Mikrofonní předzesilovač pro domácí použití
Re: Mikrofonní předzesilovač pro domácí použití
bola Ti tu v tejto teme uz odporucana Oktava 319, co je overeny slusny mikrofon v prijatelnej cene.
Jasně o Octavě vím, spíš mě zajímalo více Tipů, aby měl člověk trošku na výběr. Cena kolem 5 tis. Kč. Může být i levnější, ale aby si zase člověk oproti RH soundu pomohl...
Atoss :ja som si prečítal tento tvoj problem od začiatku .. a cely čas ma "mrdalo" .. vymeň kabel , vymeň kabel .. ked komasix piše že mu mikrofon funguje dobre , ja ti možem povedať že xenyxy funguju tiež normalne .. tak problem bude v tom že maš velky odpor na spojeni .
buď v kabli alebo v konektore.

@Jazzym: Díky za Tip, zkusil jsem jiný kabel, ale Tím to není...Podle mě to je cenovou kategorií těchto mikrofonů. Já neříkám, že Mic funguje špatně, ale má moc velký šum.
no jak myslíš ..
ja sa v tejto kategorii pohybujem takmer vyhradne a som celkom spokojny , ale prave včera mi nejak zahaproval jeden mikrofon , dosť šumu a slabo snimal , .. vymenil som vstupy a bolo po probleme ..zatial dufam že to bolo len nejake chvilkove zavahanie fantomoveho napajania... to by si si aj mohol overiť či mikrofon dostava spravne volty , lebo niektore na menšom phantomovom napajani ako +48V alt. +52V maju šum a slaby signal.
Nemyslim že nejak zasadne znižiš hladinu šumu novym mikrofonom , .. najviac tak 10% aj to možno prehanam. ..Samozrejme aj xenyx ma o nejake percento šumu viac ako niečo lepšie ..treba sa rozhodnuť či to nestoji za namahu hladať problem ,..pozeral som recenzie na heureke pišu dosť dobra citlivosť toho mikrofonu , to je ruka v ruke s nizkym šumom. Ale možeš byť samozrejme náročnejší ako mám v predstave ja

Nemyslim že nejak zasadne znižiš hladinu šumu novym mikrofonom , .. najviac tak 10% aj to možno prehanam. ..Samozrejme aj xenyx ma o nejake percento šumu viac ako niečo lepšie ..treba sa rozhodnuť či to nestoji za namahu hladať problem ,..pozeral som recenzie na heureke pišu dosť dobra citlivosť toho mikrofonu , to je ruka v ruke s nizkym šumom. Ale možeš byť samozrejme náročnejší ako mám v predstave ja

Díky za názor, já moc v této oblasti kovaný nejsem, tak jsem rád i za takovéto příspěvky. Aby se pak opravdu nestalo, že koupím mic za 5-6 tis. Kč a výsledek, co se šumu týče nebude o nic lepší. Samozřejmě předpokládám, že dražší mic bude mít lepší charakteristiku, co se celkového zvuku týče.
Jinak co se toho kabelu týče, tak jsem opravdu zkoušel i jiný kabel (i když stejného typu, protože mám doma 3 stejné kabely). Jiný XLR kabel, např. od jiného výrobce nemám, tak jsem nemohl vzkoušet.
Jinak co se toho kabelu týče, tak jsem opravdu zkoušel i jiný kabel (i když stejného typu, protože mám doma 3 stejné kabely). Jiný XLR kabel, např. od jiného výrobce nemám, tak jsem nemohl vzkoušet.
z toho co poznam, tak trebars MXL je v poho, konkretne mam skusenosti s MXL M3 a prisiel mi lepsie, ako popularny Rode NT1, hlavne co sa tyka stredov a takej tej celkovej plnosti...Atoss píše:Jasně o Octavě vím, spíš mě zajímalo více Tipů, aby měl člověk trošku na výběr. Cena kolem 5 tis. Kč. Může být i levnější, ale aby si zase člověk oproti RH soundu pomohl...