To Upmen: Jo. Kupovali jsme ho spolu. Ale to měl být jen takovej masterkeyboard, který mám hned při ruce... Nicméně mi přestává stačit. Nemá aftertouch, zóny a navíc programování mi moc nevyhovuje. Neříkal jsem, že chci kladívkovou mechaniku, jsem ale bývalý pianista (no jó...fórky na pian, známe všichni

)) Takže přece jen bych si rád zase vystřihl nějaký jazzový standard. Ale priorita je jasná. Mít při ruce něco co umí zónování, na co zahraju jak klavír, smyčce, ale i nějaké rychlejší seqence synthů a taky co si budeme povídat abych se u toho nenadřel. Ono taková tvrdá mechanika není nic moc. Na druhou stranu dynamika je taky důležitá. Myslím teď ve smyslu velocity. Taky i kontrolery. A hlavně jednoduchost v programování. Tohle třeba Edirol nevychytal Entr až za pitchbendem... vždycky musím rukou přes něj....
M-audio už nechci, nevěřím mu, taky jsem u Thomanna zkoušel ten jejich Masterkeyboard. Na Doepfera jsem nehrál, ale vím že LM2+ a LM4+ jsou považované za jedny z nejkvalitnějších keyboardů pro hráče na klavír (Myslím že ho má i Patejdl

)))
To Ecson: No... Teda... Krásný kousek. Jen tak rychle jsem projel články. Jaký je zvuk? To zónování na interní zvukové jednotce by mi asi tolik nevadilo. Stejně bych chtěl masterkeyboard používat spíš na externí moduly. Díval jsem se na porovnání s 2000. Možná že by stačila ta. Nicméně. Je to pro mě rozhodující investice. Takže nechci podcenit výběr. Uvítal bych možnost si masterkeyboard u někoho vyzkoušet...