Mikrofon na spev + zvukovka do 300€

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
marion

Mikrofon na spev + zvukovka do 300€

Příspěvek od marion »

Ahojte,

Chcem vas poprosit o radu co by ste mi odporucili ak potrebujem kupit mikrofon na nahravanie spevu do maleho studia a mam doma zvukovku m audio fasttrack. Myslim ze ta zvukovka nema fantomove napajanie co je potrebne ku kondenzatorovym mikrofonom tam neviem ci je potrebne vymenit aj zvukovku.
Rozpocet je 300€.

Dik.

MDudas

Re: Mikrofon na spev + zvukovka do 300€

Příspěvek od MDudas »

a/ co je male studio? vlastna izba alebo skutocne studio?
b/ ake su ambicie - co idete nahravat? zaciatocnikov alebo skusenych spevakov? spev alebo rap?
c/ ako to, ze nevies, ci tvoj Fasttrack ma fantom napajanie? nemal by si najprv zacat trosku citat? ak ides investovat 150+€ do mikrofonu, toto je dost zakladna vec...

Ide o to, ze nie vzdy Ti drahsie vybavenie urobi lepsiu sluzbu. Tak aby si zbytocne nevyhodil Eura.

marion

Příspěvek od marion »

Vlastna izba. Mam tam PC s Cubase, monitory m-audio bx5 d2, korg kronos a ten fasttrack. Muzike sa venujem dlhsie ale len v kombinacii DAW, klavesy, PC a v pripade spevu som pouzival rozne sample (https://soundcloud.com/marion-1/tracks). Teraz chcem do mojich skladieb dat aj spev a urobit taky experiment ale s tymto nemam ziadne skusenosti takze za zaciatok budem spievat ja a pripravim melodie, texty a naucim sa to mixovat a neskor skusim s nejakou spevackou nahrat 2-3 skladby. Fasttrack uz na internete tamer nenajdem a v manuali o tom nenachadzam zmienky preto predpokladam ze nema. Styl je pomala elektronicka hudba. Dik.

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Ak je to táto Fasttrack, tak phantom má..

https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q= ... 5997,d.bGQ

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ano - tak ta Phantom napájení nemá. I v manuálu se píše pouze o připojování dynamického mikrofonu.

P.

peteness

Příspěvek od peteness »

koupil bych za par korun vynikajici Behr predzesik - jednak ma fantom a je v tom lampa, limiter, otoční fáze. je skoro zadarmo a funguje. - 35 EUR
http://www.audiotek.cz/product-10539-behringer-mic100
a k tomu Rode NT2A v sadě s pavoukem a pop filtrem za 286 EUR
http://www.audiotek.cz/product-43561-ro ... lution-kit
je to mikrák, který se za ty peníze nejvíc blíží zvuku profi mikráků a je univerzální.

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

A co akustika izby? Nebude na nu mic citlivy?

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Vobec by som sem neplietol akustiku... Treba hlavne robit hudbu a nie stale len spekulovat, co je preto nevyhnutne. Cim menej, cim jednoduchsie a cim skor sa venovat hudbe. Napokon, v Slovenskej Televizii chodia dodnes viacere dokumentarne serialy a zvucky, ktore som ja nahraval doma bez akejkolvek akustiky a s vtedajsim minimalnym setupom (M-audio, Behringer) a pritom sa jedna o vacsinou akusticke nastroje vratane takych ako klavir, cimbal, fujara atd.

marion

Příspěvek od marion »

dakujem za rady a co sa tej mojej zvukovky tyka je ok? prevodniky a tak? trochu mi sumi/piska ked ide hlasno ... ja som rozmyslal dat cca. 150-200 za zvukovku napriklad Steinberg UR 22 alebo Komplete Audio 6 (ak by som chcel mat zapojeny naraz klaves aj mikrofon aj ked aj Kronos ma vlastny USB AD/DA prevodnik ale kronos tiez nebudem mat stale) a mikrofon do 100€. Teda mikrofon do 100€ je naprd?
Tu je moja muzika: https://soundcloud.com/marion-1

peterslaby

Příspěvek od peterslaby »

No mozno nieco ako rode nt-1a, by ti hadam aj stacil, ten sa da zohnat za cca 180 euro...ale mozno na bazari by si ho lacnejsie zohnal.
Popripade mi napis, ja tu rode nt1 a, mam s celym prislusenstvom, teda chrobak, pop filter kabel puzdro...by som ti ho za 100 euro strelil.
Ale petenness tu spominal rode nt2, mozno to by ti vystacilo dlhsie, a po case by si si kupil lepsiu zvukovku.
Ale na tom fasttracku..ti je asi dobry aj studiak behringer c1.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Cize resume:
- henta zvukovka je low-cost, cize ak mas vyssie ambicie, trosku naprd. v porovnanim s tym Kronosom je to Hyunday vs Mercedes...
- dobra zvukovka nesumi a nepiska, stredne dobra moze na vysokom zosileni sumiet.
- ak je zvukovka slaba, tak hlavne v oblasti predzosilovaca mikrofonu - da sa to riesit novou zvukovkou alebo predradenim samostatneho predzosilovaca (napr. ten Mic100 za 35€ je fajn - vid peteness).
- Steinberg UR22 a Komplete Audio6 su novsie a maju viac konektorov, ale nebudu o moc lepsie, ako ta, co mas doma... ak chces zvukovku s dobrym mikrofonnym zosilovacom, musis este posetrit money...
- spominane Rode su taky "vstup" do sveta slusnych mikrofonov - existuju vyrazne lepsie, ale aj ovela horsie mikrofony... lacnejsie mikrofony v primeranej kvalite ... hmmm... skus tie inzeraty....

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Jo, ale ked so spevom iba zacinas a nie si velmi narocny (a skuseny) - pocul som aj velmi slusne nahravky na dynamickych mikrofonoch.... napr. Shure je ista volba...
A ak Hammond spominal, ze netreba riesit akustiku... tak on myslel nejaku profi. Koberec, kniznica, hrube zavesy este nikomu neuskodili... :lol:

marion

Příspěvek od marion »

Dakujem. Este aby bolo teda jasne.
Kombinacia Steinberg UR 22 a mikrofonu rode nt-1a je horsia volba ako sucasny fasttrack + MIC 100 + rode nt-1?
Je mi jasne ze je to lacnejsia volba ale co sa tyka kvality?

Hammond

Příspěvek od Hammond »

MDudas: JJ.. presne tak... ono samozrejme akustika je nevyhnutnost, ale ak niekto nahrava spev, alebo rap alebo nejake efektove vokaly so vzdialenosti 10cm od kardioidneho mikrofonu, tak to ide spravit takmer kdekolvek. Ja som to napisal aj preto, lebo sa da dost lahko zamotat v tom, ze clovek riesi vybavu a techniku a nastroje a este hento a este tamto... a hudba ide bokom.

Odpovědět