Jaký studiový mikrofon na zpěv ?
Re: Jaký studiový mikrofon na zpěv ?
No já nevím, zmíňěné rady ohledně USB mikráku, pro Tvé potřeby, bych bral vážně, nicméně bych se osobně přimlouval k té Scarlet zvukovce a dynamickému mikrofonu - konkrétně klasický Shure SM58 plus popfiltr. V profes. studiích, jak už bylo zmíňěno, se na zpěv nezřídka používají dynamické mikrofony. Populární je Shure SM7B, ten ale stojí něco kolem 10K. Tady je ale zajímavý rozstřel mezi SM7B a SM58 (3500,- nový, kolem 1500,- až 2000,- z druhé ruky.) Zvukové ukázky níže v textu - http://www.homestudiocorner.com/shure-s ... ith-audio/. Tohle mně osobně odradilo od investice do SM7B.
Navíc, jak je zmíňeno v článku, dynamický mikrofon tolik netrpí na akustiku místnosti díky nižší citlivosti.
ono bych to tak nedramatizoval, jak je tu na audiozone zvykem. Předzesilovač v klidu vynechej, pokud máš zvukovku s mikrofonním vstupem, mikrofon s USB si koneckonců klidně kup a s tou akustikou to taky tolik neřeš, mám nahrávky z kuchyně, ze kterých by nikdo nepoznal, že jsou z kuchyně. V jakýmkoli prostoru najdeš místo, kde v kombinaci s vhodným umístěním mikrofonu vůči hubě interpreta dosáhneš uspokojivých výsledků. Spíš věnuj energii shánění informací o tom, jak ten mikrofon umístit, jak na něj zpívat a co udělat potom, když je to natočeno. To jsou mnohem důležitější věci. Toť moje doporučení po 30 letech práce se zvukemrastis píše:hociktory.
sice to uz bolo napisane, ale pre predstavu. akykolvek kondenzatorovy mikrofon, ktory pouzijes len tak doma v izbe, Ti vo vysledku spravi zvuk ako z kupelky (hajzlu, jaskyne ... vyber si). a to je tak divny zvuk ked ho porovnas s normalnymi nahravkami, ze v tej chvili je vsetko ostatne uplne jedno. kupelkoveho efektu sa da zbavit upravami, ktore nie su vzdy uplne jednoduche alebo lacne. kupelkovemu efektu sa da trochu vyhnut pouzitim dynamickeho mikrofonu, ktory si nalepsi k ustam a najdes si polohu, ked nahravas zvuk miestnosti len uplne minimalne, ale taketo vysledky su tiez len velky kompromis...

tak ak uz ma niekto dlhorocne skusenosti s nahravanim, tak je mozne, aby sa vedel vynajst a dosiahol slusne vysledky co sa dozvuku tyka aj z kuchyne, nebudem sa o tom samozrejme hadat
ja si myslim hlavne to, ze konkretny model mikrofonu ci preampu bude v tomto pripade uplne jedno, pretoze to najpodstatnejsie co bude na vysledku okamzite pocutelne bude prave ta akustika.
cize za mna kludne behringer mic100 preamp + behringer C1mikrofon alebo cokolvek ine a riesit to, aby vo vysledku nebola spominana "kupelka" ...

cize za mna kludne behringer mic100 preamp + behringer C1mikrofon alebo cokolvek ine a riesit to, aby vo vysledku nebola spominana "kupelka" ...
Přesně tak, neřešit technologie, spíš zkoušet, sbírat zkušenosti, nebát se prodat mikrofon a koupit jinej, když se bude k hlasu více hodit .. prostě učit se.
V jeho pripade neresim akustiku mistnosti, ale makej mikrfonni paravanek udela dobrou sluzbu.
Eqwidirium : tohle je regulerní nahrávka "koupelnovka" a opravdu pouze v koupelně 3x3m. Všude dlaždičky atd ...
Kytary, klepání, ťukání, šustění všechno přes mikrofon.
Mikrofon AKG C3000B
A včil mudruj
Kytary, klepání, ťukání, šustění všechno přes mikrofon.
Mikrofon AKG C3000B
A včil mudruj

