Jaká studiová sluchátka do 4000 CZK ?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
maux

Re: Jaká studiová sluchátka do 4000 CZK ?

Příspěvek od maux »

Tommy: Díky!

Fukki

Příspěvek od Fukki »

DT 770 PRO

maux

Příspěvek od maux »

Fukki, proč bys volil zrovna tento typ?

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

docela se tu opomiji znacka ultrasone...

maux

Příspěvek od maux »

Asi budou mimo můj rádius.......

delay

Příspěvek od delay »

Jeslti na monitoring, tak hledej psíš otevřený, čili DT 770 ne, to raději ty DT 990, když Beyery.

f1sker

Příspěvek od f1sker »

Posledne tyzdne tiez vyberam sluchatka a par modelov som aj vyskusalal. Skusim zhrnut par poznatkov. Snad ti to bude aspon trochu napomocne.

Uzatvorene:

Beyer DT770 pro 80ohm (mal som ich doma tyzden): 

- snad "neznicitelna konstrukcia" co znicis lahko dokupis a vymenis
- 3m rovny kabel, velurove nausniky a moznost dokupit kozene
- V-eckovy zvuk a teda zvyraznene basy a vysky, na niektore zanre ok ,ale niektore veci uz boli hodne prebasovane (napr. Limp bizkit - rollin)
- stredy aj ked boli potlacene , ale zneli prirodzene
- z pociatku pohodlne, ale pri dlhodobom posluchu nie 
- aj napriek 80 ohmom vcelku lahko vybuditelne
----------------------------------------------------------------------------------
Beyer Custom pro (tiez doma na tyzden)

- odolna Beyer konstrukcia
- nove 16 ohm menice, lahko vybuditelne cimkolvek
- len 1,5m kabel (odpojitelny, v musli je bezny 3,5mm jack konektor)
- kozene nausniky
- o 900kc drahsie ako 770 pro 80
- prisposobenie zvuku
- na polohe 1 najmenej basov ale cudne zafarbenie zvuku, kelinkovost
- na druhej polohe viac basov, ale vacsia "vzdusnost" (uz na tejto polohe bolo basov strasne vela a musel som to riesit ekvalizerom)
- zvysne dve polohy este viac basuju.....
- radsej by som bral 770tky aj ked som ich priamo neporovnaval
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
BrainWavz HM5  (tie som pocuval len v jednej predajni)

- fakt velke musle
- obrovsky pritlak na hlavu (ze vraj sa to po case zlepsi...a možno skor puknu tie plastove vidlice co drzia musle)
- celoplastove prevedenie
- nausniky kozene ale prijemne makke
- odpojitelny kabel, obal na prenasanie a nahradne nausniky ( za 3600kc velke plusy)
- vcelku rovny zvuk, (neurazil ma, ale ani nenadchol)
---------------------------------------------------------------------------------------
Akg 271 mk2 (tiez doma na tyzden)

- mam doma 5 rokov akg k171 a v ocakavani podobnej konstrukcie nastava sklamanie, hlavovy most je strasne podajny a makky, proste pasik nejakej umeliny, neposobia vobec nerozbitnym dojmom ako k171
- na hlave vrzgaju musle pri kazdom pohybe hlavou
- musle su plytsie a tak sa ucho dotyka musle
- maju automute funkciu (u mna minus)
- v cene velurove aj kozenkove nausniky a 2 kable
- zvuk je rovnejsi v porovnani s dt770 ale stredy a vysky posobia umelo
- lave sluchatko mi rezonovalo pri jednej elektro skladbe
- az prilis malo basov
------------------------------------------------------------------------------------------
Shure 940 ( len v predajni)

- v cene mas dva kable, nahradne nausniky a prepravny obal (velke plusy)
plastove prevedenie (za tu cenu u mna minus)
- ze vraj su po case nepohodlne vdaka tym vystupkom na hlavovom moste
- zvuk detailny, jasnejsi, tj trosku menej basu a viac vysok
------------------------------------------------------------------------------------------------
Shure 840 (tiez len v predajni):

