Kvalitná zvukovka ku pc aj notebooku do 550eur
Kvalitná zvukovka ku pc aj notebooku do 550eur
Zdravím,
čo som tak čítal, už sa to tu rozoberalo veľakrát, ale moje požiadavky sú troch špecifické, preto som sa rozhodol založiť vlastnú tému.
Zháňam externú zvukovku zo slušnou kvalitou zvuku v cene do 550eur ku desktopu aj notebooku na tvorbu aj kvalitný posluch hudby. Potrebujem na nej mať symetrický výstup pre štúdiové monitory a nesymetrický pre slúchatkač na AKG k701. Čítal som, že za túto cenu je v kvalite zvuku najlepšia RME Babyface, ale tá ma, ak tomu dobre rozumiem, iba jeden hlavný symetrický výstup ?. Nevie niekto poradiť, či by sa dal použiť slúchadlový výstup na Babyface ako nesymetrický výstup pre externý slúchadlový zosilnovač? Alebo viete poradit nejakú inú zvukovku v tej cene ktorá ma aj unbalanced výstup? Dôležitá je pre mňa hlavne kvalita prevodníka, aby to bolo niečo adekvátne aj ku AKG K701. Optický vstup/výstup by bol výhodou, ale nie je to nutnosť.
Budem vďačný za každý nazor.
čo som tak čítal, už sa to tu rozoberalo veľakrát, ale moje požiadavky sú troch špecifické, preto som sa rozhodol založiť vlastnú tému.
Zháňam externú zvukovku zo slušnou kvalitou zvuku v cene do 550eur ku desktopu aj notebooku na tvorbu aj kvalitný posluch hudby. Potrebujem na nej mať symetrický výstup pre štúdiové monitory a nesymetrický pre slúchatkač na AKG k701. Čítal som, že za túto cenu je v kvalite zvuku najlepšia RME Babyface, ale tá ma, ak tomu dobre rozumiem, iba jeden hlavný symetrický výstup ?. Nevie niekto poradiť, či by sa dal použiť slúchadlový výstup na Babyface ako nesymetrický výstup pre externý slúchadlový zosilnovač? Alebo viete poradit nejakú inú zvukovku v tej cene ktorá ma aj unbalanced výstup? Dôležitá je pre mňa hlavne kvalita prevodníka, aby to bolo niečo adekvátne aj ku AKG K701. Optický vstup/výstup by bol výhodou, ale nie je to nutnosť.
Budem vďačný za každý nazor.
Re: Kvalitná zvukovka ku pc aj notebooku do 550eur
L.J. píše:. Nevie niekto poradiť, či by sa dal použiť slúchadlový výstup na Babyface ako nesymetrický výstup pre externý slúchadlový zosilnovač?

tak...možno to je blbosť, ja neviem, nemám elektrotechnickú školu, takže sa v tom moc nevyznám, preto sa pýtam. V manuále od Babyface je napísane:jazzym píše:L.J. píše:. Nevie niekto poradiť, či by sa dal použiť slúchadlový výstup na Babyface ako nesymetrický výstup pre externý slúchadlový zosilnovač?takéto prasariny sa nerobia ked chcem tvariť že zaleží na kvalite zvuku.
Phonesd output: 1x stereo TRS ¼ (6,3MM), unbalanced. Can aslo be used as additional line output.
Ak nie je ta RME na to vhodna, tak poradte nejakú inú, čo má aj taký výstup. Čo som pozeral, tak som nič také v tej cene z tou RME porovnateľné nenašiel.
Naposledy upravil(a) L.J. dne 04 pro 2013 19:59, celkem upraveno 1 x.
Nic nepokazis s MOTU :
http://www.thomann.de/gb/motu_ultralite ... hybrid.htm
- slape to dobre aj na PC/Mac, vyhovuje tvojim poziadavkam.
alebo
SPL:
http://www.thomann.de/gb/spl_crimson.htm
- novinka
http://www.thomann.de/gb/motu_ultralite ... hybrid.htm
- slape to dobre aj na PC/Mac, vyhovuje tvojim poziadavkam.
alebo
SPL:
http://www.thomann.de/gb/spl_crimson.htm
- novinka
opravte ma ak sa mýlimL.J. píše: V manuále od Babyface je napísane:
Phonesd output: 1x stereo TRS ¼ (6,3MM), unbalanced. Can aslo be used as additional line output.
slúchadlový výstup je zosilnený linkový signál mini koncovým zosilnovačom , tzn. že obsahuje skreslenie nielen z preampu ale aj z koncového stupna, takýto signál je jednak háklivý na ruchy a ešte následne ho chceš poslať cez další preamp a koncák.tj dalšie skreslenie.

