koupě nové zvukové katry do 5tis.
Re: koupě nové zvukové katry do 5tis.
Tak limit je 5 tisic, tam nikdy nebude vsechno. Chces nahravat analogove vstupy (kytara, mic, gramce), vyuzijes hw reverb? Chces Protools nebo Cubase nebo zustanes jenom u Live?
Vetsina novych midi controleru ma USB konektor. Ten desktop konekt 6 ma ale jednu super vec, velky level meter a velky volume knob. Stejne jako link.usb ma nezavisle ovladani urovne linkovych vystupu a vystupu pro sluchatka.
Firewire nezatezuje cpu jako USB, takze zpozdeni a stabilita je vetsinou lepsi. Taky ale mrkni na baleni, aby se to dobre prenaselo.
Vetsina novych midi controleru ma USB konektor. Ten desktop konekt 6 ma ale jednu super vec, velky level meter a velky volume knob. Stejne jako link.usb ma nezavisle ovladani urovne linkovych vystupu a vystupu pro sluchatka.
Firewire nezatezuje cpu jako USB, takze zpozdeni a stabilita je vetsinou lepsi. Taky ale mrkni na baleni, aby se to dobre prenaselo.
FireWire je zase nachylnejsie na použitý radic. USB väčšinou chodí vždy v pohode.
Jackies: ja by som si vybral niečo čo Ma všetko. Ak potrebuješ midi a digital a connect 6 ho nemá, hľadal by som inde. Trebárs rme ff400. To Ma tuším všetko.
To já právě takéPytkin píše:Jackies: ja by som si vybral niečo čo Ma všetko. Ak potrebuješ midi a digital a connect 6 ho nemá, hľadal by som inde. Trebárs rme ff400. To Ma tuším všetko.

Zdálo se mi, že je tu řeč právě o nějaké takové kartě do těch 5.000.- která je vhodná do obýváku pro universální použití.
Absence MIDI a nebo i digitalu je v takovém případě pro někoho dost nepříjemné.
Pak těch imho 5.000.- za konnekt není až taková výhra.
Tak jsem nedal na vaše rady a šel jsem do toho Tapca LINK.FW a popravdě si nestěžuju. Ale asi to budu využívat společně s tím ART Tubem, protože ze samotné té zvukovky ten mikrofon zní dost suše.
Latence úúúplně v pohodě, rozhodně lepší jak s Alphou
Latence úúúplně v pohodě, rozhodně lepší jak s Alphou

S FastTrack Pro mne pod win7 nejdu hry, konkretne battlefield 2 a 2142. Hra sa rozbehne a v menu normalne hra soundtrack, akurat ked dam nacitat mapu tak hra zatuhne uplne, po stisku ESC spadne. Teraz neviem ci cakat novsi ovladac alebo to nepojde vobec.
Druha vec je, ze vsade pisu 2in 4out a pritom pri 96k nejde ani len 2x2 - vzdy len 2in alebo 2out.
Posledna vec je ze potenciometre idu dost ztruha a este su aj take blbe tenke a karta je dost lahka takze vzdy ked chcem s dakym potocit tak mi to tu cele lieta hore dole.
U mna toto m-audio nic moc teda.
Druha vec je, ze vsade pisu 2in 4out a pritom pri 96k nejde ani len 2x2 - vzdy len 2in alebo 2out.
Posledna vec je ze potenciometre idu dost ztruha a este su aj take blbe tenke a karta je dost lahka takze vzdy ked chcem s dakym potocit tak mi to tu cele lieta hore dole.
U mna toto m-audio nic moc teda.
Malý test driverů latence Lexicon Omega
Tak jsem to nevydržel a udělal takovej malej testík Lexicon Omega ohledně jeho latence.Nootebook CPU T1600 1.66GHz Ram 4G Win7 64b a driver výrobce Lexicon Omega v2.5. Spuštěno v Cubase-kompletní sada bicí BFD2,jeden sampler, tři syntezátory, šest nazpívaných traků,jeden Trilian, nějaké ty potřebné plugyny a Guitar Rig přes který jsem realtime hrál.
Nastavení latence na 10ms a už praská. Po zvýšení o jeden krok nahrávání jede dobře i přehrávání. Však po chvilce se latence samovolně prodlužuje až na nepoužitelnou mez.
Otevřu Control panel a latence se sama srovná. A tak se to opakuje pořád do kola i při malém zatížení.
Při použití Ploytec USB audio asio driveru v2.8.40. 64bit vše stabilní .Nastaveno na Normal vše použitelné. Bez problému. Jen při latenci 3ms už popraskává. Ale proč tak nízko. Jediná věc která se nechá vytknout je,že pod tímto driverem nejede midi vstup, ale dnes už většina jede na usb. Tak že vše je jen v ovladačích.
Dovolil jsem si i svou šílenou neangličtinou komunikovat s Lexiconem a dostal jsem odpověď, že děkují za odezvu a že to bude předloženo programátorům. Ale jestli se něco stane na popud jednoho bezvýznamného muzikanta tam někde od Tábora tak tomu asi věřit nemůžu.
Je to jen takový pokus za poznáním. Třeba to někomu pomůže a někomu se to bude zdát zbytečný.
Jo jinak se zvukovkou spokojenost.
Nastavení latence na 10ms a už praská. Po zvýšení o jeden krok nahrávání jede dobře i přehrávání. Však po chvilce se latence samovolně prodlužuje až na nepoužitelnou mez.
Otevřu Control panel a latence se sama srovná. A tak se to opakuje pořád do kola i při malém zatížení.
Při použití Ploytec USB audio asio driveru v2.8.40. 64bit vše stabilní .Nastaveno na Normal vše použitelné. Bez problému. Jen při latenci 3ms už popraskává. Ale proč tak nízko. Jediná věc která se nechá vytknout je,že pod tímto driverem nejede midi vstup, ale dnes už většina jede na usb. Tak že vše je jen v ovladačích.
Dovolil jsem si i svou šílenou neangličtinou komunikovat s Lexiconem a dostal jsem odpověď, že děkují za odezvu a že to bude předloženo programátorům. Ale jestli se něco stane na popud jednoho bezvýznamného muzikanta tam někde od Tábora tak tomu asi věřit nemůžu.
Je to jen takový pokus za poznáním. Třeba to někomu pomůže a někomu se to bude zdát zbytečný.
Jo jinak se zvukovkou spokojenost.
Dovoluji si upozornit na nové ovladače na Lexicon Omegu.
Asi vyslyšeli jednoho bezvýznamného muzikanta tam někde od Tábora
http://www.lexiconpro.com/product.php?id=6#downloads
Asi vyslyšeli jednoho bezvýznamného muzikanta tam někde od Tábora