muzikant
No dyť to támhle píšu, když mi někdo poradíte, jak sem nějak elegantně hodit audio, můžu uploadovat ukázku housle - flétna - klasická kytara z kuchyně, se kterou jsem měl mohutné akustické plány a záměry a když jsem slyšel, jak zní na mikrofony, ani jsem na ni nešáhnul. Proto tam píšu, že není třeba stahovat kalhoty, když je brod daleko a raději zkoušet a ono to nakonec vždycky nějak jde.
Markuc: v editoru je záložka MP3.
Jinak vážení já se právě chystám udělat nahrávku v obyváku včetně sága.
Jinak vážení já se právě chystám udělat nahrávku v obyváku včetně sága.
-
Děkuju za reakce tak ted nevím co koupit
jestli Scarlett solo Studio Pack a nebo behringer mic100 + behringer C1 mikrofon a nebo ten USB main gott 

Podívej se, když kopíš Scarlett Studio Pack, tak máš vše co potřebuješ k nahrávání a i následnému míchání. Když koupíš Behringer mic100+C1, tak budeš muset řešit jak dostat signál z předzesilovače do počítače. Když koupíš USB mic, tak sice nahráváš do počítače, ale budeš muset řešit míchání a poslech. Toť můj názor. Rozhodnutí je samozřejmě na Tobě.
Zdravím, já mám focusrite scarlett 6i6 tedy vyšší řadu a tak jak ti tady lidi doporučovali, tak bych do té zvukovky focusrite solo šel. Výhodou jsou dobře udělané potenciometry hlasitosti a s preampem jsem taky spokojený. Osobně jsem usb mikrofón měl a rozhodně bych ti ho nedoporučoval a pokuď už chceš do toho jít tak bych koupil opravdu nějaký kvalitní. Měl jsem behringer C1U a už bych nikdy takový shit nechtěl. Tento mikrofón měl hrozně šumu a nešel pořádně vybudit. Pokud to myslíš trochu vážně volil bych spíše kondenzátorový mikrofón s XLR samcem+nějakou zvukovku. Do této cenové kategorie je těžké sehnat nějaký kvalitní mic. Pokud chceš dělat kvalitní hudbu, tak budeš do toho muset nastrkat více peněz než si dokážeš představit.)
Ahoj vsichni cetl jsem toho celkem hodne ale stejne nevim co vybrat. Jsou tu hodne lidi, ktery o tom neco vedeji, tak by zajimalo na ty me pozadavky. Dekuji moc
Chci nahravat vlastni tvorbu hiphop/rep + vokal a zpev hlas divce.
Co je pro takovy žanr dobry a aby to stalo tak do 5000kc? Mam to jako konicek a citim že s tim mohu pomoct lidem... Neco nabidnout. A chci aby to melo nejakou kvalitu.
Jinak mam jeste mixcraft 8 abych z toho mohl neco vytvorit.
Nechci byt zavysli (zatim ne), že musim jet nekam, ze zabavou chci zkouset doma, trenovat atd.
Doporucili byste me taky ten scarlett nebo neco jineho kvuli me pozadavky?
https://m.muziker.cz/focusrite-scarlett ... BMQAvD_BwE
Nebo?
https://m.muziker.cz/golden-age-project ... 2kQAvD_BwE
A je tomu potreba jeste zvukova karta? Jaka?
Premyslim o tom scarlett set jelikoz nemam takovy velke sluchatka ale jen nwm jestli je to pro ten muj zanr apod.
.
Tesim se na odpovedi..
Chci nahravat vlastni tvorbu hiphop/rep + vokal a zpev hlas divce.
Co je pro takovy žanr dobry a aby to stalo tak do 5000kc? Mam to jako konicek a citim že s tim mohu pomoct lidem... Neco nabidnout. A chci aby to melo nejakou kvalitu.
Jinak mam jeste mixcraft 8 abych z toho mohl neco vytvorit.
Nechci byt zavysli (zatim ne), že musim jet nekam, ze zabavou chci zkouset doma, trenovat atd.
Doporucili byste me taky ten scarlett nebo neco jineho kvuli me pozadavky?
https://m.muziker.cz/focusrite-scarlett ... BMQAvD_BwE
Nebo?
https://m.muziker.cz/golden-age-project ... 2kQAvD_BwE
A je tomu potreba jeste zvukova karta? Jaka?
Premyslim o tom scarlett set jelikoz nemam takovy velke sluchatka ale jen nwm jestli je to pro ten muj zanr apod.
.
Tesim se na odpovedi..