Dobrý pocit z takého zapojenia nemám , .. možno to je nejak ošetrené elektrotechnik nie som ani ja.
K tej zvukovke .. potrebuješ ADAT vstupy? mohol by si kupiť stereo 2in 2out za daleko nižši cenu.
jazzym:
no máš pravdu, zrejme by to zvuk dosť dobabralo. Ja som sa pýtal, kôli tomu čo sm prečítal v tom manuále.
ADAT vstupy nepotrebujem, ale v budúcnosti by som asi mohol vyžiť optický SPDIF IN/OUT. Môže byť aj niečo lacnejšie, ale ten SPL Crismon, čo tu postol tomy, sa mi celkom pozdáva. Má dobre spravené ovládanie. No počkám si ešte na dalšie typy.
no máš pravdu, zrejme by to zvuk dosť dobabralo. Ja som sa pýtal, kôli tomu čo sm prečítal v tom manuále.
ADAT vstupy nepotrebujem, ale v budúcnosti by som asi mohol vyžiť optický SPDIF IN/OUT. Môže byť aj niečo lacnejšie, ale ten SPL Crismon, čo tu postol tomy, sa mi celkom pozdáva. Má dobre spravené ovládanie. No počkám si ešte na dalšie typy.
ked sa ti pači ta babyface tak zapoj AKG priamo do sluchatkoveho vystupu na karte
cenu kariet tvoria hlavne technicke vymoženosti
počet vstupov analogovych a digitalnych a.i... tá zvukova kvalita linkových vystupov je viac menej rovnaka ako na kartach za 150eur

cenu kariet tvoria hlavne technicke vymoženosti

nepises ci len usb alebo moze byt aj ine, tak co takto tc konnekt 8 cez firewire alebo spdif koax?
jazzym:
k701 sú velmi náročné na vybudenie (aj napriek tomu, že majú len 62ohm). Bez sluchatkača hraju na prd.
na nete som našiel toto:
http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=10263
Takže od tej RME radšej upustím. Z týchto typov sa mi najviac pozdáva ten SPL Crismon, ale ked píšeš, že v kvalite zvuku sú na tom rovnako aj lacnejšie zvukovky, tak daj nejaký konkrétny typ. Ja som pozeral po tých drahších kôli kvalite zvuku. Výstupy mi stačia dve. Jeden symetrický na monitory a jeden nesymetrický na slúchaldový amp + mohol by sa mi hodit aj spdif in/out. Nechcem kúpit niečo s čím nebudem spokjný a potom by som to predával a kupoval zas niečo iné. Od RME som už predčasom počul u známeho model hdspe9632, a oproti mojej Creative Titanium HD to je o poznanie lepšie. Takže by som chcel niečo na rovakej úrovni, ale externé.
charonme:
na notebooku nemam firewire ani spdif, takže musí byť usb.
k701 sú velmi náročné na vybudenie (aj napriek tomu, že majú len 62ohm). Bez sluchatkača hraju na prd.
na nete som našiel toto:
http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=10263
Takže od tej RME radšej upustím. Z týchto typov sa mi najviac pozdáva ten SPL Crismon, ale ked píšeš, že v kvalite zvuku sú na tom rovnako aj lacnejšie zvukovky, tak daj nejaký konkrétny typ. Ja som pozeral po tých drahších kôli kvalite zvuku. Výstupy mi stačia dve. Jeden symetrický na monitory a jeden nesymetrický na slúchaldový amp + mohol by sa mi hodit aj spdif in/out. Nechcem kúpit niečo s čím nebudem spokjný a potom by som to predával a kupoval zas niečo iné. Od RME som už predčasom počul u známeho model hdspe9632, a oproti mojej Creative Titanium HD to je o poznanie lepšie. Takže by som chcel niečo na rovakej úrovni, ale externé.
charonme:
na notebooku nemam firewire ani spdif, takže musí byť usb.
zvuk horší lepší .. rovnaký , chcel som hlavne upozornit že RME babyface platiš hlavne za ADAT multichanel,..
inak existuju rozdvojky xlr symetrickeho vystupu.
edit:teda nejake rozdvojenie signalu by šlo som chcel povedať

inak existuju rozdvojky xlr symetrickeho vystupu.
edit:teda nejake rozdvojenie signalu by šlo som chcel povedať

