MIDI master keyboard s kladívkovou mechanikou za dobrou cenu

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
fova

Příspěvek od fova »

Jak jsi prisel na to, ze v tom Gemu je Doepfer mechanika? Pisi to nekde na webu?
Ja jsem si nekolikrat zahral na samostatne prodavaneho Doepfera PK88 a to bylo jeste lehci mechanika nez Oberheim.

A nerikej mi, ze ten Gem je dobre pouzitelny na VSTi smycce, fletny, atd. Vzdyt ta mechanika je hrozne pomala a tezka a musis mit velke problemy napodobit styl hry tech nastroju, protoze to nereaguje tak rychle, jak bys potreboval.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

No mam za to, ze Doepfler tam je, resp. kdyz sem ho kupoval, tak sem na to koukal. Na jejich webu toho moc nenajdes :) jsout to taliani. Muzu mrknout jeste jednou do manualu.

Jinak jak rikam, mechanika je tvrdsi nez casio i oberhaim (oboji vyzkouseno), nejvice podobna odezvou Petrofovi, co mam doma, ale neni tak tvrda a je kapanku rychlejsi, ale zanedbatelne.

Jinak VSTi se mi na to hraji vsechny super, obzvlast ty tahle - nakonec vsechno, co sem dal ke kritice hraje primarne tenhle keyboard jako master. Co se tyce stylu hry, tot jina - smyyce znam, fletny moc ne, tj. nedokazi posoudit.

Nakonec, jak ty porad prosazujes casio, ja zase gema - a jelikoz jsem celkem fajnsmekr na kridlo-type keyboard, tak gem nema konkurenci pod 50tis Kc, nad jedine Yamaha. Pokud bych mel kupovat novy piano-based keyboard, jdu zase do gema, jako uz jsem udelal predtim a zatim me nic nepresvedcilo o chybnem rozhodnuti a diky bohu, ze jsem si zahral na Oberhaima, nez jsem si ho poridil - nic pro me;)

Ovsem gem neni master! to je to hlavni, neda se s nim ovladat skoro nic, krome VST, nema ani pitch/modulaci.

BTW: http://reviews.harmony-central.com/revi ... RP800/10/1

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Doepfer su nemci ne ? FATAR su taliani ..

fova

Příspěvek od fova »

Kazdy mame proste jine preference a jsme na tom jinak s technikou hry.
Ja si treba nedovedu predstavit, ze bych pouzival tezsi kladivkovou mechaniku jako master k pocitaci, protoze po jednom veceru u takoveho masteru by me hrozne bolely ruce. Je to asi dane tim, ze nemam za sebou klasicke vzdelani na pianu ani jsem toho za svuj zivot moc nenahral na klasickem pianu.
Je mozne, ze mas hodne silny a kvalitni uhoz a tim padem ti ten Gem nevadi.

Jinak nic proti Gemu. Uz drive jsem tu psal, ze lide nadavali na zvuk predchoziho modelu prp7, ale ty nove vubec neznam a verim, ze mohou byt OK. Casio prosazuji proto, ze je tam skvely pomer cena/vykon. Ostatni vyrobky jsou take fajn (Yamaha, Korg), ale stoji vic penez. V kapele mame Korg SP200 a ten je podle me po vsech strankach lepsi nez Casio Privia, ale take stal o 10 000Kc vic ;-)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

upman píše:Doeflera mam ja v GEMu a je dost tvrdy - neco mezi pianinem a pianem, urcite nic pro rychlou hru, pokud teda nejses dobry pianista. M-Audio je hyper sh*t, Oberhaim hmm, na me moc lehky, urcite ne piano, ale presne jak pise fova - je to o preferencich, ja mam treba na klavir, varhany, smycce GEMa (mimochodem ho myslim prodava Atrei) a na zbytek Novation REMOTE SL, ktera ma hyper rychle klapky.
upman : si si isty ze to je Doepfer ? Gem je talianska firma .. Logicke by bolo ze tam bude taliansky FATAR ..

Inak to by nam Hirli vedel povedat .. on GEMy predaval istu dobu ..

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

2 pytkin: no mel sem vzdycky za to, ze to je Doefler, ovsem manual nevim kde je a na netu jsem nenasel ani a, ani b.... proste nevim :(

2 fova; Jinak souhlas, asi mi klaviatura vyhovuje, protoze mam silny prosty (z lezeni). Hlavni vyhoda je, ze kdyz prejdu z gemu na petrofa, tak zadny rozdil, tj. uhoz i dynamika sedi - to byl ten hlavni duvod, proc jsem si ho porizoval, v LSU jsem mel trable s dotiskem.

Jinak podle me je celkove master s kladivkama asi blbost - Oberhaim to ma dotazeny nejdal, ale nejsou to kladivka v pravem slova smyslu, spis takovy mutant mezi synt a kladivkama. Je to spis modni/designova zalezitost, vsichni (vcetne me) ted chteji mit keyboard, ktery ma klavirni klapky, lip to vypada, ale co se tyce masteru nejsem si jisty, ze je to to, co dela z masteru master. Navic je to kvuli tomu tezky jako prase.

fova

Příspěvek od fova »

Pro nekoho je mozna moda vlastnit kladivka, pro me je to nutnost. A verim, ze podobne to ma tady vic lidi - treba EW.

