Kurzweil K26xx nebo PC3?
No, kazdy si nebere s sebou syntak a tuny vsti a pocitac. Vezme si syntak, dva a jde hrat... A pokud chces z toho dostat paradni zvuk a nejsi programatorsky genius, nemas moc sanci. Ta masina ma jasny potencial a mnohe setupy s programama to jasne ukazujou. Na studio to je jedno, tam jsou jine moznosti.
To neni nezacinej, rekni mi jedno jedine v cem nemam pravdu a v cem se mylim. Jasne ze se chysta, uz asi nekolik desetileti. Co mam k tomu jako rict ??? Ze jim drzim palce ? Delas si srandu ??? Na rovinu, vubec by mne nesralo kdyby kurzweil padnul na hubu, kvuli tomu jak je vstricny ke svym uzivatelum. Ja uz si dalsi kacko nikdy nekoupim. I ta podelana jaamaaaha s fantomem a tritonem dohromady to dela lip, oni totiz maji kazdy rok novou masinu, zase maji jine omezeni. Ale bohove z kurzweilu maji neco malinkeho jednou za deset let. Nechci rict za dvacet, protoze do k 2600 pridali oproti k2k tri bordy, z cehoz na jednom jsou ruchy strun piana, tim si uzasne zahrajes, na druhem jsou stare rozlazene piana, ano cely board jsou stare piana pokazde malinko jinak a velka slava, je tu s nama naprosto bombasticka GM sada... Zvetsili jsme polyfonii uz na 48 hlasu a pridali tripple, ktery se vyuzije min nez minimalne. Tak tomu rikam revolucni pokrok napric dvacetipeti rokama. Zapomnel jsem na neco ??? Tak si prosim nech sve ustepacne poznamky, potrebujes to na jine ucely nez jsem potreboval ja.
Ano, naprosto souhlasim ze mit ty kacka tri dalsi v racku, tak to co z toho vyleze zvladne naprogramovat i idiot kdyz se do toho dostane a bude to kurva dobre. Kdezto profik na slovo vzaty ktery se zivi programovanim to vymackne z jednboho, dvou stroju.
Nepomlouvam bohy, rikam jen jak to u nich funguje a ze neni vsecko zlato, co se trpyti. Jednohlasne souhlasim ze zvuk je z te masiny velmi dobry, nadprumerny. Ale zastaraly.
To neni nezacinej, rekni mi jedno jedine v cem nemam pravdu a v cem se mylim. Jasne ze se chysta, uz asi nekolik desetileti. Co mam k tomu jako rict ??? Ze jim drzim palce ? Delas si srandu ??? Na rovinu, vubec by mne nesralo kdyby kurzweil padnul na hubu, kvuli tomu jak je vstricny ke svym uzivatelum. Ja uz si dalsi kacko nikdy nekoupim. I ta podelana jaamaaaha s fantomem a tritonem dohromady to dela lip, oni totiz maji kazdy rok novou masinu, zase maji jine omezeni. Ale bohove z kurzweilu maji neco malinkeho jednou za deset let. Nechci rict za dvacet, protoze do k 2600 pridali oproti k2k tri bordy, z cehoz na jednom jsou ruchy strun piana, tim si uzasne zahrajes, na druhem jsou stare rozlazene piana, ano cely board jsou stare piana pokazde malinko jinak a velka slava, je tu s nama naprosto bombasticka GM sada... Zvetsili jsme polyfonii uz na 48 hlasu a pridali tripple, ktery se vyuzije min nez minimalne. Tak tomu rikam revolucni pokrok napric dvacetipeti rokama. Zapomnel jsem na neco ??? Tak si prosim nech sve ustepacne poznamky, potrebujes to na jine ucely nez jsem potreboval ja.
Ano, naprosto souhlasim ze mit ty kacka tri dalsi v racku, tak to co z toho vyleze zvladne naprogramovat i idiot kdyz se do toho dostane a bude to kurva dobre. Kdezto profik na slovo vzaty ktery se zivi programovanim to vymackne z jednboho, dvou stroju.
Nepomlouvam bohy, rikam jen jak to u nich funguje a ze neni vsecko zlato, co se trpyti. Jednohlasne souhlasim ze zvuk je z te masiny velmi dobry, nadprumerny. Ale zastaraly.
Zdravim...viem, ze toto forum jeo porvonani K.... a PC3, ale predsa... Neviete mi poradit, kde sa da vyskusat PC3x alebo ina rada? Ich obchodna politika totiz zapricinuje, ze v predajniach sa nevyskytuju...ale ved to iste viete...a toto mi nepotvrdili len v nasich predajniach ale dokonca aj v New Yorku, co som fakt ziral...Diky.
ich "obchodna politika" je vskutku velmi genialna, povedal by som ze aky maju dobry vyvojovy team tak taky zly maju marketing a obchodnu politiku. Na Slovensku bol oficialny predajca Kurzweila predajna Marris (predajca zvacsa gitar), ale uz nie su. jeden kamos Mato Sausa je zastupca K-Audio Praha na Slovensku, tak ked chces mozem ti dat na neho email alebo telefen. venuje sa Kurzweilom dlhe roky.
