Jaky MIDI keyboard doporucite?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Sonny

Re: Jaky MIDI keyboard doporucite?

Příspěvek od Sonny »

A to maji vsechny tyto levne keyboardy gumicky? Jestli jo, tak to abych si rovnou prikoupil cely baleni :D
AKAI MPK49, Korg Kaossilator Pro, ADAM A7, Audio Technica ATH-M50

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

aj tie drahsie maju gumicky :) v podstate okrem digitalnych pian , maju vsetky gumicky ..

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

biscuit píše:ad gumicky: to je kvuli nahly smrti klaves, jak psal kermitak. rada pcrxx trpela na tuhle nemoc - klavesa prestala reagovat, nebo spatne reagovala na velocity. zrejme to bylo zpusobeno nizsi kvalitou uhlikovy vrstvy na "gumickach" - je to stejnej zpusob kontaktu, jako se pouziva u klavesnic apod.
rada pcrxxx uz by snad na tuhle nemoc trpet nemela. kazdopadne tohle se muze prihodit u kazdy obyc klaviatury - princip je u vsech vyrobcu stejnej (aspon si to myslim)
tak TOHLE je ono! .. ja věděl že se tu někde odpověď najde.. jak píšu tady topic14110.html umřela mi takhle už půlka klaviatury.. co teda měnit a jak? Tyhle gumy uprostřed (v příloze)? jak mohly umřít když je to... mno.. kus gumy?
Přílohy
gumovosti.jpg

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vacsinou staci tie gumene bloky dat dole (vacsinou su po nejakych sekciach 8-10 ?) .. a poriadne to vycistit pod tym .. a "vygumovat"tvrdou gumou .. a zase to chodi jak z praky .. kym tie gumicky nie su uplne "potrhane".

Sonny

Příspěvek od Sonny »

@SadLuck - zeby ty kontakty byly z-oxidovany? Nemyslim tim ze hrajes v nejakym spatnym klimatickym prostredi, pochybuju totiz ze to nekdo skladuje ve sklepe apod. (nicmene mozna takova studena garaz uz postaci), ale zdalo se mi na jinem pristroji podobneho principu, ze ta kontaktni plocha casem meni barvu. Zeby se na ni delal nejaky tenky film? Nevim mozna je to vsechno blbost a je to dany proste spatnou serii vyrobku. Zkuseny elektro opravar snad objasni.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no u me byl start proces vylity kafe ;)
pak jsem to vycistil a chodilo to - teda jedna klapka nemela uplne koser velocity odezvu.. no ale po case se zacaly srat i ty okolni az prestalo hrat uplne asi sest klapek.. a cim vic jsem se s tim mazal a cistil, tim horsi byl vysledek.
jinak to neni samozrejme jen guma. ty kontakty jsou na bazi uhliku - guma nevodi ;)

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

mate skusenost s kupou nahradnych gumiciek u dovozcu konkretnej znacky /samozrejme ak je model este v produkcii/?

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

tak hlásím úspěch s čištěním... nakonec jsem na to vzal tu šedivou hrubou gumu a drhnul a drhnul.. místy jsem ze spojů až setřel lak (nebo co to tam je) ale výsledkem je, že klávesy po roce hrajou konečně víceméně jak maj.. jedna jediná reaguje při opravdu jemném stisku se zpožděním, ale takhle jemně hrát většinou netřeba.. Díky Pytkinovi za radu! :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

sadluck : super :) to som rad ..

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

kedze mi zacina odchadzat viacero klapiek, bol som nuteny riesit situaciu. na nete je par tipov, trebar Pytkinovo gumovanie -
s tym gumovanim to riesili chlapici napriklad aj tu - http://supersole.net/blog/post/112-fixi ... ol-pcr-m50

niektori odporucali zaroven i vymenu gumiciek a cistenie kontaktov /gumickovych aj PCB alkoholovym tamponom/

osobne som objednal aj nove gumicky - na Slovensku cez autorizovaneho dovozcu http://www.danacoustic.sk/ .
cena balenia /4 gumene stripy/ bude vraj 22 EUR.

Sonny

Příspěvek od Sonny »

Diky za TIP, ja jsem si mezitim poridil AKAI MPK49 a krom jedny klapky na kterou se musi o trosicku vic tlacit jsou zatim vsechny OK. Ocekavam standartni prubeh - tesne po ukonceni zaruky se to po**** :) ...tak aspon budu vedet jak nato.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Par mesisu ubehlo a trh se trosku zmenil.

Nejake nove tipy na MIDI keyboard 49klapek?

Jde mi hlavne o kvalitu klapek.. vubec nepotrebuju knoby.. staci mi pitch bend, mod wheel a tlacitka transpone v idealnim pripade napajeni primo pres USB kabel.
Zasadni je pro me kvalita mechaniky.. ty obyc. m-audia to ma desny klapky takovy plastaky.. radsi bych nejakou polovyvazenou neco jako ma treba yamaha DX7 II nebo alespon neco prumernyho. Nejake tipy? I ty novation klapky nejsou uplne nejhorsi. Nevite jestli ma NOCTURN klapky jako Xstation?
Edirol, dneska uz Cakewalk kontrolery maj sice spoustu hejblatek, ale klaviatura taky neni zadna slava.

Pokukuju po tech EZ-keys od CME, ale ty budou k mani az nekdy v cervenci :/

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

Mám výbornou zkušenost s EMU XBoard. Příjemný odpor klapek, klávesnice je opravdu kvalitní a ledacos vydrží...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Mrknu se. Děkuju

Odpovědět