- len kruteny kabel (pre mna minus), nahradne nausniky a prepravny pytlik
- na hlavovom moste niesu tie vystuple casti a teda by mali byt pohodlnejsie
- skladacie
- zvuk oproti 940 temnejsi
- v zahranici velmi chvalene, hlavne po rozohrati
------------------------------------------------------------------------------------------------------
AKG K550 ( doma cca tyzden a pol)

- spracovanie je velmi dobre, kov a jemna koza
- kabel pomerne hruby a ohybny
- pritlak je maly, izolacia bola tiez velmi dobra.
- zvukovo sa mi velmi pacili, velmi detailne, vzdusne, rovne. Vobec niesu prebasovane ako sa niekde udava (teda aspon pre mna neboli).
- vratil som ich kvoli ergonomii. Ta jemna koza na nausnikoch mi pri kazdom mensom pohybe vrzgala o ram okuliarov. Dalsi problem bol, ze mi boli prilis velke, tj hlavovy most bol na nule a aj tak som mal pocit ze mi nesedia dobre ( prilbu na bike mam L tak snad ta moja hlava nie je az tak mala...)
--------------------------------------------------------------------------------------------
Superlux HD660

- kopia B770, tj pasuju na ne casti zo 770 (nausniky, hlavovy most, kabel)
- kozenkove nausniky ktore sa casom isto zacnu rozpadat ( vyriesia to nahradne diely z B770)
- kruteny kabel ktory je pomerne tuhy (casom by sa mal natiahnut)
- ocakaval som zafarbeny basovy zvuk..ale zvukovy charakter maju podobny K271...tj trosku menej basu (myslim ze ale viac ako spominane k271), zvysne pasma velmi pekne, ciste, detailne
- za 1000 kc je to vyborna kupa, paradna konstrukcia a vyborny zvuk
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Na predajni som chvilu pocuval aj Audio Technica M 50 ( kvoli mnozstvu basov som vydrzal vazne len chvilu ) a este kratsiu chvilu AT 500x (tam mi strasne vadil ten hlavovy most v podobe klapiek, mal som pocit, ze sa mi sluchadla zosuchuju po hlave dole a drzia len na spicke usi...)

Zajtra ak stihnem tak ti napisem nieco k otvorenym modelom: Senn 558, 598, 600, 650, Beyer 880, 990, Akg 240, 701, Hifiman 300,
Superlux 330, AT ad 1000

Vsetky postrehy su subjektivne a hlavne tie o ergonomii.

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Ty kraaaavo tak toto je snad najvycerpavajucejsie porovnanie od jedneho cloveka co som kde na nete videl. To musela byt vcelku fuska vsetko to pozhanat a poskusat :shock: .

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Čerstvá fotka Chrise Cornella ze studia s Sony MDR-7506 , následovníka MDR V6. Oba modely se stále vyrábějí.
Přílohy
sony.jpg

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Toho pána netřeba představovat -
Obrázek

maux

Příspěvek od maux »

f1sker: Super!!!

STi

Příspěvek od STi »

f1sker: ak budes mat niekedy moznost, urcite vyskusaj DT770 Limited Edition, dost rozdielne sluchatka v porovnani s DT770 Pro
FB | SC | T

f1sker

Příspěvek od f1sker »

dusanmsk: Ani nie, v Prahe je vyborna predajna kde maju desiatky sluchadiel, len prides a pocuvas. Daju ti aj vyskusat in-eary (ukazes si ktore, rozbalia, sadnes na gauc a porovnavas). Zbytok som mal doma na zapozicku z jedneho vyborneho on-line shopu (dve zapozicky po 5 sluchadlach)
A oproti typkom na Head-fi je to malicke porovnanie ;)

maux: za malo

STi: viem, viem, len neviem kedy sa k nim dostanem :)

otvorene:

Sennheiser 558 a 598 (558 na predajni a 598 tyzden doma)

