Jaky masterkeyboard?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

To Upmen: Jo. Kupovali jsme ho spolu. Ale to měl být jen takovej masterkeyboard, který mám hned při ruce... Nicméně mi přestává stačit. Nemá aftertouch, zóny a navíc programování mi moc nevyhovuje. Neříkal jsem, že chci kladívkovou mechaniku, jsem ale bývalý pianista (no jó...fórky na pian, známe všichni :o)) Takže přece jen bych si rád zase vystřihl nějaký jazzový standard. Ale priorita je jasná. Mít při ruce něco co umí zónování, na co zahraju jak klavír, smyčce, ale i nějaké rychlejší seqence synthů a taky co si budeme povídat abych se u toho nenadřel. Ono taková tvrdá mechanika není nic moc. Na druhou stranu dynamika je taky důležitá. Myslím teď ve smyslu velocity. Taky i kontrolery. A hlavně jednoduchost v programování. Tohle třeba Edirol nevychytal Entr až za pitchbendem... vždycky musím rukou přes něj....

M-audio už nechci, nevěřím mu, taky jsem u Thomanna zkoušel ten jejich Masterkeyboard. Na Doepfera jsem nehrál, ale vím že LM2+ a LM4+ jsou považované za jedny z nejkvalitnějších keyboardů pro hráče na klavír (Myslím že ho má i Patejdl :o)))

To Ecson: No... Teda... Krásný kousek. Jen tak rychle jsem projel články. Jaký je zvuk? To zónování na interní zvukové jednotce by mi asi tolik nevadilo. Stejně bych chtěl masterkeyboard používat spíš na externí moduly. Díval jsem se na porovnání s 2000. Možná že by stačila ta. Nicméně. Je to pro mě rozhodující investice. Takže nechci podcenit výběr. Uvítal bych možnost si masterkeyboard u někoho vyzkoušet...

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Aha, no ja to resim na elektroniku a rychly veci edirol (stejnej co mas ty), na pomaly 0 klavir, smycce, jazz, atd. pouzivam GEMa. Zonovani delam ve SW sampleru, takze me to netrapi. GEM ma 3 citlivosti klaviatury, na nejlehci je to rychle jako blesk.

Mam tam tu novou mechaniku z LM4+, je cool. Kazdopadne asi jedine ten Oberh. je kousek, ktery splni obe veci, co pozadujes, osobne o nicem jinym nevim, sorrac.

Vey

Příspěvek od Vey »

upman píše:2 Vey: Viscount ma jen 42 noty polyfonii, to je pekne na h.... na hrani, teda aspon podle me. Ja mam ted GEM pRP800, 80 hlasu polyfonie, zvuk i klavitatura paradni, lehkej, sice stribrny design, coz se mi u piana moc nelibi, ale hraje nadherne, pouzivam ho i jako master, misto tlacitek mam namapovany klavesy, http://www.generalmusic.com/html/prodot ... lingua=eng
OK, to souhlasim ... ja jsem to spis bral pro pouziti jen jako master keyboard ... co se nejakyho integrovanyho zvukovyho modulu tyce .. to bych vubec neresil ... slo o tu cenu, ale dneska jsem to uz nikde nenasel ...

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Jasne, sem si myslel ze spec. od tebe je to for ;) Cena za master by sla, ale Ondrash se zjevne poohlizi po necem ve vyssi tride. Nakonec stejne dopadne s plastakem jako master + dig.piano na hrani poradnych nastroju :D

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Zkouseli jste nekdo M-Audio Axiom? Laka me protoze tam jsou ty pady. Nejsem klavirista.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

No ja to jenom videl, ale nehral na to. Prijde mi ale celkem dost drahy, asi bych do toho nesel. Ovsem nemit doma nic, tak by to zase byla dobra volba masteru s padama....

Cyril

Příspěvek od Cyril »

upman: je nejakej jinej masterkeyboard s "bicima" padama?

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

myslim ze ne, tohle ted zacalo delat m-audio, roland s tim prijde taky brzy (Myslim ze Fantom X to ma taky, ale to neni master).

Podle me je porad lepsi si poridit externi pady, jsou vetsi, prehlednejsi

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

upman: pockej, ten GEM ma mechaniku stejnou jako Doepfer LM4+ ?!? To je bomba, kde jsi to cetl ?

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Necetl, vyzkosel, nevic gem ma uz pekne dlouho doepflera za mechaniku. Mam ale za to, ze primo na NAAM videu kde prezentoval gem tam rikali, ze se jedna o stejnou klavitatutu, alias enhanced hammer, na levy ruce je tvrdsi a pomalejsi, na pravy je mekkci a rychla jako blesk.

Srovnaval sem to s yamahou za 110tis, stejny pocit pri hrani, proste za ty prachy (cca 28tis) to byla bomba koupe. Kdyz presendu k Petrofu, tak necitim zadny rozdil, hraju stejne dynamicky, neperu se se nepresnostma v uhozu, proste totalni parada

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Mrknu doma do manualu, mozna to bylo tam, na netu uz to nemuzu najit

Cyril

Příspěvek od Cyril »

upman: axiom ma lepsi pady nez trigger finger. Ja potrebuju pady na prsty, ne na palicky. Zkousel jsem Axiom pady a bylo to fajn

peteness

Příspěvek od peteness »

taky jsem nedavno uvazoval o axiomu, ale nakonec z toho seslo. sralo by me umisteni tech padu.

Unique

Příspěvek od Unique »

Cyril: a co korg kontrol49??? to ma tiez pady...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Unique: a jsi si jistej, ze jsou to bubnovaci pady? Nevim, podle ceho se rozhodnout...

Odpovědět