Nova zvukovka

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
kexik

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od kexik »

usb fyzicky neumoznuje spolahlive latencie pod 10ms... to je dane tym ako funguje dana zbernica. pri usb vsetko ide tam aj spat po jednom drote, pri FW400 po dvoch drotoch, pri FW800 po styroch, co je v pripade FW obrovska vyhoda pri izochronnom mode (co je pripad audia), kedze druhy drot je k dispozicii na control/interrupt povely, ktore mozu frcat bez ohrozenia/prerusenia synchronneho datoveho toku. pri usb v synchronnom mode musis (kedze drot je len jeden) pre odoslanie dalsich signalov prerusit tok=pouzit pocas vyslania signalu vyrovnavaciu pamat = vyssia latencia. dalej, traffic na usb, tj co pojde von a co dnu a kedy, obsluhuje cpu, kym pri FW to robi sam fw chip, coho dosledkom je nizsia spotreba cpu pri fw zariadeni.
usb je asi spolahlivejsia volba pri pc, kde z roznych dovodov fw technologia havaruje (nekvalitne chipy radica, rozne prusery v ovladani zbernic, kolisanie systemovych hodin, nekvalitne napajanie s vf rusenim atd), co pri macu nie je.

mando

Příspěvek od mando »

TC Konnekt 8 je dobre riesenie bez DSP

mark.s

Příspěvek od mark.s »

monoque ktore TC, konnekt live alebo impact twin? dikyy :)
kexik dik za vysvetlenie, tiez si myslim ze do macu je skoda pchat usb zvukovku

mando

Příspěvek od mando »

prevodniky a predzosiky su rovnake, zober Konnekt 8 ak chces usetrit

monoque

Příspěvek od monoque »

mando píše:TC Konnekt 8 je dobre riesenie bez DSP
8-ka se uz nevyrabi:-(

monoque

Příspěvek od monoque »

mark.s píše:monoque ktore TC, konnekt live alebo impact twin? dikyy :)

Impact se ke me jeste nedostal, Live mam, takze ta je skvela...tu muzu jen doporucit

monoque

Příspěvek od monoque »

kexik píše:usb fyzicky neumoznuje spolahlive latencie pod 10ms... to je dane tym ako funguje dana zbernica. pri usb vsetko ide tam aj spat po jednom drote, pri FW400 po dvoch drotoch, pri FW800 po styroch, co je v pripade FW obrovska vyhoda pri izochronnom mode (co je pripad audia), kedze druhy drot je k dispozicii na control/interrupt povely, ktore mozu frcat bez ohrozenia/prerusenia synchronneho datoveho toku. pri usb v synchronnom mode musis (kedze drot je len jeden) pre odoslanie dalsich signalov prerusit tok=pouzit pocas vyslania signalu vyrovnavaciu pamat = vyssia latencia. dalej, traffic na usb, tj co pojde von a co dnu a kedy, obsluhuje cpu, kym pri FW to robi sam fw chip, coho dosledkom je nizsia spotreba cpu pri fw zariadeni.
usb je asi spolahlivejsia volba pri pc, kde z roznych dovodov fw technologia havaruje (nekvalitne chipy radica, rozne prusery v ovladani zbernic, kolisanie systemovych hodin, nekvalitne napajanie s vf rusenim atd), co pri macu nie je.
USB bych volil jen RME..Baby face by mel mit Fireface UC core driver, coz je super a pod tech 10ms spolehlive, Fireface UC(na macu pod 14 samplu) sem zkousel vedle Fireface 400

mark.s

Příspěvek od mark.s »

monoque píše:
mark.s píše:monoque ktore TC, konnekt live alebo impact twin? dikyy :)

Impact se ke me jeste nedostal, Live mam, takze ta je skvela...tu muzu jen doporucit
a v com moze byt rozdiel medzi live a twin okrem tych fabrik efektov? lebo na ebay sa twin da zohnat v prepocte za 7300 kc nova aj s postovnym, co si myslim je dobra cena a za tie efekty u Konnekt live si teda treba dost priplatit

a to som mal najskor cenovu predstavu 12k-16k

monoque

Příspěvek od monoque »

No je to divny,ale papirove je lepsi Impact a jelikoz sem to neslysel a referenci je zatim malo tak nevim..ale vubec bych se toho nebal, TC nedela spatne veci:-)

charonme

Příspěvek od charonme »

mark.s píše:narocnejsie projekty mi uz takmer nezvlada
co tym myslis?

kexik

Příspěvek od kexik »

monoque: zmeraj si na usb CELKOVU latenciu... (pomocou loopu audio in-out), asio buffer je len jedna "softverova" vyrovnavacia pamat, dalsie ma usb audio chip priamo v sebe... musi mat, viz moje vysvetlenie...
nieco ine budu zvukovky na usb3, to je uz paradna architektura, dve rychle linky plus jedna usb2 na kontrolne povely... tam to uz bude ok

mark.s

Příspěvek od mark.s »

charonme píše:
mark.s píše:narocnejsie projekty mi uz takmer nezvlada
co tym myslis?
no musim zvysovat sample. ako je mi jasne ze je to hlavne procesorom, ale ako tu uz bolo spoemnute FW nezatazuje tak velmi procesor a je rychlejsia takze by mala zvladat viac

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

Myslím že pokud ti jde o zvýšení výkonu počítače při náročných projektech tak ti žádná zvukovka moc nepomůže. Bude to nárůst maximálně v procentech, ne v desítkách procent. Jediná rozumná cesta - pokud chceš dělat náročné projekty je podle mě desktop. Eventuálně by mohla pomoct nějaká externí efektová karta pokud jde o zatížení procesoru Vst efekty, pokud ti ale žerou výkon Vst nástroje pak není pomoci. Jinak běž určitě do FW zvukovky - já doporučuju Motu kvůli skvělé stabilitě - zvukově je v pohodě, lépe bys na tom byl jenom třeba s Apogee, Lynx,snad RME apod. Obecně je trend že firmy na tom pracují a zvuková kvalita střední třídy se k sobě přibližuje, i když převodníky různých firem znějí nakonec trochu odlišně.

mark.s

Příspěvek od mark.s »

O ake efektove karty ide? myslim ze by mi taka karta pomoct mohla ale prvy krat o tom pocujem.

Co sa tyka MOTU tak teraz som trochu v rozpakoch lebo tu vo fore mi odporucali radsej TC. V com je horsia TC Impact Twin ktora sa da zohnat za cca. 7300 KC oproti 2x drahsej Ultralite MK3?

ekral

Příspěvek od ekral »

mark.s píše:O ake efektove karty ide? myslim ze by mi taka karta pomoct mohla ale prvy krat o tom pocujem.

Co sa tyka MOTU tak teraz som trochu v rozpakoch lebo tu vo fore mi odporucali radsej TC. V com je horsia TC Impact Twin ktora sa da zohnat za cca. 7300 KC oproti 2x drahsej Ultralite MK3?
Já mam zkušenosti s firewire kartou edirol fa-66, usb kartou aardvark direct mix 3 a line6 pod x3. Ta firewire karta zvladne bezet s nizsim bufferem i pri vyssim zatizeni procesoru, ale jak tu nekdo psal, je to v radu procent. Urcite to pomuze, jde to poznat, ale samo o sobe to tvuj problem nevyresi.

O nektere z externich karet motu ultralite jsem premyslel, uz jsem ji chtel objednat, ale uplne jsem se zhrozil, kdyz jsem dal vyhledat motu ultralite na youtube, jsou tam same videa jak neco nefunguje :(.

Odpovědět