no ten ADAT nepotrebujem a taka rozdvojka mi nepomôže, lebo druhý výstup potrebujem nesymetrický (2x rca). Na Babyface existuje aj kabel z rca výstupmi, ale to by som musel tie káble stále prehadzovať a to by bola blbosť. Ja potrebujem, aby mi išiel zvuk súčasne do monitorov aj do amp na slúchadlá. Takže od Babyface radšej upustím.
Pozeral som aj po lacnejších zvukovkách, ale jediné čo som našiel z balanced aj unbalanced výstupmi a spdif in/out je Tascam US-366. Zdá sa mi to ale až moc lacné (155eur) na to aby to hralo fakt dobre. Možno sa mýlim, ale nechcem to riskovať, takže to vyzerá skôr na ten Crismon. Tá Motu ultralite môže byť tiež dobrá, ale čo som pozeral, tak na nej nevidím regulátor hlasitosti pre monitory a softvérovo to nechcem ovládať.
Pozeral som aj po lacnejších zvukovkách, ale jediné čo som našiel z balanced aj unbalanced výstupmi a spdif in/out je Tascam US-366. Zdá sa mi to ale až moc lacné (155eur) na to aby to hralo fakt dobre. Možno sa mýlim, ale nechcem to riskovať, takže to vyzerá skôr na ten Crismon. Tá Motu ultralite môže byť tiež dobrá, ale čo som pozeral, tak na nej nevidím regulátor hlasitosti pre monitory a softvérovo to nechcem ovládať.
L.J : SPL Crimson ma paradnu vybavu a spickovu kvalitu .. Momentalne je na neho aj daka akcia v soundservice.sk ..
no vidíš . paradnu kartu si si našiel
Tascam je mi velmi sympaticka značka
cena je preto nízka , že tam nemáš zasa MIDI vstupy a o tom hvorim.
roziel zvuku može byť, medzi jednotlivymi kartami (hovorim o profi kartach ), ale to by si musel mať super monitory spojene zlatými kablami aby stalo za to sa tym zaoberať.
moj nazor.

cena je preto nízka , že tam nemáš zasa MIDI vstupy a o tom hvorim.
roziel zvuku može byť, medzi jednotlivymi kartami (hovorim o profi kartach ), ale to by si musel mať super monitory spojene zlatými kablami aby stalo za to sa tym zaoberať.
moj nazor.

Naposledy upravil(a) jazzym dne 05 pro 2013 01:26, celkem upraveno 1 x.
Rozpočet mám aj na ten Crismon. Monitory budem ešte len kupovať asi tak behom pol roka. Je pravda, že to nebude nič extra, cenovo budem vyberať niečo do 600eur, ale slúchatkač mám hifiman ef-5 (stál 490eur) a k701 sú už high-end slúchadlá. Káble k tomu mám Audioquest Golden Gate (pozlatené).
Teraz mám zvukovku Creative Titanium Hd a tá stála vyše 150eur. Nie som si istý či ten Tascam ma posunie v kvalite zvuku oproti nej. Možno, že áno, ale to by som musel vyskúšať. Keď by som to mohol porovnať a zvuk by bol rovnaký a z Crismonu, tak by som vzal len ten Tascam, ale takto sa mi to nezdá. Aj tu kolega napisal, že Crismon je kvalita, takže to vyzerá, že pôjdem do toho. Na soundservice som ho nenašiel, ale tu je za 473 eur: http://imusicdata.sk/crimson-usb-audio- ... controller
Možno zbytočne preplatím, ale aspoň budem mat pocit istoty, že za ten rozpočet budem mat to najlepšie.
Vďaka všetkým za rady!
Teraz mám zvukovku Creative Titanium Hd a tá stála vyše 150eur. Nie som si istý či ten Tascam ma posunie v kvalite zvuku oproti nej. Možno, že áno, ale to by som musel vyskúšať. Keď by som to mohol porovnať a zvuk by bol rovnaký a z Crismonu, tak by som vzal len ten Tascam, ale takto sa mi to nezdá. Aj tu kolega napisal, že Crismon je kvalita, takže to vyzerá, že pôjdem do toho. Na soundservice som ho nenašiel, ale tu je za 473 eur: http://imusicdata.sk/crimson-usb-audio- ... controller
Možno zbytočne preplatím, ale aspoň budem mat pocit istoty, že za ten rozpočet budem mat to najlepšie.
Vďaka všetkým za rady!
minuly tyzden dosiel mailing CRIMSON USB MONITOR & SPEAKER CONTROL ( AJ ZVUKOVÁ KARTA ).....449,-EUR s DPH 20% a s UPS kdekoľvek na Slovensko ( pôvodná cena 549,-EUR s DPH ) .. neviem ci je to este aktualne .. posli im mail pripadne .. napis , ze si dostal kontakt od Pytkina ..