Již dlouho se snažím najít nějaký "hardware" a celkově všechny komponenty které by mi vytvořili "studio".
Jedu cca 5 let na Mixcraftu se základními pluginy. Je čas na změnu a pootevřít spíše variabilitu.
K věci - co vlastně potřebuji
1)PC, mám notebook
2)Externí zvukovka (nemám)
3)Syntezátor (nemám)
4)Midi kontroler nejlépe s kladívkovou mechanikou (nemám)
5)Program na výrobu a mix samplů, přecházím na FL studio (mám)
Před nedávnem mi zde radil jeden uživatel, dal mi perfektní informace o tom jak to tak nějak funguje. Ale pár zásadních věcí potřebuji ještě dořešit než něco koupím, stojí to všechno ukrutné peníze tak bych nerad koupil hromadu techniky která mi pak bude k něčemu.
Ano, sleduji toto forum, snažím si pomoci sám ale přijde mi že čím víc čtu o tomto, tím větší guláš v tom mám (moc technických výrazů a pojmů)
Tedy: V první řadě co tvořím za hudbu - Dance, trance, vyjímečně hopec. Z toho všeho co jsem pochopil jsem si dovolil navrhnout si zhruba co bych na
toto potřeboval. Vypadá to asi takto:
Z.K - http://www.muzikant.cz/alesis-io-2-expr ... 09397.html
Kontroler midi - http://www.muzikant.cz/m-audio-oxygen-88-d45871.html K tomuto kontroleru -Líbí se mi, 8 oktáv, kladívková mechanika protože rád hraji na klavír a dobře se mi na tom budou tvořit složitější klavírní skladby, má to i krouťáky což je více praktické než vše točit myší.
Původně jsem chtěl - http://www.muzikant.cz/akai-mpk261-d11620.html Ale... Nelze údajně připojit sustain pedál, což je velký problém, není kladivo mechanika. Jinak zbytek mi přijde fajn.
Rádoby závěrem bych rád požádal o doporučení syntezátoru. Nikdy jsem s tím nepracoval, ale co koukám na nabídky (co trh nabízí) a následná videa na youtube tak mi přijde že všechny syntezátory dělají "stejný zvuk" Nerad bych se někoho dotkl ale přijde mi to jako zvuky z písní Michala Davida a začátky syntetické hudby úzce spojené se začátky 80 let

No, když to vezmu - navrhl jsem si zvukovku, společně s kontrolerem ktrý jsem si také navrhl, bude toto prosím společně fungovat? Pokud možno v reálném čase kdybych chtěl kontroler používat jako klavír (v menšině případů) + nějaký syntezátor. Pak zbývá to poslední - jak to celé mezi sebou propojit. A to tak, že když budu hrát na kontroler, aby hrál zvuk(nástroj) který vytvořím na krouťácích syntezátoru.
A snad už opravdovým závěrem, funguje to tak, že si v FL studio (například) udělám melodii, tu pošlu midi kabelem do syntezátoru, tam vykroutím zvuk, uložím ho do wavu a tradá do sekvenceru? Rovněž by prý mělo fungovat to, když budu chtít vytvořit klavírní skladbu, tak to co zahraji na kontroleru se mi rovnou zobrazí jako noty třeba právě v FL studiu?
Souhrn - zvukovka, synťák, kontroler, PC, jde mi o propojení těchto věcí, případná návrh co by pro tvorbu hudby například té skladby od Novaspace bylo ideální jestli jsem se netrefil vlastní sestavou.
každopádně se omlouvám že otravuji s tímto právě zde a že z tazatelského hlediska je tohle dost stupidní, pro mne však srozumitelné, odborným výrazům používaných ve většině témat opravdu moc nerozumím.
Moc děkuji za cokoliv co mi pomůže