Jaky MIDI keyboard doporucite?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Sonny

Jaky MIDI keyboard doporucite?

Příspěvek od Sonny »

Ahoj,
planuji koupit MIDI keyboard a rad bych znal i vase nazory, nejenom prodejcu. V uzsim hledacku mam M-Audio Axiom ** a AKAI MPK **. Jake jsou vase zkusenosti s nimi pripadne co by jste (ne)doporucili? Pripadne jsem otevren i jinym znackam. Prozatim nemam srovnani, mel jsem doma na pujceni pouze Axiom 25. Od klaviatury jako takove samozrejme zadne zazraky necekam, nicmene pocet klaves zvazim. Precejenom dve oktavy asi casem opravdu nestaci. Jak jsou natom ostatni funkce? Co rikate na Pady?

Predem diky za jakekoli komenty
AKAI MPK49, Korg Kaossilator Pro, ADAM A7, Audio Technica ATH-M50

Fractal

Re: Jaky MIDI keyboard doporucite?

Příspěvek od Fractal »

zalezi jestli si spise klavesak nebo pianista nebo fakt jenom potrebujes klavesy na zapsani midi eventu... v tom pripade m-audio kontrolery staci bohate

abuse

Příspěvek od abuse »

novation

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

edirol 8)

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

taky můžu doporučit Edirol PCR-800, zkušenost i výbava dobrá, stejně jako poměr cena/výkon
Obrázek
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ten Axiom je fajn, predtim jsem mel Edirol PCR-M80 (predchudce 800) a to byla proti Axiomu plastova hracka. U Edirolu bacha na syndrom nahly smrti klaves, kterym nektery modely trpej, i muj to bohuzel postihlo.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem si na slovensku u rolandu (protoze cesky zastoupeni se se mnou nebavilo) opatril hromadu nahradnich gumicek pro muj starsi edirol pcr30. ted pouzivam pcr800 a jsem s nim spokojenej.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

nahradni gumicky jsou dobra vec :D

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

M-audio zřejmě fajn (měl jsem spoustu let RADIUM 61) a aktuálně PCR-800 (Edirol) a zatím spokojenost veliká. Výborná věc (pro Cubasisty) je USB připojení + separátní MIDI okruh, dá se to obvykle využívat současně, takže lze pracovat v režimu Remote Control (parametry VSTi třebas) a zadávání standardních MIDI dat najednou.

P.

Sonny

Příspěvek od Sonny »

Obecne nejsem ani pianista ani klavesak. Proste zacatecnik co tech 5 let klaviru na zakladni skole uz davno zapomnel 8) Jak jsem jiz zminil, to M-audio jsem mel doma a rekneme, ze neco takoveho si predstavuji. V navaznosti na to doporuceni Edirolu, mam podminku, ze ten keyboard musi mit tlakove pady...cim vice, tim lepe. Rad bych se s nimi naucil zachazet a mozna pokud mi to pujde, casem prikoupit plnohodnotne MPC. Nicmene jsem se na ten Edirol dival a keyboard typu A-500PRO by zrejme splnil me ocekavani, i kdyz ty pady vypadaji dost male oproti konkurenci. O Novation jsem nikdy neslysel, ale koukam, ze maji podobne produkty v nabidce vcetne tech padu. Jeste o nich neco pohledam a kouknu na nejake videa.

Jinak jsem tu jeste takovy "panic", k cemu ze jsou ty gumicky? :P

O M-Audiu jsem prave cetl i nazory, ze nebrat. Ale asi je to individualni a jak tak sleduji spise zpusobeno tim, ze si dotycny vybral od pocatku nevhodny pristroj s ohledem na to co a jak chtel hrat.

@pavlii: Cubase nepouzivam, zatim mam omezene zkusenosti s Fruity Loops, ale ohledne propojeni by ani s FL nemel byt problem, ten Axiom fungoval vporadku. Do budoucna bych ale rad vyzkousel vicero programu a vybral si samozrejme pro me ten nejpohodlnejsi. Dobre reference jsem slysel na PreSonus Studio One, udajne velice uzivatelsky prijemny program s +/- stejnou skalou funkci jako konkurencni produkty.

Co sleduju momentalne jako muj velkej problem je terminologie, chlapy ja se v tom krapet ztracim. Napr. ty zminene VSTi parametery...
budu muset najit nejaky slovnicek rychlych vysvetlivek :oops:

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Jestli děláš ve FL, tak na mojí poznámku o Cubase zapomeň, zbytečně by tě to mátlo.