Diky, ten kontakt mam aj ja. Len som proste hodne o tom PCcku cital, ale sak to poznas, potrebujes si na tom zahrat a vyskusat si nejake funkcie atd...potrebujem mat z toho nastroja proste nejaky pocit a dojem. Vypada to, ze v Klangfarbe ho maju skladom. Zistim, ci sa tam da na nom zahrat a skusim tam vybehnut. Mam sice NS88, ale chcel by som predsa len este nieco kladivkove s sirsim vyberom zvukov + sequencer v jednom. Kazdopadne Ti dakujem za ochotu pomoct.
Re: Kurzweil K26xx nebo PC3?
Neví někdo, zda-li Kurzweil představil na musikmesse něco nového??? Třeba alespoň ty boardy do PC3. Mě už to čekání na něco skutečně nového od Kurzweilu nebaví. Přestávám věřit, že bude K3000. Jejich politika mě skutečně štve. Káčkovou řadu nechali zvukově úplně spát (9 let). Zkrátka jak to píše nunu ...
nepredstavi... tohto roku sa chystaju iba derivaty PC3x, na boardoch sa tvrdo pracuje. ako som uz pisal minule, fakt je ten ze je uplne zle, ze Kurzweil nema adekvatnych distributorov v kamennych obchodoch, ja s tym neurobim nic momentalne. cakanie na nieco "noveho" je podla mna kravina, kurzweil ma svoj specificky zvuk a tie doby ked neboli dobre libraries a VSTi su davno prec.synt píše:Neví někdo, zda-li Kurzweil představil na musikmesse něco nového??? Třeba alespoň ty boardy do PC3. Mě už to čekání na něco skutečně nového od Kurzweilu nebaví. Přestávám věřit, že bude K3000. Jejich politika mě skutečně štve. Káčkovou řadu nechali zvukově úplně spát (9 let). Zkrátka jak to píše nunu ...
podla mna, a to uz mam kurzweily dlhe roky, jediny zmysel Kurzweilov je performance. Hrajem casto nazivo -> skladam hudbu -> nechcem robit stale pri zapnutom kompe -> chcem mat k dispozicii velmi kvalitne zvuky a viem ze VAST engine to nie je sampel-filter-obalka a dynamika od 0 do 127 ale mnoho vrstiev s matematickymi FUNkciami -> mam okamzite k dispozicii rozne setupy a softwarovy editor kde bude casom dost vela templatov na vytvaranie novych zvukov.
ja fakt nechapem na co treba cakat, John Williams vsetko zlozil na klaviri s notovym zapisom, co treba este do tych masin narvat?

demsky píše: "nechcem robit stale pri zapnutom kompe ... co treba este do tych masin narvat?"
NO ANO:
K3000
1, základ jako je PC3
2, větší displej
3, sampler (to už měla K2xxx řada)
4, HDD (to už měla K2xxx řada)
atd.
Myslíš, že toho chci příliš?
NO ANO:
K3000
1, základ jako je PC3
2, větší displej
3, sampler (to už měla K2xxx řada)
4, HDD (to už měla K2xxx řada)
atd.
Myslíš, že toho chci příliš?
synt: vies ale teraz je celosvetova kriza, neni su prachy na vyvoj, kurzweil
teraz musi zarabat na tom co investoval do PC3x. tohto roku urcite bude len
rom board s novymi samplami a tie LE verzie PC3 s polovicnou polyfoniou.
mozno by som Ti odporucal uvazovat o ebay a K2600, najlepsie podla mna
so samplerom. sice stale podla mna je to trochu drahe na to ze to uz je
na trhu 10 rokov, no ale bud to chces alebo nechces. ja mam rackovu
verziu so samplerom a je to proste nieco neuveritelne. externy aj interny
signal sa da procesovat cez VAST a KDFX, na www.scsiforsamplers.com
si mozes dokupit externy/interny disk alebo citacku CF kariet.
teraz musi zarabat na tom co investoval do PC3x. tohto roku urcite bude len
rom board s novymi samplami a tie LE verzie PC3 s polovicnou polyfoniou.
mozno by som Ti odporucal uvazovat o ebay a K2600, najlepsie podla mna
so samplerom. sice stale podla mna je to trochu drahe na to ze to uz je
na trhu 10 rokov, no ale bud to chces alebo nechces. ja mam rackovu
verziu so samplerom a je to proste nieco neuveritelne. externy aj interny
signal sa da procesovat cez VAST a KDFX, na www.scsiforsamplers.com
si mozes dokupit externy/interny disk alebo citacku CF kariet.
Díky demsky ...
este trocha offtopic ale predsa len: stale mi vrtalo hlave ze preco Kurzweil
ma charakter saw oscilatorov/waveforiem s 4pole filtrom taky moogovsky
a musi sa ten zvuk osekavat cez parametricky equalizer aby ten zvuk
pri layeringu nebol vzdy taky masivny a tucny. teraz som sa dopocul ze
to je preto, lebo na VAST engine spolupracoval aj sam velky Dr. BOB MOOG!!!
ma charakter saw oscilatorov/waveforiem s 4pole filtrom taky moogovsky
a musi sa ten zvuk osekavat cez parametricky equalizer aby ten zvuk
pri layeringu nebol vzdy taky masivny a tucny. teraz som sa dopocul ze
to je preto, lebo na VAST engine spolupracoval aj sam velky Dr. BOB MOOG!!!