Kvalitní symetr. kabely

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Pytkin
Moderátor

Re: Kvalitní symetr. kabely

Příspěvek od Pytkin »

Hammond : jo jo .. aj fazovo to bude vsetko zrovnane , lebo sa faza otoci o 360 stupnov :D

Stan

Příspěvek od Stan »

Díky Hammond za velmi užitečné info.

jazzym

Příspěvek od jazzym »

Samozrejme že ked je treba prevliecť kábel je potrebné konektory napajkovať , ale práve preto ma zaujima tá správna technológia a materiál spájkovania
8) časť diskusie z dovolenim prenesiem sem ruzne/spajkovanie-a-pajeni-ako-na-to-t7 ... ml#p336521

charonme

Příspěvek od charonme »

mozno ze cinan pajkuje lepsie, ale zas na druhej strane treba brat do uvahy ze on to musi robit co najrychlejsie a najlacnejsie, kdezto ty mozes jednym kablom zabit cele dopoludnie ak sa tak rozhodnes.

A druha vec je ze ty predsa nepajkujes kardiostimulator, ale trapny kabel. To by si musel spravit nejaku fakt brutalnu chybu aby sa to prejavilo

jazzym

Příspěvek od jazzym »

myslím že v tom číňanovi sa fakt mýlim.. oni to asi skôr pájkujú jeho deti a manželka :lol: ale zasa sú dobre zaškolení firmou čo to umí. 8)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Dakujeme Hammondovi.

ball

Příspěvek od ball »

"Ivo Sedlacek (uzivatelum electrozone jiste dobre znamy ) jednu dobu testoval XLR kabely a pote vyhazel vsechny svoje PlanetWaves ... a nahradil kvalitnimi. Rikal, ze to je rozdil nejen slysitelny, ale diametralni."
................. a ted "babo rad " :)

http://www.zvukarina.cz/forum/viewtopic.php?f=15&t=92

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Rozdiely medzi kablami (kabel+spoje+konektory) tu myslim nikto nepopieral. Jadrom diskusie bol vplyv "domaceho" pajkovania na kvalitu spojov.
Aspon tak som to pochopil ja. :roll:

ball

Příspěvek od ball »

já sem to sem hodil jen tak ,zase pro jiny pohled . Možná na nadprůměrných monitorch je ta kvalita kabelu "slyšet " ....
Já jsem si pár kabelů ze zvědavosti spájel ...zkoušel jak laciné Stagg ...tak i kvalitni Klotz .. sommer.. a prehazoval ..poslouchal ...myslým že spíš placebo...jinak sem nevnimal rozdil ....

Hammond

Příspěvek od Hammond »

ball píše:"Ivo Sedlacek (uzivatelum electrozone jiste dobre znamy ) jednu dobu testoval XLR kabely a pote vyhazel vsechny svoje PlanetWaves ... a nahradil kvalitnimi. Rikal, ze to je rozdil nejen slysitelny, ale diametralni."
................. a ted "babo rad " :)
Zrejme mal Ivo predtym nejake "vysokoimpedancne" Sounking alebo RHsound kable :D

ball

Příspěvek od ball »

:D

charonme

Příspěvek od charonme »

zatial sa tu riesili len konektory, hotove kable a letovanie, ale co metrazove kable? mate nieco oblubene? napr. z gme.sk ?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Mogami Neglex quad a Canare star-quad. A snadno dostupny Gotham GAC 4/1, kdyz uz jsme v ty Evrope ;]

charonme

Příspěvek od charonme »

uz hodinu guglim ako sa 2x twisted par zapaja na balanced xlr a do akej miery su na toto vhodne sietarske ftp kable a nic :( :oops:

Blop79

Příspěvek od Blop79 »

Sorry za oziveni, ale prisla mi blbost zakladat nevy topic. no. Díval jsem se a tak něak jsem pozjiťoval ze nejlepsi kabel, by byl asi klotz + neuricky. Dal by se sehnat cca. 7-8m kabel asi do 1 000? Nebo to co píšu je spíš vtip?

Odpovědět