Jakou zvukovku?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Lukmignon

Jakou zvukovku?

Příspěvek od Lukmignon »

Lidi, moc vás prosím o radu...mám konkrétní dotaz, proto zakládám nové téma.

Chtěl bych nahrávat písničky v co nejlepší kvalitě. Do zvukovky můžu dát 4-7 000 Kč, víc fakt ne.

(ted mám zvukovku Creative 5.1 a ujde to, ale není to ono, na nahrávání tahle zvukovka evidentně není. takže kdybych za ty peníze sehnal takovou, která bude mít ten zvuk - hlavně zpěv aspon 3-4x lepší, spokojím se s tím)

Nahrávám kytary a zpěv přes kombo Behringer GMX 110 a občas používám i multiefekt.

Poraďte mi prosím...

rastis

Příspěvek od rastis »

zamknite to tu niekto !!

TAP

Příspěvek od TAP »

Staří Ezoňáci tenhle dotaz milují :-)

Ale dám ti tip, jak bych se rozhodl já, kdybych měl stejné požadavky jako ty.

http://www.emu.com/products/product.asp ... duct=15185

Tuhle bych si asi koupil

delay

Příspěvek od delay »

Takovýhle konkrétních dotazů je tady desítky. Aspoň by jsi měl uvést způsob připojení té zvukovky (PCi, FW nebo USB???)... Hledej.

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

Omlouvám se...

hledal jsem, ale že by chtěl někdo nahrávat přes kombo s efektama na to jsem tu nenarazil. nejradši bych asi usb připojení, ale nevím. moc se v tom nevyznám, proto píšu sem.

jde o to, že v tom kombu mám efekty na které jsem zvyklej, jak na zpěv tak na kytaru, proto bych rád nahrával pomocí něj

vasek

Příspěvek od vasek »

A to kombo budeš snímat mikrofonem nebo to z něj chceš tahat po kabelu?

Lukmignon

Příspěvek od Lukmignon »

vasek píše:A to kombo budeš snímat mikrofonem nebo to z něj chceš tahat po kabelu?
přes kabel, nahrávám doma a nebydlím v rodinném domě...

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Tak chtej neco s Hi-Z (vysokoimpedancnim) vstupem. Ted nekdo na bazaru prodava Lexicon Alpha, nevim, jestli ma Hi-Z vstup, ale za 1800 je to dobry kauf, rozhodne se posunes oproti Creativu.

nooly

Příspěvek od nooly »

jo, lexicon alpha Hi-Z ma a za 1.8k je to opravdu skoro zadarmo... doporucuju.

este tapco link usb me napada, to bude taky posun... ale nedals financni strop, tak jen tak hadam...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Wohma: psal, že to bude tahat kabelem Z KOMBA - takže Hi-Z vstup netřeba (to leda, že by chtěl někdy připojit přímo kytaru).

2nooly: jasně, že dal finanční strop :-D tučnější už to písmo asi nebude....

P.

kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

finanční strop je supr ale teď dáš 7 litrú za něco s čím se budeš akorát srát a nic z toho nebude

vem kardiodu mikrofon v ceně do 6.000 - nejsou špica ale minimum splňujou
pak preamp do 4 tis. takyseženeš a zvukovku se symetrickejma vstupama výstupama už dnes pořídíš do 4 tis. taky. + kabely a seš +- na 15 tis. a máš poloprofi lowprice parametry - pro kytaristu je to minimum.
Na splátky dnes objednává skoro každej v místě.

fova

Příspěvek od fova »

kyvaa: Psal, ze pres mikrofon nahravat nemuze.

Lukmignon: Kvuli eliminaci potencionalnich problemu a take s ohledem na kvalitu zvuku bych ti spise doporucil PCI zvukovku. Do USB zvukovky a zvlast do FW zvukovky jdi, jen kdyz musis (napr. notebook).

Slusne PCI karty pro zacatek jsou Esi Juli@, Emu 1212m a M-Audio Audiophile A192. Vyssi liga jsou Lynxy a RME.

nooly

Příspěvek od nooly »

pavlii ajo ;P

v tom pripade bych mozna rozsiril vyber o alesis io2...

jinak viz. fova, jestli nebudes nikam jezdit, tak bych vzal interni zvukovku (zminena julie bo treba maya44)...

fova

Příspěvek od fova »

Nooly: Maya je zvukove trochu krok dolu v porovnani s Julii.
Dale ma dost mizerny preamp na vstupu, nema SPDIF a MIDI a neumi 24 bitu/96kHz.

Lukmignon: Jestli chces zpev nahravat na solidni urovni, aby se to dalo pouzit do nahravek, tak bych to misto pres kombo hnal pres nejaky externi mikrofonni preamp. Pro zacatek staci MIC100 od Behringeru. Preampy na zvukovkach jsou zvukove dost slabe.

psk501

Příspěvek od psk501 »

kyvaa píše:finanční strop je supr ale teď dáš 7 litrú za něco s čím se budeš akorát srát a nic z toho nebude

vem kardiodu mikrofon v ceně do 6.000 - nejsou špica ale minimum splňujou
pak preamp do 4 tis. takyseženeš a zvukovku se symetrickejma vstupama výstupama už dnes pořídíš do 4 tis. taky. + kabely a seš +- na 15 tis. a máš poloprofi lowprice parametry - pro kytaristu je to minimum.
Na splátky dnes objednává skoro každej v místě.

Muzikantske a jine vtipy

Hledam "neco" maximalne do X tisic
ezone odpoved: prisetri nebo na splatky vem "tohle" za 3xX tisic jinak to nema smysl :lol:

Odpovědět