- odpojitelny rovny 3m kabel
- 558 - konzervativna farebna kombinacia
- 598 - farebna kombinacia ako z vietnamskej trznice (kremove plasty, hnede nausniky a napodobenina luxusneho dreva....pre niekoho naopak velmi luxusny vzhlad)
- plastova konstrukcia (555 a 595 su zname pukanim plastovych casti, myslim ze 558 a 598 na tom budu rovnako)
- 558 a 598 by mali mat rovnaky menic a modingom spravis z 558 598cky (558 ma v musli kusok tlmicej peny a po jej odlepeni ziskas 598)
- 598 maju v cene odkladaci stojanek
- vynikajuce pohodlie (lahke sluchadla, ovalne nausniky s malym pritlakom)
- velky priestor a vzdusnost sluchatok
- 558 maju vdaka tej pene mierne potlacne stredy, ale naozaj len mierne a trosku silnejsie basy cize taky prijemny V zvuk (naozaj mierny)
- 598 a DT990pro som porovnaval priamo medzi sebou doma a bolo by tazke si vybrat, 598 ma rovnejsi zvuk, ale menice 990 boli o triedu inde v prirodzenosti tonov
----------------------------------------------------------------------------------
Senn HD 600 (doma na tyzden)

- plastova konstrukcia (za 6,5k velke minus a kvoli tomu ich uz nemam doma....majitel obchodu ma ubezpecil, ze HD 600 su jedny z najmenej kazivych Sennheiserov a ze S ma vynikajuci servis a ma nahradne diely aj na x rokov stare modely, ale stále je to nahradny diel...tj musim to niekam poslat, cakat a zaplatit opravu)
- odpojitelny kabel veduci do oboch musli (nezda sa mi prilis robustny a novy stoji 690 kc)
- desne farebne prevedenie ( tmavy mramor :O )
- velmi pohodlne, lahke, velke nausniky (spodok nausnikov ma mierne tlacil, ale to by sa casom malo upravit)
- uplne otvorene ( 990 tlmili viac aj prepustali menej zvuku do okolia)
- jedny z najuniverzalnejsich sluchatok, co som do nich pustil to nadpriemerne prehrali (od klasiky cez hip hop po elektro)
basy tak akurat, ziadne neprijemne vysky, klasicka vzdusnost sennheiserov...fakt som si ich uzival
- ten cierny velur je totalny lapac prachu (som to pol hodinu cistil pred vratenim)
------------------------------------------------------------------------------------------------
Senn HD 650 (len na predajni)

- temnejsi zvuk jako HD600
- konzervativna farebna kombinacia
- rovnaka konstrukcia ako 600
- ze vraj oproti 600tkam lepsie skaluju podla pouziteho zdroja (tj cim lepsi retazec pred sluchatkami tym vacsi rozdiel medzi 600 a 650)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Beyer DT 990pro (doma na 2 tyzdne)

- vyborna konstrukcia, lahka vymena znicenych casti
- odolny kabel
- velurove nausniky ( tak jako 770 boli z pociatku prijemne, pri dlhsom posluchu uz vobec nie)
- zvukovo podobne 770 tkam + viac detailu + vzdusnosti + priestoru
- Veckovy zvuk (basy a vysky)....na niektore zanre vynikajuce, citite ten bas a skladba ma „stavu“ ale kde je skladba nahrata agresivne tak je to uz neprijemne (pocujete silne basy, vysky rezu a stredy nikde)
- napr taky Johny Cash – hurt na nich znel nadherne, mali ste pocit ze sedite niekde v prazdnom klube pred nim a popijate whisky...ale taky rap bol zly, silne basy a hlasy pod tym utopene
-------------------------------------------------------------------------------------
Beyer DT880 (doma tyzden)

