koupě nové zvukové katry do 5tis.
Re: koupě nové zvukové katry do 5tis.
fakt, 16bit/48kHz je pre rebelov
Nějak se mi "rozbily" ovladače na Lexicon Alpha, takže se koukám po jiných značkách. A mimojiné musím opravdu nesouhlasit, ty Lexicony prostě problémové jsou. Jejich support fórum je plné problémů s "distortion". To stejné se objevilo i u mě, když jsem si na PC udělal dualboot XP a Win 7. V XP nemůžu kartu používat duplexně, jde buď jen přehrávat, nebo jen nahrávat, přesto, že když jsem měl před 4 měsící XP, šlo to. A ve Win 7 se mi to pro změnu přejmenovalo a ve správci zařízení se píše, že ovladače nejsou správně nainstalované (přestože zvukovka jde).
Zajímalo by mě, jestli bude nějaká změna, když z řetězce odstraním tu Lexicon Alphu a ART Tube MP a nahradím je nějakou ext. kartou s phantomem.
Uvažuji o:
M-Audio FASTTRACK-USB-II (teoreticky stejné jako Alpha, ale s Pro Tools)
Tapco LINK.FireWire (ve slevě, nedostupná mmntálně)
M-audio MobilePre USB (bez PT)
Edirol UA4-FX (ta se mi teď nějak zalíbila, popis vypadá slušně)
E-MU 0404 USB
E-MU Tracker Pre
Zajímalo by mě, jestli bude nějaká změna, když z řetězce odstraním tu Lexicon Alphu a ART Tube MP a nahradím je nějakou ext. kartou s phantomem.
Uvažuji o:
E-MU 0404 USB
E-MU Tracker Pre
edirol ma aj stabilne drivery .. EMU je tiez fajn ..
No, teď jsem našel tu Tapco LINK Firewire (4 in, 6 out) za o něco málo víc peněz, než použitou Edirol UA4-FX.
Co myslíte?
Co myslíte?
- SoundsFine
A co třeba Konnekt 6 od TC?
http://musiccenter.cz/tc-electronic-Des ... 6/:3:30336
Dobré zpracování, zvuk, stabilita driverů a přehledný software TC a efekt z PoCo jako bonus.
Důležitý je i ovladač hlasitosti monitorů (volume knob) a to Konnekt má také.
Co víc za tyhle prachy můžeš mít
Dobré zpracování, zvuk, stabilita driverů a přehledný software TC a efekt z PoCo jako bonus.

Doslova "sounds fine", ale... Tapco i Edirol můžu mít za 3kSoundsFine píše:A co třeba Konnekt 6 od TC?

- SoundsFine
edit - nebylo to důležité. jen jsem psal, že z výše uvedených čtyřech karet má Tapco nejhorší zvuk a jen průměrný preamp a přesto Tapco vyhrálo ...
Takže pokud není priorita u karty v kvalitě převodníku, preampu a minimální latence do 2ms, pak to podrobné srovnání nebylo vůbec důležité
Takže pokud není priorita u karty v kvalitě převodníku, preampu a minimální latence do 2ms, pak to podrobné srovnání nebylo vůbec důležité

Naposledy upravil(a) SoundsFine dne 28 pro 2009 00:08, celkem upraveno 1 x.

