mix cca 50tis

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Jendabenda » 16 dub 2009 11:11

Tak to se moc omlouvám za mistifikaci! :oops: Bude používaný pouze k nahrávání do DAW (Cubase).
Každopádně na ebay obchodech ho maji i za 1100$ novej, jenom nemam zkušenosti s dopravou něčeho téhle velikosti. Myslíte že by to bylo OK a přišel by nepoškozený?
Ostatně ted když se upřesnilo co vlastně hledám, jsou ještě nějaké návrhy?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Pytkin » 16 dub 2009 11:27

no tak jasne .. pre DAW je ten TASCAM super .. Hubert ho mal dlho a velmi si ho chvalil .. je to fajn masinka ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od delay » 16 dub 2009 11:49

Tak máš víc možnostní - třeba kvalitní zvukovku + Mackie Control, čili nemusíš se omezovat na ALL in ONE.
Já bych koupil TASCAM US-2400 co byl nebo je na MIDI.cz za 20k nebo Mackie Control a k tomu nějakou solidní prověřenou zvukovku.
Tohle vše za předpokladu, že ti nejde o interní FX digi mixu.

Omlouvám se jeslti sem něco přehlídl, nečetl jsem všechny strany.

Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Jendabenda » 16 dub 2009 13:14

Potřeboval bych inserty, počitám se zapojením HW procesorů...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od delay » 16 dub 2009 13:36

Tak ale ten insert tam stejně funguje jen při náběru sigánlu ne? Nebo to umí routovat signál z DAW do toho insertu aniž by to šlo přes I/O karty? Bych řekl že ne.
Potom není rozdíl když si dáš procesor(y) do řetězce před fyzické I/O (pro náběr) nebo si uděláš v DAW HW insert z I/O karty... Možná mi něco uniká.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Pytkin » 16 dub 2009 14:06

no sak on ho chce urcite pouzivat pri nabere signalov ..

Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Jendabenda » 16 dub 2009 15:54

Routovaní na inserty by bylo příjemné, ale to tam asi opravdu neni. I kdyz s využitím adat? Neslo by to přes něj?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Pytkin » 16 dub 2009 16:35

jendabenda : no ked si kupis adat prevodnik tak si mozes spravit inserty analogove .. ale musis ratat s prevodnom AD a DA , latenciou .. atd ..

ja by som to nerobil ..

Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Jendabenda » 17 dub 2009 09:54

Znamená to, že když bych pak měl už nahranou třeba grupu bicích v cubase, kterou bych chtěl project art pro vla2, tak tascam by byl propojenej přes adat s třeba rme hammerfall, takže by signal šel z compu po adat do tascam, tam by to projelo inserty a po adat by se to vracelo do rme? Takže by to vlastně šlo z digitalu na analog a pak opět na digital? Trochu v tomhle tápu.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Vey » 17 dub 2009 10:27

A nebo muzes poslat z Cubase (pres Tascam) signal ven (do FX) a pak zpet do Cubase -- komplet po digitalu.
Prijde mi zbytecny to zeslozitovat dvema zvukovkama.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od delay » 17 dub 2009 10:36

Vey píše:A nebo muzes poslat z Cubase (pres Tascam) signal ven (do FX) a pak zpet do Cubase -- komplet po digitalu.
Prijde mi zbytecny to zeslozitovat dvema zvukovkama.
Přesně tak sem to měl dřív. Zvládne to jakákoli multikanálová zvukovka, akorát musíš počítat, že si to veme 2 I/O (ve stereu)... To ale pořád můžeš zvažovat tu alternativu zvukovka + kontroler :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Pytkin » 17 dub 2009 10:58

Vey píše:A nebo muzes poslat z Cubase (pres Tascam) signal ven (do FX) a pak zpet do Cubase -- komplet po digitalu.
Prijde mi zbytecny to zeslozitovat dvema zvukovkama.
No .. nerozumiem ako mozes po digitale poslat signal do analogoveho kompresoru ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Pytkin » 17 dub 2009 11:02

Jendabenda píše:Znamená to, že když bych pak měl už nahranou třeba grupu bicích v cubase, kterou bych chtěl project art pro vla2, tak tascam by byl propojenej přes adat s třeba rme hammerfall, takže by signal šel z compu po adat do tascam, tam by to projelo inserty a po adat by se to vracelo do rme? Takže by to vlastně šlo z digitalu na analog a pak opět na digital? Trochu v tomhle tápu.
NO .. takze pozrime sa na zadny panel ..

Obrázek

je tam 8 vstupov 8 vystupov analogovych .. cize tam vies poslat signal do analogoveho kompresoru a nabrat ho zase spat ..

RME do toho nekombinuj .. mozes pouzivat len jednu asio zvukovku ..

Jendabenda
Příspěvky: 44
Registrován: 01 říj 2008 22:07

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Jendabenda » 17 dub 2009 11:13

Jo, už mi to docvaklo! Dik
Jenom prostě nemužu nahrávat víc jak 8stop najednou, pokud nemám adat, je to tak? Poč to po FW neposílá ze všech 16in?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Pytkin » 17 dub 2009 11:16

ano ..mas 8 analogovych vstupov .. jak MIC tak LINE .. posledny sa da prepnut na hiZ cize vies pripojit priamo gitaru ..

po FW posiela 16 IN ... aj OUTs .. cize 8 analog + ADAT .. ak by si chces dalsich 8 IN , potrebujes daky ANALOG<->ADAT prevodnik .. najlacnejsia je Behringer ADA8000 ..

Odpovědět