- bohuzial mal som doma len 32 ohmovu verziu ktore je napr podla innerfidelity vyrazne horsia ako jej vysokoohmove sestricky
- najrovnejsie z trojice 770,880,990
- obcas ostrejsie vysky (možno vdaka tym 32 ohmom...250 a 600 by mali mat lepsie vysky)
- celkovo sa mi pacili z tej trojice najviac
- 250 ohmove 990 hrali hlasnejsie jako 32 ohmove 880 (asi vdaka zvysenemu objemu basov)
- aj ked maju 32 ohmov tak boli narocne na zdroj....urcite by som ich nestrkal do telefonu alebo integrovanej zvukovky
- v cene mas prepravne puzdro
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Akg k240 mkII (doma na tyzden)

- lahke s prijemny pritlakom
- musle plytke a ucho sa dotyka vnutra musle
- v cene 2 kable, kozene a velurove nausniky
- nevrzgaju oproti 271-tkam
- rovnake menice ako 271
- teplejsi charaker zvuku (viac basu a stredobasu)
- vacsi priestor, pacili sa mi viac jako 271
- umele stredy a vysky
- odpojitelny kabel (na k171sa za cca 2 tyzdne od nakupu spravilo 6 trhlin, zalepil som to izolackou a sluzi doteraz)
Akg k701 (prisli mi včera , z druhej ruky)

- velke, lahke, pohodlne
- malo tlmia a dost prepustaju zvuk do okolia
- najnarocnejsie na zdroj z toho prehladu
- vyborny, detailny, vzdusny zvuk.....fakt spicka (ale aby si z nich dostal naozaj maximum musis mat nalezity retazec pred nimi)
v cene prakticky stojan
- cena sla uz prijemne dole :)
- s presunom vyroby z rakuska do ciny nastali aj problemy (niektore 701 maju vzduchove bublinky na menicoch)
- 702 by mali byt 701 v studiovom prevedeni (tmava farba a oddelitelny kabel)...ze vraj maju malicko iny zvuk (a 702 by sa mali stále robit v Rakusku)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hifiman 300 (doma na tyzden)

- poctive spracovanie (kov a koza)
- velke, tazke s malym pritlakom
- aj napriek vahe sedia na hlave velmi prijemne (boli mi este prijemnejsie ako S HD 600)
- tvrdsie velurove nausniky ktore su este horsi lapac necistou a prachu ako tie na HD600 (neuveritelne)
- nie klasicky ohybny kabel, ale 4 strieborne drotiky zapletene do seba = velmi nepodajny kabel ktory sa rozne vlni a prenasa ruchy do musli (mechanicke ruchy...dotyk kabla o stol alebo sustanie o oblecenie)
- zvuk bol nieco medzi Senn 600 a B 990, velky priestor, detail, zvyraznene basy, nezvyraznene vysky, prijemny na dlhe pocuvanie (nedosahoval kvalit HD600 ale to dohanali spracovanim)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Superlux HD330

- otvorene dvojca Superlux HD660
- rovnake menice
- ovela viac basom ako v 660 ( 660 a 330 je jako akg 271 a 240)
- este lacnejsie jako HD660 ( o tretinu :O)
- vyborne sluchatka pre „basofilov“ za vybornu cenu
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Audio Technica AD1000 (len zbezne na predajni)

- snazil som sa ignorovat ten pocit, ze mi klzu po hlave vdaka klapkam miesto bezneho hlavoveho mostu
- uplne otvorene, pocul som kazdy krok par metrov odomna ako keby som ich nemal ani na usiach (vhodne len na kludne domace pocuvanie)
- cez kabel sa prenasalo sustanie dotyku kabla o oblecenie
- na mna az prilis malo basov

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

krása.. taky se musím vydat konečně vybrat něco otevřeného za tyhle peníze na kontrolu (převážně) basů. Mají někde v Praze na prodejně k poslechu DT990, 880, K701, případně ještě ty HD330 Superluxy?

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

f1sker píše:dusanmsk: Ani nie, v Prahe je vyborna predajna kde maju desiatky sluchadiel
Mozes prosim konkretizovat? Ja uz teda mam kupene 770 Pro, ale ked som pred rokom hladal, na ziadnu predajnu kde by boli lepsie modely pokope som nenarazil.

Odpovědět