup, s/pdif, dobrej zvuk a protoze mam s RME dobrou zkusenost. Je to muj tip, nikomu ho nenutim, to je vse. Echo a RME srovnavat nehodlam, protoze k tomu nemam duvod, at si potencialni kupec udela srovnani sam.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 28 říj 2008 14:51

Ja mam tu M-Audio 1814 Firewire a jsem s ni spokojen. S ovladacemi do Win nemam zadny problem. Jenom skoda, ze jsou tam jenom 4 analogove vystupy. mohli jich taky udelat 8 jako vstupu. To uz by jim ruce neupadly!
A prestoze se jmenuje 1814, tak vstupu ma max 16 a vystupu 12 (kdyz pripocitam 8in/out na adatu). Koax. SPDIF nelze pouzit zaroven s ADAT. Musis si vybrat jedno nebo druhe.

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 28 říj 2008 16:58

s tou m-audio mel kamarad VELKE problemy, ale treba mel smulu... osobne mam slabost pro echo audio produkty, ale zadna garance to samo neni.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 říj 2008 17:10

zotradierne treba zopakovat, ze za 95% problemov s fw kartami moze pocitac, teda radic, chipset, blbe ovladace radica, chipsetu, nenainstalovane patche, rozbity system. tiez predstava ze externu kartu clovek hocikam vezme a rozchodi, je naivna. to plati jedine o usb kartach ktore behaju ako genericky usb audio device, tie ale maju latencie ako krava

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 » 28 říj 2008 17:50

Dakujem za nazory chlapci :-)

to kexik: fireware kartu nemam v umysle premiestnovat, co sa tvojej poznamky tyka ale fireware zvuk. kartu si vyberam jednoznacne pre to, ze mam iMac a nie som zastanca USB kariet s viac vstupmi.

RME Fireface 400 je asi ta najlepsia volba co sa kvality tyka, no prave obmedzeny pocet vstupov ma odradi od jej kupy. Mam v plane rozsirit svoje mini studio o viac syntetizatorov a prave "priama kontrola" nad jednotlivymi vstupmi priradenymi k danemu syntetizatoru mi prijde ako najvhodnejsia kombinacia ako to davat do mixu a 1 vystupu na mixe do 1 vstupu na zvuk. karte. Moznoze sa mylim a "robi sa to inac" ale z tohto mojho pohladu do vidim ako najlepsie riesenie.

Echo Audio mi pride asi ako najidealnejsia. Hoci Terratec nik z vas nespomenul, neviem ake s nou maju ludia skusenosti. Ci je to kvalitna znacka, ovladace a pod.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 říj 2008 17:55

Psal jsi ze chces 6-8 vstupu, ff400 ma v zakladu 8 analogovych, 1 digitalni a dalsich 8 muzes pripojit pres ADAT, to ti prijde jako "omezeny pocet"? Proc teda pises 6-8, kdyz potrebujes vic?

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 » 28 říj 2008 18:03

Ma zopar symetricky a nesymetrickych vstupov, ak sa mylim opravte ma ale syntetizator ma vystup rieseny 2 mono kablami, t.j. 2x 6,3mm jack. FF400 ma na celnej strane 2 vstupy ktore su pre INSTR. cize su mono nie? Cize su pouzitelne len pre mono vstup gitary... Alebo je mozne napojit i syntetizator a to tak ze budem mat kabel 2x mono jack a 1x stereo jack? V tomto som lama :-(

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 28 říj 2008 18:08

tomy45 píše:Ma zopar symetricky a nesymetrickych vstupov, ak sa mylim opravte ma ale syntetizator ma vystup rieseny 2 mono kablami, t.j. 2x 6,3mm jack. FF400 ma na celnej strane 2 vstupy ktore su pre INSTR. cize su mono nie? Cize su pouzitelne len pre mono vstup gitary... Alebo je mozne napojit i syntetizator a to tak ze budem mat kabel 2x mono jack a 1x stereo jack? V tomto som lama :-(
vstupy sou (vsude) mono a synth, jak pises, ma vystup jako 2xmono, tak ti budou stacit mono (resp symetricky) kabely.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 říj 2008 18:12

tomy45 píše:Ma zopar symetricky a nesymetrickych vstupov, ak sa mylim opravte ma ale syntetizator ma vystup rieseny 2 mono kablami, t.j. 2x 6,3mm jack. FF400 ma na celnej strane 2 vstupy ktore su pre INSTR. cize su mono nie? Cize su pouzitelne len pre mono vstup gitary... Alebo je mozne napojit i syntetizator a to tak ze budem mat kabel 2x mono jack a 1x stereo jack? V tomto som lama :-(
zo syntaku obvykle lezie linkova uroven a strka sa do line vstupu nie do instr, ten ma vysoku impedanciu a sluzi na gitaru, basu a podobne nastroje

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Příspěvek od tomy45 » 28 říj 2008 18:16

Aha... no fajn, tak predsalen som sa utvrdil v tom ze FF400 by pre mna nebola vhodna co sa typu a poctu vstupov tyka.

Odpovědět