Jakou zvukovou kartu pro zacatek?
Jakou zvukovou kartu pro zacatek?
Lide co nechteji moc na zacatek utracet, protze ani nevedi jak a co budou na PC s muzikou delat, se zde casem rozdelili na dve skupiny.
Prvnim staci Creative Soundblaster Live!, Audigy, Audigy2 s kX drivery. Na pocatecni zjisteni a otukavani v oblasti PC Audio to zcela staci. kX drivery umozni lepsi konfigurovatelnost vstupu a vystupu, a diky podpore ASIO bezi tyto karty v nize latenci (viz. F.A.Q. Co je to latence?).
Cena od 700-2000,- CZK
Druzi, kteri vedi ze to bude vaznejsi a nebo jiz nejake zkusenosti maji, tihnou k produktu M-Audio - Delta Audiophile 24/96. Je to kara zvukove uspokojujici naroky zacatecnika i poloprofesionala. Se solidni podporou a ovladaci.
Cena okolo 3000,-CZK
Kdo uvazuje o vyuziti integrovanych karet na zakladnich deskach bude zklaman jak zvukem, tak funkcnosti ovladacu. Ta minimalni investice byt do Sound Blasteru se pozitivne projevi v kvalite zvuku.
Prvnim staci Creative Soundblaster Live!, Audigy, Audigy2 s kX drivery. Na pocatecni zjisteni a otukavani v oblasti PC Audio to zcela staci. kX drivery umozni lepsi konfigurovatelnost vstupu a vystupu, a diky podpore ASIO bezi tyto karty v nize latenci (viz. F.A.Q. Co je to latence?).
Cena od 700-2000,- CZK
Druzi, kteri vedi ze to bude vaznejsi a nebo jiz nejake zkusenosti maji, tihnou k produktu M-Audio - Delta Audiophile 24/96. Je to kara zvukove uspokojujici naroky zacatecnika i poloprofesionala. Se solidni podporou a ovladaci.
Cena okolo 3000,-CZK
Kdo uvazuje o vyuziti integrovanych karet na zakladnich deskach bude zklaman jak zvukem, tak funkcnosti ovladacu. Ta minimalni investice byt do Sound Blasteru se pozitivne projevi v kvalite zvuku.
Snad sem píšu správně. Mám vlastně právě ten dotaz, co stojí v titulu tohoto threadu, ale rád bych ho trochu rozvedl.
Rád bych se pokoušel poznávat možnosti mixu na vlastním PC, přičemž bych chtěl výhledově pracovat s profesionálně nahraným materiálem. Rád bych znal minimální parametry zvukovky, která by mi pro práci se zvukem v počítači stačila. Nejde mi tedy o počet vstupů a výstupů a jejich kvalitu. V problematice se teprve začínám orientovat, takže se ptám zkušenějších, jestli ještě někde není nějakej další háček.
Další faktory budou asi parametry samotného počítače, na to jsou tu možná jiné thready, už jsem tu brouzdal, ale ucelenou odpověď jsem zatím pohromadě nenašel, přitom je to možná pro začátečníky dost důležitý bod. - Takže mohl by mě někdo odkázat na nějaký informační zdroj? Díky moc
Rád bych se pokoušel poznávat možnosti mixu na vlastním PC, přičemž bych chtěl výhledově pracovat s profesionálně nahraným materiálem. Rád bych znal minimální parametry zvukovky, která by mi pro práci se zvukem v počítači stačila. Nejde mi tedy o počet vstupů a výstupů a jejich kvalitu. V problematice se teprve začínám orientovat, takže se ptám zkušenějších, jestli ještě někde není nějakej další háček.
Další faktory budou asi parametry samotného počítače, na to jsou tu možná jiné thready, už jsem tu brouzdal, ale ucelenou odpověď jsem zatím pohromadě nenašel, přitom je to možná pro začátečníky dost důležitý bod. - Takže mohl by mě někdo odkázat na nějaký informační zdroj? Díky moc
zdravim. nie som si isty, ci si tu spravne...skor by som to hodil na HW - PC...(lenze nemozem)
Delta Audiophile 2496 je na pracu so zvukom pre teba ako zaciatocnika v obore uplne dostacujuca (urcite ti menej do*urvi zvuk ako ty sam nedostatocnymi teoretickymi a praktickymi znalostami v oblasti)
Co sa tyka PC:
treba si zaobstarat to najlepsie, co si schopny zaplatit. doraz treba klast na kvalitu zakladnej dosky a dalej na vykon procesoru, velkost pamate a pevnych diskov.
Delta Audiophile 2496 je na pracu so zvukom pre teba ako zaciatocnika v obore uplne dostacujuca (urcite ti menej do*urvi zvuk ako ty sam nedostatocnymi teoretickymi a praktickymi znalostami v oblasti)
Co sa tyka PC:
treba si zaobstarat to najlepsie, co si schopny zaplatit. doraz treba klast na kvalitu zakladnej dosky a dalej na vykon procesoru, velkost pamate a pevnych diskov.
2Cyril: mno - tam asi opravdu většina lidí disponuje zvukovkou z kategorie "multimedeiální", ale zase na druhou stranu sem tolik netahej tenhle typ narážek, protože jak je vidno, i takoví lidé si s tím vystačí a nepotřebují se honit za decibely, preampy a něčím lepším než "low-end" 
Uvědom si, že začátečník je začátečník a pohoda při práci holt někdy nevyváží to, že to člověk bude nějaký ten pátek jen zkoušet a pak zjistí, že ta "tvorba hudby" byl v jeho případě jen nějaký záchvěv, ale nic víc. No a jestli na tom compu zpoloviny ještě paří gamesky, tak jim ani jiná investice než SB a podobné nezbývá.
DF je samozřejmě úrovňově někde jinde (úplně) než eZone. Ale je to také web o něčem trochu jiném a myslím, že netřeba to až takhle vypichovat, by? se smajlíkem na konci
P.