No, díky moc za přehledný výčet + a -

Teď už se pro změnu rozhoduju mezi Tapco LINK.FW460 a TC Konnektem. Ale popravdě mi bude asi stačit to Tapco, a ušetřené 2k se budou hodit při nákupu controlleru.
EDIT: Kurňa, nemůžu najít žádné recenze, ani zprávy o problémech s FW460. Buď ji nikdo nemá, nebo si nikdo nestěžuje. Je mi sympatické, že mají drivery i pro Win 7, ale o té USB verzi jsem četl, že tam jsou problémy s latencí, tak nevím. Navíc SAM Broadcaster, se kterým chci kartu mimojiné taky využívat, neumí ASIO.
No nevím.Já mám Lexicon Omegu,nebo vlastně používal.Win 7 64bit.A duplex mě šlape.Je teda fakt že ta latence přez USB je nic moc jako by se sama po zatížení po chvilce sama zvýšila ale muže to dělat i řadič v noťasu.Taky jsem vyzkoušel driver http://www.usb-audio.com kterej je na více zvukovek a je za penize a bylo to podstatně lepší.Jenže dnes na W764bit najdi někde nějakou slušnou lacinější zvukovku.Ja ko muj kolega pořídil lacinou Emu ale nefunguje na driver.Leda přejít zase na 32b to je ale škoda Ram.Bacon píše:Nějak se mi "rozbily" ovladače na Lexicon Alpha, takže se koukám po jiných značkách. A mimojiné musím opravdu nesouhlasit, ty Lexicony prostě problémové jsou. Jejich support fórum je plné problémů s "distortion". To stejné se objevilo i u mě, když jsem si na PC udělal dualboot XP a Win 7. V XP nemůžu kartu používat duplexně, jde buď jen přehrávat, nebo jen nahrávat, přesto, že když jsem měl před 4 měsící XP, šlo to. A ve Win 7 se mi to pro změnu přejmenovalo a ve správci zařízení se píše, že ovladače nejsou správně nainstalované (přestože zvukovka jde).
Uvažuji o:
E-MU 0404 USB
E-MU Tracker Pre
SoundsFine: Co tak čtu na TC support fóru, tak jsou docela problémy s 64bit drivery. Zatím je tam nějaká beta verze. Já mám v plánu používat kartu jak v 32, tak v 64bit prostředí. Ten výčet + a - jsi mohl nechat, bylo to dost dobře zpracované a mohlo to pomoci nejen mně, ale i dalším případným tápajícím
btw - chceš říct, že ta TC Konnekt 6 je schoná fungovat s latencí 2ms?
mkdaw: No, ony tyhle problémy jsou fakt random. S originálním ASIO driverem to byl kříž, tak jsem používal ASIO4ALL (v XP SP2), to šlo. Poté jsem nainstaloval Win 7 64bit - to šlo super. Ale teď jsem na další disk nainstaloval i XP, a tam nejsem schopnej rozjet full-duplex provoz. A než se s tím sr*t, tak koupím další lacinou zvukovku a tuhle střelím - samozřejmě je funkční, jen se "někde něco" pošahalo a není v mých silách to rozchodit (nainstalovány 3 různé systémy Win XP, celkově asi 5 krát, žádná změna). Při provozu pouze v jednom systému ten full-duplex šel v největší kvalitě, kterou to rozjede - 48 kHz / 24 bit.
Link.USB se i při nižších latencích (128 buffer size vykazoval zpoždění 2 ms) choval stabilně, což se u zařízení s pouze dvěma současně nahrávajícími vstupy dá očekávat. Více by to asi s rozhraním USB 1.1, kterým Link.USB disponuje, ani nešlo. Pokud chcete nahrávat více vstupů najednou a zůstat věrni výrobkům Tapco, musíte sáhnout po větším bratříčkovi Link.FireWire.
Zvuk je křišťálově čistý, ano jde to i v této cenové třídě! Převodníky pracují s rozlišením až 24 bit/96 kHz, mají velmi nízkou hladinu šumu a pokud to i trochu přeženete s nastavením vstupní citlivosti, nedojde ke skokovému nárůstu zkreslení - což je, opět, v této cenové třídě vyjímečné. Dynamický rozsah je při vzorkovací frekvenci 48 kHz rovných 100 dB. Při experimentování se vstupní citlivostí jsem postrádal indikátory vstupního signálu, tedy informaci o případné blížící se hranici přebuzení.
Zdroj: http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1532 (snad objektivní test)

mkdaw: No, ony tyhle problémy jsou fakt random. S originálním ASIO driverem to byl kříž, tak jsem používal ASIO4ALL (v XP SP2), to šlo. Poté jsem nainstaloval Win 7 64bit - to šlo super. Ale teď jsem na další disk nainstaloval i XP, a tam nejsem schopnej rozjet full-duplex provoz. A než se s tím sr*t, tak koupím další lacinou zvukovku a tuhle střelím - samozřejmě je funkční, jen se "někde něco" pošahalo a není v mých silách to rozchodit (nainstalovány 3 různé systémy Win XP, celkově asi 5 krát, žádná změna). Při provozu pouze v jednom systému ten full-duplex šel v největší kvalitě, kterou to rozjede - 48 kHz / 24 bit.
Link.USB se i při nižších latencích (128 buffer size vykazoval zpoždění 2 ms) choval stabilně, což se u zařízení s pouze dvěma současně nahrávajícími vstupy dá očekávat. Více by to asi s rozhraním USB 1.1, kterým Link.USB disponuje, ani nešlo. Pokud chcete nahrávat více vstupů najednou a zůstat věrni výrobkům Tapco, musíte sáhnout po větším bratříčkovi Link.FireWire.
Zvuk je křišťálově čistý, ano jde to i v této cenové třídě! Převodníky pracují s rozlišením až 24 bit/96 kHz, mají velmi nízkou hladinu šumu a pokud to i trochu přeženete s nastavením vstupní citlivosti, nedojde ke skokovému nárůstu zkreslení - což je, opět, v této cenové třídě vyjímečné. Dynamický rozsah je při vzorkovací frekvenci 48 kHz rovných 100 dB. Při experimentování se vstupní citlivostí jsem postrádal indikátory vstupního signálu, tedy informaci o případné blížící se hranici přebuzení.
Zdroj: http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1532 (snad objektivní test)
mohu jen potvrdit, ze konnekt 6 jede bezvadne s latenci 2.2 ms na windows7 64-bit...
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
t.c. electronic desktop konnekt 6 firewire audio interface / monitor control (ta sunka ani nema midi konektor!!!) 

my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
No veď on sa tá pyta ako riešis absenciu midi konektora.
Predpokladám že nejakým USB midixichtom.
Predpokladám že nejakým USB midixichtom.
Díky Pytkine.
Takže budu muset jít ještě do nějakého midi rozhraní navíc.
A když budu chtít ( jelikož jsem se dozvěděl že t.c. electronic desktop konnekt 6 firewire audio interface / monitor control) nějak použít digitál ?
Takže budu muset jít ještě do nějakého midi rozhraní navíc.
A když budu chtít ( jelikož jsem se dozvěděl že t.c. electronic desktop konnekt 6 firewire audio interface / monitor control) nějak použít digitál ?