Myslím si, že ne. Osobně bych bral radši ten Steinberg, jestli je ti to jedno. Je to za ty peníze hodně dobře hodnocená, moderní zvukovka.marion píše:Kombinacia Steinberg UR 22 a mikrofonu rode nt-1a je horsia volba ako sucasny fasttrack + MIC 100 + rode nt-1?
Mikrofon na spev + zvukovka do 300€
Re: Mikrofon na spev + zvukovka do 300€
Ja si osobne myslim, ze ziadna z Low-End zvukoviek nema v sebe lepsi preamp ako je Mic100.
+1
ale je to tiez len moj subjektivny nazor... S Mic 100 som za tu cenu dooost spokojny. Pozor, nekupovat ine modely od Behringeru - nemaju taky zvuk. Behringer je celkovo taka divna "akoze-profi" firma, ale tento kus sa im podaril.
ale je to tiez len moj subjektivny nazor... S Mic 100 som za tu cenu dooost spokojny. Pozor, nekupovat ine modely od Behringeru - nemaju taky zvuk. Behringer je celkovo taka divna "akoze-profi" firma, ale tento kus sa im podaril.
Je pravda, že Behringer MIC100 neznám. Moje důvody pro ten Steinberg by byly kompaktnost (všechno je v jedný krabici), podpora (FastTrack je už docela historický kousek) a nejspíš i kvalita AD/DA převodu (pokud to vůbec má nějaký praktický význam - ale myslím si, že levná výroba analogových i digitálních prvků za tu dobu dost pokročila, takže bych čekal za stejné peníze lepší vlastnosti). Hlavně bych ale koukal na tu praktičnost (nemusíš řešit napájení dalšího krámu atd).
Jestli je ten Behroš ale malý zvukový zázrak za málo peněz, tak proč ne...
Jestli je ten Behroš ale malý zvukový zázrak za málo peněz, tak proč ne...

mic 100 je overene a funguje. na to ze je to prakticky zadarmo, je to uplne fasa.
Projel jsem si nazory uzivatelu a jsou rozdilné ale to je u Behringer normalni. Hlavně zalezi na tom jak dlouho vydrzí makat tak jak ma, ale stoji jen €29 tak proc ne a pokud se po pulroce odporouci tak to nebude mrzet.
Ja mam blizsie k rieseniu 1 novsej zvukovky ako sucasna stara + dalsia krabicka (predzosilovat) pre mic. A rozdiel medzi tym Steinbergom a Komplete Audio 6 je len pocet vstupov? Alebo je rozdiel aj v kvalite?
obe zvukovky jsou velmi dobrymi vyrobky ve sve tride. Doporucil by jsem ti projet si fora obou vyrobcu a podivat se na nazory uzivatelu jake maji s danymi vyrobky problemy a jak rychle jsou firmou reseny, myslim tim hlavne ovladace.
Ok dik. A este jedna vec ... ten mic 100 by som mohol pouzit aj keby som ako prevodnik pouzil Kronos a nie ten fasttrack?
Ak tam mas prislusny vstup, a ak vie Tvoj DAW pouzivat Kronos ano zvukovku, tak v podstate ano. Mic100 ma vystup ako XLR tak aj 6,3 jack.
Ano, Kronos posiela/prijima cez USB aj audio, teda ma prevodnik. Uz teraz nahravam piano z Kronosu (ktore je zatial top ake som kedy pocul a to som skusal vela VST aj Motif XF atd) v Cubase cez ten USB AD/DA prevodnik. Akurat ze do Kronosu ide velky jack.
Podla obrazku tam vidim dva samostatne vstupy na jack a pripinanie urovne Line/Mic. Tak nieje problem. Z Mic100 potiahnes kablom jack-jack do kronosa a ten nastavis na uroven Line. Kronos vie vstupny signal iba primiesat k hlavnemu, alebo sa da routovat na niektory z individualny vystupov? A po tom USB ide iba hlavny stereo vystup, alebo vsetky 6 samostatne?
dakujem za rady ... nakoniec som to vyriesil tym rode nt1 a steinberg ur22
Spravne. Aj tak by si casom dosiel k potrebe vymenit zvukovku.
Ale este raz - tvoj stary fasttrack urcite nemal zle prevodniky. V tomto smere si polepsis len mierne. Problemom je kvalita mikrofonneho predzosilovaca - a to je vec, o ktorej sa diskutuje aj pri zariadeniach za 1000+€.
Ale este raz - tvoj stary fasttrack urcite nemal zle prevodniky. V tomto smere si polepsis len mierne. Problemom je kvalita mikrofonneho predzosilovaca - a to je vec, o ktorej sa diskutuje aj pri zariadeniach za 1000+€.