Uvědom si, že začátečník je začátečník a pohoda při práci holt někdy nevyváží to, že to člověk bude nějaký ten pátek jen zkoušet a pak zjistí, že ta "tvorba hudby" byl v jeho případě jen nějaký záchvěv, ale nic víc. No a jestli na tom compu zpoloviny ještě paří gamesky, tak jim ani jiná investice než SB a podobné nezbývá.
DF je samozřejmě úrovňově někde jinde (úplně) než eZone. Ale je to také web o něčem trochu jiném a myslím, že netřeba to až takhle vypichovat, by? se smajlíkem na konci

P.
cyril: ten egenuv prispevek je trosku starsiho data vis
byly doby kdy i ja jsem frcel na sblive, este ze ta doba uz je ta tam.
pavlii: dovolim si nesouhlasit s tou poznamkou, ze kdo pari gamesky nezbyva mu nez pouzivat sb nebo neco podobnyho. taky si rad zahraju nejakou hru a nemam problem s deltou. spis to zavani spatnou informovanosti apod. taky jsem mel strach, ze na hry budu muset prepinat na onboard kartu, kdyz jsem kupoval deltu. nevim kdo siri takovyhle bludy

pavlii: dovolim si nesouhlasit s tou poznamkou, ze kdo pari gamesky nezbyva mu nez pouzivat sb nebo neco podobnyho. taky si rad zahraju nejakou hru a nemam problem s deltou. spis to zavani spatnou informovanosti apod. taky jsem mel strach, ze na hry budu muset prepinat na onboard kartu, kdyz jsem kupoval deltu. nevim kdo siri takovyhle bludy

2biscuit: no - já ne
ale fakt je ten, že moje Yamahy se ve standardním prostředí MME/DirectX, čili gamesek, semtam kousaly - takže jsem si na tyhle záležitosti ponechal SB, což z historického hlediska beru (a myslím, že to platí i obecně) jako fakt multimediální standard HW, nicméně v mém případě to mohla být třeba jen chyba driverů, nestojím si za tím jako za nějakým dogma. Beru zpět to "nezbývá".
P.

P.
To je tak, kdyz si nekdo neumi pomoct a musi reagovat za kazdou cenu ..jako ted treba ja ..biscuit píše:cyril: ten egenuv prispevek je trosku starsiho data vis ;) byly doby kdy i ja jsem frcel na sblive, este ze ta doba uz je ta tam.
Ikdyz je to starsiho data, tak si za tim stojim.
Za posledni pul rok se kolem me naskytlo par zacatecniku, a samozrejme ze si poridili AUDIGY. Co jim mas rict ? Ze maji koupit neco lepsiho? Kdyz na to nemaji? Vzdyt i na ty blby AUDIGY se da docela slusne zacinat.
Kdyby beatles nahravali na AUDIGY, tak jsou ve sve dobe asi nejkvalitneji znejici kapela ... :o) smajlik, smajlik, smajlik ...
... je to tak ... docela slusne sa da zacinat na hocicom, co sa da donutit behat na nizkej latencii... s asio4all aj lepsi onboard
novacik bude beztak rok az pat tvorit totalne chujoviny (z hudobneho hladiska) a je skoro irelevantne ako na tom budu zvukovo
(aj z mojej vlastnej skusenosti hovorim a myslim to (skoro) vazne)
novacik bude beztak rok az pat tvorit totalne chujoviny (z hudobneho hladiska) a je skoro irelevantne ako na tom budu zvukovo

pavlii: no vis jak sem to myslel, zadna krec
akorat, ze to nekdy muze nekomu poplest hlavu kdyz zacina... 
egen: jo dyt se nepru
na druhou stranu je to pak smutnej obrazek divat se na kamarada, kterej chce nahrat kytaru a morduje se se vstupem na audigy a asio ovladacema od creative (muj kamos takhle dopadl - audigy si koupil svevolne, lepe receno byla mu doporucena v pcshopu jako karta na muziku
). kdyby koupil za podobnej peniz deltu 1010lt, tak ma o par vrasek min.
jinak vitej zpatky

egen: jo dyt se nepru

jinak vitej zpatky

2biscuit: jasně, já ten názor víceméně zastávám taky, ale eGen i kexik taky maj pravdu, prostě někdy je pro ty lidi snad snesitelnější obě? "mordování se" při práci než několikanásobně větší výdaj do začátku nejistého koníčka. A takových šílenců jako já, kteří do toho bez reálné návratnosti vrazili desítky tisíc jen proto, aby toho koníčka teda mohli dělat pořádně, asi moc není....
P.
P.