Tyhle pady na klaviaturách je IMHO jedno, jak jsou veliké, protože se jedná (pokud vím) stejně jen o 1 zónu na každý z nich. Takže spíš než praktický pohled bych řekl, že je to otázka estetiky (Edirol má prosvícené označení na padech, ale jsou menší, kdežto M-audio má označení vedle nich na těle kláves a jsou o něco větší). Tlakově citlivé by měly být všude, ale doporučuji si projet pro vybírané modely dokumetaci (viz stránky výrobců) a zaměřit se třeba na možnosti programování a tak podobně, jestli to bude vyhovovat. Osobně si myslím (neporovnával jsem to), že to bude všude stejné na výsledek; lišit se bude jen způsob programování.

P.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ad gumicky: to je kvuli nahly smrti klaves, jak psal kermitak. rada pcrxx trpela na tuhle nemoc - klavesa prestala reagovat, nebo spatne reagovala na velocity. zrejme to bylo zpusobeno nizsi kvalitou uhlikovy vrstvy na "gumickach" - je to stejnej zpusob kontaktu, jako se pouziva u klavesnic apod.
rada pcrxxx uz by snad na tuhle nemoc trpet nemela. kazdopadne tohle se muze prihodit u kazdy obyc klaviatury - princip je u vsech vyrobcu stejnej (aspon si to myslim)

bassline

Příspěvek od bassline »

biscuit píše:ad gumicky: to je kvuli nahly smrti klaves, jak psal kermitak. rada pcrxx trpela na tuhle nemoc - klavesa prestala reagovat, nebo spatne reagovala na velocity. zrejme to bylo zpusobeno nizsi kvalitou uhlikovy vrstvy na "gumickach" - je to stejnej zpusob kontaktu, jako se pouziva u klavesnic apod.
rada pcrxxx uz by snad na tuhle nemoc trpet nemela. kazdopadne tohle se muze prihodit u kazdy obyc klaviatury - princip je u vsech vyrobcu stejnej (aspon si to myslim)
Mam PCR-M30 a presne to sa mi teraz stalo s dvoma klavesami. V prahe sa teda tie gumicky nedaju kupit ? Ako sa tie gumicky menia ? Treba rozobrat cely keyboard ?

Sonny

Příspěvek od Sonny »

pavlii píše:Jestli děláš ve FL, tak na mojí poznámku o Cubase zapomeň, zbytečně by tě to mátlo.

Tyhle pady na klaviaturách je IMHO jedno, jak jsou veliké, protože se jedná (pokud vím) stejně jen o 1 zónu na každý z nich. Takže spíš než praktický pohled bych řekl, že je to otázka estetiky (Edirol má prosvícené označení na padech, ale jsou menší, kdežto M-audio má označení vedle nich na těle kláves a jsou o něco větší). Tlakově citlivé by měly být všude, ale doporučuji si projet pro vybírané modely dokumetaci (viz stránky výrobců) a zaměřit se třeba na možnosti programování a tak podobně, jestli to bude vyhovovat. Osobně si myslím (neporovnával jsem to), že to bude všude stejné na výsledek; lišit se bude jen způsob programování.

P.
Diky, popravde necekal jsem ze mezi pady bude nejaky zasadni rozdil, ale prekvapil mne kamarad ktery si stezuje na AKAI MPD 26, ze ty pady jsou nejaky nemocny - ted presne nevim co to dela, ale v dohledny dobe se na to pujdu osobne podivat. Mozna je to spatny kus, mozna je to opravdu vlastnost vyrobku. Tady v teto rekneme levne kategorii predpokladam ze pady na AKAI MPK budou stejnyho druhu, takze jestli tam je neco spatne, asi pujdu do toho M-audia. Bohuzel ve ksefte sem byl uz 2x, ale borec pres klavesy ze je marod a ostatni se k rozhovoru nemeli, takze porad nevim jak na tom ten AKAI je :/

biscuit

Příspěvek od biscuit »

bassline píše: Mam PCR-M30 a presne to sa mi teraz stalo s dvoma klavesami. V prahe sa teda tie gumicky nedaju kupit ? Ako sa tie gumicky menia ? Treba rozobrat cely keyboard ?
z rolandu cz mi neodpovedeli na x emailu, jsou to supaci. tak jsem se shanel dal a nahodou sehnal na slovensku.
musi se rozebrat v podstate cely keyboard. ale je to mechanicky velmi primitivni, takze zadnej strach.

Odpovědět