Hifista stavi domaci "studio" pro radost

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
jammix

Re: Hifista stavi domaci "studio" pro radost

Příspěvek od jammix »

Niekde som počul, že tie prvorepublikové vily stavali vtedajší velkopodnikatelia schválne zvonku neatraktívne aby moc nepohoršovali obyvatelstvo z toho ako sú bohatí. :D A až interiér bol zariadovaný v luxuse. Niektoré sú pekné ale väčšinu nepokladám za atraktívnu*** ...preto som chcel vonkajšiu fotku.(*** myslím to tak, že ja by som to dizajnoval z vonku inak, samozrejme z vnutra je vačšina super, a bral by som hociaký taký dom, v Prahe určite :D )
Ale ked si v prenajme .. tak radšej neporušuj pravidlá pre ktoré by si mohol mať problem. Aj to "nie piano" chápem aj sluchátka pri hraní.

Malý detail medzi oknom a stolom je treba mať operatívny priestor na operacie okna závesu rekabelaž a ešte radiator ti bude ohrievať pristroje.
ale asi vieš že to neni finalna poloha. :wink:

dano

Příspěvek od dano »

Yiakubou paradna kutica, prajem vela radosti z (tvorby) hudby. Trochu ma vyrusil ten monitor oproti oknu, ale to asi osetris nejako este.

Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

Diky panove. To umisteni ma k idealu daleko, ale nic moc s tim delat nejde. Akustiku mam udelanou na stred mistnosti na velky hifi a s tim nic delat neplanuju. To okno je blby, ale mam tam kdyztak zavesy na zatahnuti. A ten stul jde celkem lehce vysunout asi tak jeste metr od zdi, kdyz budu potrebovat trochu lepsi zvuk pro nejaky kriticky poslouchani. Nejaka mezera tam je, ono to je z ty fotky blbe videt, uplne naplacnuty ke zdi to neni. No a i kdyby, tak tohle stejne budu resit vic az se dostanu k nejakymu mixovani, pripadne masteringu, coz jeste bude nejakou dobu trvat.

Ted hlavne hraju piano a snazim se navratit schopnosti z mladi. No a jsem az v soku, jak mi to jde, ze se musim pochlubit! :D

Tady je moje prvni "nahravka", schvalne kolik napocitate chyb: https://on.soundcloud.com/euWca

Nahraval jsem v Cubase, VST Pianoteq 8, zadne upravy, uplne jednoduse. Na to ze je Pianoteq ciste jen synteza a modulace, zadny samply, tak podle me hooodne dobry. Ten zvuk me bavi vic nez vsechny samplovany piana, co jsem zkousel, coz je teda zatim jen to co je v Komplete a Cubase. Jsem zvedavej, jak si to povede ve srovnani s Dexibell SX8, az dorazi.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Yiakubou: velice slušně zahráno. Kolik let jsi nehrál prosím-tě?

Yiakubou

Příspěvek od Yiakubou »

Ja uz ani presne nevim, ale aktivne jsem skoncil kdyz mi bylo okolo 20, ted je mi 40. Mezitim jsem asi pred 10 lety neco zkousel, ale to bylo jen par mesicu a moc jsem tomu nedaval. Tuhle vec jsem dlouho hledal, protoze jsem to mel v pameti jako kus co mi ke konci aktivniho hrani daval dost zabrat. Nemohl jsem si vzpomenout co to bylo, jenom jsem vedel, ze to je neco od Mendelssohna. Ted jsem to 3 dny trenoval a tohle je vysledek :oops:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Yiakubou píše:
26 zář 2023 18:39
.... Na to ze je Pianoteq ciste jen synteza a modulace, zadny samply, tak podle me hooodne dobry....
:lol:

Syntezy pribuzne fyzikalnemu modelovaniu su buducnostou... :!:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

pekne zahrane. A nezni to spatne (zvukove), ale vlastne mam pocit, ze mi na tom vadi, jak moc presne to ladi:)

jammix

Příspěvek od jammix »

Neznie to akoby si si omylom kupil klavesky.. celkom fajn. 8)

Odpovědět