Korg PA 600 nebo Yamaha psr-s750

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
mikovec

Korg PA 600 nebo Yamaha psr-s750

Příspěvek od mikovec »

Chci koupit klávesy a výběr se mne omezil na Korg PA 600 nebo Yamaha psr-s750. Které z těchto kláves jsou lepší a v čem ?
Případně něco jiného v tété kategorii ?

Předem díky za pomoc s výběrem

Ivan.ps

Re: Korg PA 600 nebo Yamaha psr-s750

Příspěvek od Ivan.ps »

Presne toto rieši hádam každý, kto uvažuje o nástroji v tejto cenovej kategórií. Aj na zahraničných stránkach je plno takýchto diskusií. Osobne si myslím, že Vám nikto jasnú odpoveď nedá o tom, čo je lepšie. Je to asi otázka vkusu každého a myslím si že tieto nástroje sú dosť vyrovnané čo sa týka kvality.

Tu je jedno video, ktoré Vám možno trochu pomôže v rozhodovaní, aj keď najlespšie je oba nástroje si osobne vyskúšať. Ja som si Korg vybral práve kvôli tomu, že sa mi páči jeho ovládanie a editácia, ale ovládanie Yamahy mi príde trochu také ako u detskej hračky (dokonca aj pri tých vyššých modeloch), ale možno je to iba otázka zvyku.

Na akú hudbu potrebujete nástroj? Lebo ak zháňate nástroj na ľudovú hudbu, kde využijete hlavne dychy, sláky atď... tak v tomto mi príde možno Yamaha o málinko lepšia. (ale zase to môže byť iba otázka vkusu).

vasekg

Příspěvek od vasekg »

Chce to oba nástroje vyzkoušet. Nedávno jsem zakoupil KORGy a jsem maximálně nadšen - svůj ůčel plní dokonale. Váhal jsem přesně jako vy mezi těmito dvěma nástroji (ale třeba jsou Vaše nároky jiné, než moje).

Nabízím Vám - pokud byste na ně nikde v obchodě nenarazil - klidně se zastavte a já Vám nástroj předvedu (Bělá pod Bezdězem).

V.

mikovec

Příspěvek od mikovec »

Jak jsem se dočetl a poptával, tak pro Korg mluví snad lepší ovládání (dotykový display), lepší cena a někdo tvrdí že i lepší zvuk na živé hraní. Pro Yamahu snad lepší support, podpora Ipod zařízení, možná lepší klaviatura a jednodušší ovládání ... Vaši nabídku na předvedení Korgu rád využiji. Nákup plánuji až někdy na podzim. Zatím jenom sbírám argumenty pro jeden či druhý nástroj.

dano

Příspěvek od dano »

Ja teraz pisem len na zaklade toho videa, v ktorom dostala Yamaha strasnu nakladacku. Az som cumel.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Yamaha je vlevo (s tema "rolandackejma" tlacitkama), korg vpravo - podle zvuku mi prisel horsi korg. Treba "jazz" je na nem silenej.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

dano

Příspěvek od dano »

počuli sme slovo pánovo. amen

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som si to dost dokladne vypocul teraz .. a kazde ma pre a proti ..ale zvuk je subjektivna zalezistost .. klavir mi prisiel lepsi z yamahy , strihgy z korgu , saxik z yamahy , nylonka z yamahy .. atd .. doprovody mi prisli lepsie z korgu .. zneje viac profi .. yamaha zneje tak viac samohrajkovo .. ale ako pisem .. toto je dost subjektivne a kazdemu sa bude pacit ine ..

vasekg

Příspěvek od vasekg »

Jsem amatér, který si dovolí přednést vlastní úsudek:

Korg má dle mého názoru daleko věrnější, "jiskřivější" zvuky kytar, smyčce, plochy, flétny se mi hrozně líbí. Hammond zvuk je taky dokonalý. V tom je dle mého názoru lepší než ona Yamaha. Nevidím jediný důvod pro názory, které jsem kdesi četl, že nástrojově se nehodí pro hraní v kapele, kde ty zvuky zapadnou do šedivého průměru... Co je opravdu podprůměrné, je piano - ten zvuk na nějaké hraní doma si postačuje, ale budu shánět lepší.

Spokojen jsem i s doprovody, jen mi přijde, že především v moderních doprovodech jsou divné bicí - takové, placaté, nemoderní (nedokážu to popsat), naopak jazzové doprovody, balady, country se mi líbí.

Ale obecně jsem z Korgu nadšený, každý den si potvrzuji, že jsem si vybral dobře, ovládání je skvělé. Jaké je ovládání u té Yamahy nevím, zkoušel jsem ji před koupí a tam mě zajímaly hlavně zvuky.

V.

jackies

Příspěvek od jackies »

A já si myslím, že je to cílovce úplně u zadku jak tam zní klavír a bubínky.

Muzikant, který nějakou tu nuanci pozná a ocitne se nechtěně na nějaké takové produkci
aintetáře, to stejně neřeší, protože jsou to prostě pro něj jen srandovní samohrajky na srandovní kšefty s jedním zoufalcem o ně opřeným.

Ostatním přítomným je to taky putna, a když něco řeší, tak určitě ne nějaký reálný zvuk smyčců, harmoniky nebo udělaného rytmu.

Ivan.ps

Příspěvek od Ivan.ps »

jackies: Nemám veľmi rád takéto odvážne tvrdenia. Trochu to smrdí zaujatosťou proti týmto nástrojom. Som toho názoru, že aj na samohrajke sa dá odohrať seriózna akcia a dá sa využiť na seriózne hranie, len to treba vedieť...

vasekg: Mne prídu tie bicie všetky dosť umelé, treba sa s nimi poriadne vyhrať, prípadne zo všetkých vzoriek vyskladať svoju vlastnú biciu súpravu (súpravy), vyhrať sa s korekciami a potom to už ako tak znie. Ja som ale aj tak kúpil sample bicích nástrojov (akustická sada) a teraz som so zvukom bicích spokojný.

vasekg

Příspěvek od vasekg »

Jackiesi:

Já jsem si ty samohrajky koupil - tzn já jsem "cílová skupina" a mě zajímá, jak na těch mých samohrajkách, o které se jako zoufalec opírám, piáno a bubínky zní.

Mikovec, který toto vlákno založil, se ptal na rozdíly mezi nástroji a na doporučení. Napsal jsem své hodnocení, svůj názor a nabídl mu, že mu nástroj předvedu.

Zcela jistě jste Jackiesi protřelý muzikant, ale zatím byl Váš příspěvek do debaty o rozdílech mezi těmito dvěma nástroji docela zbytečný.

Ivane: budu si s bicími hrát, ale později - je toho docela dost, co se potřebuji naučit....ale jde to :-), postupně a pomalu...

Vašek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vsjo jasno ..

mikovec

Příspěvek od mikovec »

No já v tom jasno stále nemám, ale to je můj problém :-) Každopádně všem díky za Vaše názory.

Odpovědět