Nejlépe znějící Bluetooth speaker?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
msmucr

Re: Nejlépe znějící Bluetooth speaker?

Příspěvek od msmucr »

Ivo píše:Pokud bluetooth degeneruje zvuk, není lepší kabel ?
Tak degeneruje, protože je to ve většině případů komprese, která je ještě uzpůsobená tak, aby měla fixní a rozumnou latenci. Nejčastěji se používá proprietární kodek AptX, který sice existuje i v lossless variantě, ale je to docela výjimečné. Jaký datový tok nebo typ komprese se použije, záleží na konkrétních zařízeních, kvalitě spojení, profilu, co si dohodnou.. Dokáže to přecházet mezi různými variantami víceméně za jízdy, tzn. rozjede se to např. na vyšší tok, pak nastane zhoršení kvality spojení, nastane několika ms dropout (při normálním použití typicky ani nezaregistruješ) a přejde to na nižší datový tok.

https://en.wikipedia.org/wiki/AptX

Obecně vzato - je to "něco za něco", pohodlí za oželení HiFi zvuku za všech okolnosti.

A ano, podle mě je ve většině případů kabel lepší (myšleno i analogový 3,5mm stereo jack) než nižší dat. toky v AptX.. ale zas pak nemůžeš s telefonem lítat po místnosti :)

Ten KEF, co jsme vyřadili, se chová i jako USB class-compliant zvukovka. Denon Heos má analogový vstup, ethernet a bezdrátově WiFi, na síti by se měl tvářit jako DLNA zařízení, kde se dá samozřejmě streamovat nekomprimované PCM audio, případně jako bitstream v kodeku, co si cílové zařízení (Heos) samo dovede dekódovat (AAC, MP3..). Jinak se do něj podle všeho dá zarazit USB flash disk, přehrávat z něho např. FLAC soubory a ovládat to z appky na telefonu.

Michal
Naposledy upravil(a) msmucr dne 01 črc 2015 23:27, celkem upraveno 1 x.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

trocha mimo, ale ja sa napriklad cudujem, ze bluetooth este existuje, ci uz si nieco poslem z iMacu na iPad, alebo na fon Lenovo A536, tak ten prenos je stale taky pomaly, ako bol v roku 2005 na SE K750i, to je shit, ale vynimocne to urobim, napriklad vtedy ked sa mi nechce riesit zapinat wifi a poslat nieco rychlo do 50 mega a k tomu riesit navyse sync cez dropbox.

riesil som aj audio cez bluetooth daaavno, bol som na party a kamos mal bluetooth speaker, mal som ipad mini a tak som sa rozfical, ze chcel aby som poslal z rebirthu to co robim na repraky, islo to nejako mysticky, naslo reprak, ale transfer sa nedal sparovat, potom to sa nejako podarilo na tretikrat, ani neviem ako

msmucr

Příspěvek od msmucr »

Tak existuje, protože pro mnoho použití je to asi nejpraktičtější bezdrátová varianta, jak udělat peer to peer komunikaci mezi přenosnými zařízeními a periferiemi.. Pokud to zařízení podporují, rychlost může být až 2Mbit, což pro spousty použití stačí (headset, nějaká sériová komunikace pro ovládání atp.). Asi to nebylo principiálně koncipováno na přenosy nějakých obrovských dat. Rychlost jde ruku v ruce s širšími frekv. kanály, vyššími vysílacími výkony a zároveň spotřebou, což je u přenosných zařízení vždy problém.
Jinak novější standardy BT (3.0 a vyšší) umí použít jako datový kanál WiFi, říká se tomu alternate PHY, tzn. vyhledávání zařízení, párování a spojení se udělá se všemi výhodami BT a následně se použije WiFi kanál pro přenos dat. Pak to může jet až 20Mbit.

Takže obecně předpokládám, že jak čisté WiFi, tak BT budou spolu ještě poměrně dlouho dobu koexistovat.

Michal
Naposledy upravil(a) msmucr dne 02 črc 2015 00:05, celkem upraveno 1 x.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

tak A536 a ipad ma BT 4.0, imac predpokladam tiez, ale je to pomale jak prasa, buducnost tomu zelam :) a repraky fakt som mal iba jednu skusenost a ta bola painful :) ...na chate asi wifi nemas

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

BT je podla mna super .. v aute si neviem predstavit , ze by bola wifi .. to by umrel telefon hned ..

skeld

Příspěvek od skeld »

Měl jsem teď doma tenhle Harman Kardon, má to BT i kabel, ale úplně portable to není i když taky nic velkýho. Zvuk byl super. https://www.alza.cz/harman-kardon-sound ... 303437.htm

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

fuha, tieto vyzeraju paradne!

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tři kousky a ještě skleněné :) To by se asi přenášelo ne úplně snadno. A něco aspon bez toho subwooferu by nebylo ? Upřímně řečeno, mít dva oddělené repráky, které se dají rozmístit by se mi líbilo víc než jeden monolit.

markuc

Příspěvek od markuc »

Mam taky toho maleho Bose, je to fakt fajn, takze se pripojuju k Pytkinovi. Stredne velkou mistnost uhraje bez problemu vcetne basu, baterie vydrzi asi 16 hodin a je fakt portable ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže jsem se po prostudování všeho možného rozhodl pro Bang Olufsen Beoplay A2:

Obrázek

http://store.apple.com/cz/product/HH022 ... bo-beoplay

Vypadá že zvukově to je jiná liga než ty přebasované Bose atd.

Měl jsem dilema jestli tohle nebo Bowers Wilkins T7. Bang Olufsen není "true stereo" ale 360 spheric sound, což je přesně to co potřebuju - není to na poslouchání zblízka, ale aby to všesměrově zaplnilo tím jemným backgroundem místnost. B&W je spíše stereo a má více podtržené středové a basové frekvence, což pro mě není až tak podstatné.

Zajímavé že v applestore to mají o 1500-2500 levněji než lokální alza nebo istyle ...

Snad to bude ok :)

dog

Příspěvek od dog »

jsem zvědav, co budeš říkat na kvalitu zvuku přes BT...slyšel jsem to jen jednou (iPad s Line6 Amplifi) a bylo to dost komprimované....s kabelem to bylo ok.....

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ono to má i line kabel option

dog

Příspěvek od dog »

tak to pak jo...iPod připojíš kabelem a ovládat to budeš přes mobil, mobil přes iPad a i Pad přes Macbook... :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Další používaná možnost je Airplay přes wifi (např Bowers Wilkins A5 nebo A7) ale podle zkušeností uživatelů je to naprostý horor: http://store.apple.com/us/reviews/H9847 ... mostUseful

Uvidíme jaký ten reálný zvukový rozdíl pro jednoduché akustické plochy bude ... Ale vždycky se dá kabelem připojit třeba k iPadu a ovládat iPhonem (nebo naopak :)

Přes bluetooth jsem slyšel hudbu v autě a nějak dramaticky horší mi to nepřipadlo ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Bang Olufsen mam zafixovanu ako firmu , ktora robi predrazene picoviny .. som zvedavy, ako budes spokojny ..

ja tiez nevidim ziaden problem v BT spojeni ..

Odpovědět