Kdyz delam muziku, do ktere davam pianove zvuky, tak s polovyvazenou nebo levnou dynamickou mechanikou to proste neni ono. Ta nahravka nema dynamickou hloubku a celkove to zni divne.
Mel jsem polovyvazeny Fatar TMK88 a piana nahrana pres nej se mi nelibila.

Pouzivat ale digitalni piano jako master je ale ponekud nestastne reseni, protoze tam nemas kolecka, slidery, atd. Jak to resis?

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

No ja mam jako master Novation, ktera ma shit klaviaturu (plne synth), takze se na ni da hrat cokoliv, nez piano;) ale na druhe strane dokonale ovladani VST a DAW.

Otazka je, jestli prave pouzivani masteru s kladivkama neni pouze kompromis - urcite zalezi na typu songu, ale pokud mi prevlada klavir, popr. sem do nej ulitlej, tak mi to tezko nejaky master vynahradi (a to i ten best, Ober.) - nakonec master neni delany na hrani, ale na ovladani. Pokud chci ale univerzal, je to asi dobra volba.

Vseobecny problem je ale hnotnost - master s kladivkama je pokazde tezky jako prase, tj. tahat ho sebou na stage se neda. Takze na hrani doma? Hmm, cokoliv krome klavirnich veci, protoze potom uz je lepsi kvalitnejsi dig. klavir.

Jinak samo, dig. piano jako master je zhovadilost, sice jde layering a prepinani pres klavesy, ale je to desna pakarna s programovanim, proste blbost.

fova

Příspěvek od fova »

U me pianovy zvuk hraje dulezitou roli ve vetsine songu, takze kladivka potrebuji.

Lehoucka mechanika Oberheimu mi na tento ucel maximalne vyhovuje, protoze jak jsem uz napsal drive, nejsem klasicky vzdelany pianista a mam problem hrat hodne rychle nebo dlouho na tezkych kladivkach.
Po dlouholetem hledani/laborovani jsem konecne nasel Oberheim, ktery presne vyhovuje mym pozadavkum - piano v nahravkach nezni trapne a mechanika me nevysiluje.

Hmotnost neresim, protoze to mam pouze do studia a na vystoupeni mam lehoucke Juno-D.

Z nasi diskuze je opravdu videt, ze kazdy mame jine zkusenosti, absolvovanou vyuku a preference a tak logicky kazdemu vyhovuje trochu neco jineho. Neni jedna absolutni pravda ohledne masteru.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Sohlasim - btw, taky nejsem pro-pianista, na klavir hraji teprve 2. rokem, pouze 1 rok v LSU a pak uz jenom sam. Ale je fakt, ze mam proste asi tvrdsi stisk, 10 let na akordeon mozna zpusobilo, ze mam hodne silne prsty. Proste kdyz hraji a necitim poradny odpor v prstech, tak me to nebere + zvuk stoji za prd;)

Jinak nic proti Obrovi - u Ondrase sem ho mohl zkusit a podle me best master - ale ne pro me;( jinak bych ho uz mel taky.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

dost se mi začíná líbit ta Yamaha KX Series, asi konkrétně KX49, na 88 bych neměl místo...působí to na mě kvalitním dojmem...

KX49 jsem našel za 349 USD, je to možný? odkaz

co to má tedy vlastně za mechaniku? kladívkovou asi těžko...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Jindy2 : len KX8 ma hammer mechaniku.. ja osobne som zvedavy ake klaviatury pouziju na tie nizsie verzie... KX88 je iny master keyboard z '80 rokov

Pavol

Příspěvek od Pavol »

No možný to je :), nikde jsem sice nenašel jakou to má mechaniku, ale zato jsem našel, že to nemá kladívkovou mechaniku (což asi nebude velké překvapení pro 49 kláves).
Jinak tato Yamaha série vypadá poměrně slibně. Zajímavá je přinejmenším cena. Model KX8 by měl stát pouze 700 USD, což mi přijde až podezřelé :)
Jinak vlastním CME UF80, ale jak říkal už Fova, nedoporučil bych ti je. Já osobně jsem s nimi spokojený, ale ty problémy, kterými musíš projít, abys je dostal do hratelného stavu, ti nepřeji. Navíc samotná firma zvolila velice divnou politiku. Jejich staré modely UF měly dost problémů hardwarových i softwarových, ale místo, aby je nějak řešily, vydali po roce novou sérii UF, které mají polovinu těch samých bugů. Navíc na staré UF sérii pozastavili veškerou podporu, takže jejich majitelé, kteří doufali alespoň v nové drivery, mají oči pro pláč. A co jsem se teď díval už mají nějakou sérii ZSC a jestli pozastaví i vývoj firmwaru na nových UF, tak bych řek, že je to pro tuto značku velice špatná reklama.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

KX Seria : http://www.yamahasynth.com/products/kx/ ... tions.html

KX25 (Initial Touch) 25 keys
KX49 (Initial Touch) 49 keys
KX61 (Initial Touch) 61 keys
KX8 (Initial Touch) 88 keys, GHS Keyboard (Initial Touch)

Odpovědět