mix cca 50tis

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Jendabenda

Re: mix cca 50tis

Příspěvek od Jendabenda »

Tak to se moc omlouvám za mistifikaci! :oops: Bude používaný pouze k nahrávání do DAW (Cubase).
Každopádně na ebay obchodech ho maji i za 1100$ novej, jenom nemam zkušenosti s dopravou něčeho téhle velikosti. Myslíte že by to bylo OK a přišel by nepoškozený?
Ostatně ted když se upřesnilo co vlastně hledám, jsou ještě nějaké návrhy?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no tak jasne .. pre DAW je ten TASCAM super .. Hubert ho mal dlho a velmi si ho chvalil .. je to fajn masinka ..

delay

Příspěvek od delay »

Tak máš víc možnostní - třeba kvalitní zvukovku + Mackie Control, čili nemusíš se omezovat na ALL in ONE.
Já bych koupil TASCAM US-2400 co byl nebo je na MIDI.cz za 20k nebo Mackie Control a k tomu nějakou solidní prověřenou zvukovku.
Tohle vše za předpokladu, že ti nejde o interní FX digi mixu.

Omlouvám se jeslti sem něco přehlídl, nečetl jsem všechny strany.

Jendabenda

Potřeboval bych inserty, počitám se zapojením HW procesorů...

delay

Příspěvek od delay »

Tak ale ten insert tam stejně funguje jen při náběru sigánlu ne? Nebo to umí routovat signál z DAW do toho insertu aniž by to šlo přes I/O karty? Bych řekl že ne.
Potom není rozdíl když si dáš procesor(y) do řetězce před fyzické I/O (pro náběr) nebo si uděláš v DAW HW insert z I/O karty... Možná mi něco uniká.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no sak on ho chce urcite pouzivat pri nabere signalov ..

Jendabenda

Routovaní na inserty by bylo příjemné, ale to tam asi opravdu neni. I kdyz s využitím adat? Neslo by to přes něj?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jendabenda : no ked si kupis adat prevodnik tak si mozes spravit inserty analogove .. ale musis ratat s prevodnom AD a DA , latenciou .. atd ..

ja by som to nerobil ..

Jendabenda

Znamená to, že když bych pak měl už nahranou třeba grupu bicích v cubase, kterou bych chtěl project art pro vla2, tak tascam by byl propojenej přes adat s třeba rme hammerfall, takže by signal šel z compu po adat do tascam, tam by to projelo inserty a po adat by se to vracelo do rme? Takže by to vlastně šlo z digitalu na analog a pak opět na digital? Trochu v tomhle tápu.

Vey

Příspěvek od Vey »

A nebo muzes poslat z Cubase (pres Tascam) signal ven (do FX) a pak zpet do Cubase -- komplet po digitalu.
Prijde mi zbytecny to zeslozitovat dvema zvukovkama.

delay

Příspěvek od delay »

Vey píše:A nebo muzes poslat z Cubase (pres Tascam) signal ven (do FX) a pak zpet do Cubase -- komplet po digitalu.
Přesně tak sem to měl dřív. Zvládne to jakákoli multikanálová zvukovka, akorát musíš počítat, že si to veme 2 I/O (ve stereu)... To ale pořád můžeš zvažovat tu alternativu zvukovka + kontroler :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Vey píše:A nebo muzes poslat z Cubase (pres Tascam) signal ven (do FX) a pak zpet do Cubase -- komplet po digitalu.
No .. nerozumiem ako mozes po digitale poslat signal do analogoveho kompresoru ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jendabenda píše:Znamená to, že když bych pak měl už nahranou třeba grupu bicích v cubase, kterou bych chtěl project art pro vla2, tak tascam by byl propojenej přes adat s třeba rme hammerfall, takže by signal šel z compu po adat do tascam, tam by to projelo inserty a po adat by se to vracelo do rme? Takže by to vlastně šlo z digitalu na analog a pak opět na digital? Trochu v tomhle tápu.
NO .. takze pozrime sa na zadny panel ..

Obrázek

je tam 8 vstupov 8 vystupov analogovych .. cize tam vies poslat signal do analogoveho kompresoru a nabrat ho zase spat ..

RME do toho nekombinuj .. mozes pouzivat len jednu asio zvukovku ..

Jendabenda

Jo, už mi to docvaklo! Dik
Jenom prostě nemužu nahrávat víc jak 8stop najednou, pokud nemám adat, je to tak? Poč to po FW neposílá ze všech 16in?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ano ..mas 8 analogovych vstupov .. jak MIC tak LINE .. posledny sa da prepnut na hiZ cize vies pripojit priamo gitaru ..

po FW posiela 16 IN ... aj OUTs .. cize 8 analog + ADAT .. ak by si chces dalsich 8 IN , potrebujes daky ANALOG<->ADAT prevodnik .. najlacnejsia je Behringer ADA8000 ..

Odpovědět