http://www.lexiconpro.com/product.php?id=6#downloads
Nechce se mi zakládat nový thread, tak se přiživím se na tomto oblíbeném tématu .)
S novým počítačem mi přestala fungovat USB krabička Tascam US122 - ovladače si nerozumí s Win 7 - nemůžu vůbec do kontrolního panelu na nastavení latencí a pokud je karta připojená, nelze ani vypnout ani restartovat počítač. Tascam drivery má pouze pro novější verzi /us 122mkII/ a ty nelze přebastlit.
Downgrade widlí na xp bouhžel není možný.
Požadavky na novou krabičku + nejčastější vužití
- cena nejlépe do 200Eur
- kompatibilita s win7, typ připojení není rozhodující (usb, PCI, FW), výkon počítače není limitní /primárně je určen na práci s obrázky/
- snesitelný zvuk - nejvíce času bude sloužit jako zvuká karta pro poslech - to je asi nejdůležitější
- občasné nahrávání domácích experimentů - záznamník nápadů + dětem na blbnutí - takový obývákový všeuměl ,)
- připojeny budou Korgy 01w/pro, mikrofon, možná občas kytara
- výstup přes zesilovače Lynn do beden http://www.homesystem.cz/essence/images ... een-II.jpg - takový experiment s překopáním Avalonů
Zatím mám v merku Tascam us144mkII /nepoučitelnej/ , FOCUSRITE Saffire 6 , Novation Nio 2/4 /o tom nic nevím/
Díky za jakýkoliv tip , pokud hračky z kategorie 100-150 Eur hrají stejně, tak se jim nebráním .)
S novým počítačem mi přestala fungovat USB krabička Tascam US122 - ovladače si nerozumí s Win 7 - nemůžu vůbec do kontrolního panelu na nastavení latencí a pokud je karta připojená, nelze ani vypnout ani restartovat počítač. Tascam drivery má pouze pro novější verzi /us 122mkII/ a ty nelze přebastlit.
Downgrade widlí na xp bouhžel není možný.
Požadavky na novou krabičku + nejčastější vužití
- cena nejlépe do 200Eur
- kompatibilita s win7, typ připojení není rozhodující (usb, PCI, FW), výkon počítače není limitní /primárně je určen na práci s obrázky/
- snesitelný zvuk - nejvíce času bude sloužit jako zvuká karta pro poslech - to je asi nejdůležitější
- občasné nahrávání domácích experimentů - záznamník nápadů + dětem na blbnutí - takový obývákový všeuměl ,)
- připojeny budou Korgy 01w/pro, mikrofon, možná občas kytara
- výstup přes zesilovače Lynn do beden http://www.homesystem.cz/essence/images ... een-II.jpg - takový experiment s překopáním Avalonů
Zatím mám v merku Tascam us144mkII /nepoučitelnej/ , FOCUSRITE Saffire 6 , Novation Nio 2/4 /o tom nic nevím/
Díky za jakýkoliv tip , pokud hračky z kategorie 100-150 Eur hrají stejně, tak se jim nebráním .)
dovolím si vykopat toto téma, s přechodem na Win7 64bit mi přestal fungovat E-MU tracker pre, protože nejsou ovladače a asi ještě dlouho nebudou.
Mohli byste mi prosím poradit nějakou alternativu za tuhle kartu? Uvažoval jsem to té m-audio mobilePre. Bude to srovnatelné/lepší/horší než současný tracker pre? Mám to jenom na poslech, nic jiného nepotřebuju. Musí být akorát USB. Děkuju
Mohli byste mi prosím poradit nějakou alternativu za tuhle kartu? Uvažoval jsem to té m-audio mobilePre. Bude to srovnatelné/lepší/horší než současný tracker pre? Mám to jenom na poslech, nic jiného nepotřebuju. Musí být akorát USB. Děkuju