Nějaký ten pátek už dělám Drum & Bass ale vedle toho jen pro radost i Trap a nebo EDM.
Moje aktuální sestava je počítač s Windows XP a repráky pro iPhone, což opravdu nestačí, je to spíš improvizovaná nouzovka.
Chtěl bych si 'postavit' nové ministudio, hodlám si sem koupit stůl široký asi 3 metry, chci si na to dát 3x LCD Monitor (takže počítám že musím dokoupit i další grafiku protože to jedna neutáhne), pak nějakou pro to pokojový tvoření skvělou zvukovou soustavu, aby to úžasně zvládalo bassy ale středy a výšky nezaostávaly, abych si to mohl poslechnout v reálnym prostředí a nejen ve sluchátkách - tím pádem nějaký sluchátka pro čistý zvuk při tvorbě, který mě nezačnou po hodině tlačit do hlavy a nezaostávají na bassech (mám Realtek ovládací panel s ekvalizérem takže lze doladit), a pak asi i 1-2 launchpady pro trénování a odreagování, pro srandu, a jeden mikrofon pro nahrávání vokálů. Moc bych ocenil vaše nápady a zkušenosti s výběrem těhlech věcí, a hodí se i každé další info ohledně třeba odzvučení na stěnách - jak moc je to užitečný a jestli se mi hodí okolní zdi pokrýt tím pyramidkovitým molitanem.
Nejsem opravdu nijak moc zkušený v elektronice, to spíš v SW, tohle se dá naučit ale u takovýhle investice nechci moc nalítnout na pokus-omyl a krom toho vážně ani nevím co tak +- potřebuju. Nejsem amatér ale nejsem professionál, vybavení můžu časem upgradovat ale investovat bych chtěl už do něčeho lepšího (tzn sluchátka do 3500, repro do 10.000, atp.. prostě střední ceny). Pokud vás napadá že by místo repráků 5.1 bylo lepší mít třeba 2 bassový a pak menší kolem, nebo nápad na další vybavení který by se mohlo hodit, jen to nadhoďte, vážně s tím totiž nemám zkušenost a proto se ptám vás, kteří o tom určitě něco víte

Pro ukázku toho co na tom budu dělat to, co jsem již udělal (doporučuji mít zaplý ekvalizér na dnb/elektronickou hudbu, protože se s tím počítá a ten zvuk je bez toho chabý

Shrnuto je to:
Repro soustava
1× DJ sluchátka nebo kvalitní sluchátka
2× LCD monitor (1× už mám)
1× Mikrofon pro nahrávání vokálů
1-2× grafická karta (nejsem ajťák a netuším kolik jich je potřeba)
1× Launchpad pro domácí použití
a možná něco do čeho to všechno zapíchám, jestli je to třeba.
Jestli existují i nějaký notebooky předurčený k tvorbě muziky, tak jsem si všiml že všichni producenti maj NTB nikoliv PC. Proč?
Tak znovu dík za každou reakci, nápady a zkušenosti, reagujte do alelůja, a hezký den!