Nova zvukovka

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
mark.s
Příspěvky: 17
Registrován: 22 črc 2010 14:42

Nova zvukovka

Příspěvek od mark.s » 22 črc 2010 15:08

Ahojte,
kedze som laik co sa tyka zvukoviek tak sa na vas obraciam s prosbou o radu pri vybere. Doteraz som bezal na Native Instruments Audio 8 DJ ale postupne zistujem, uz by som potreboval aspon nieco poloprofi, kedze narocnejsie projekty mi uz takmer nezvlada a chcel by som pracovat aj viac ako 44100 khz :)
Takze hladam externu FW zvukovku znasajucu sa s Macbook Pro, cenovo medzi 12k-16k KC. Ine poziadavky nemam, kedze pracujem len s MIDI klavesami a kontrolermi a jednym mikrofonom.
Dakujem za vsetky rady :)

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od BS » 22 črc 2010 15:13

to ze ti to zvukovka nezvlada je spise zalezitost vykonu pocitace. Pokud jses na Macu, tak se poohlidni po Motu. Podle toho kolik chces In/Out, treba Ultralite MK3, nebo 828MK3.

mark.s
Příspěvky: 17
Registrován: 22 črc 2010 14:42

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od mark.s » 22 črc 2010 15:53

kedze mi o mnozstvo In/Out nejde, su tieto 2 karty kvalitou podobne?
Ultralite Mk3 je v este aj vo variante hybrid za podobnu cenu, je nejaky rozdiel vo vykone keby som ju mal zapojenu cez FW a cez USB?

diky :)

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od monoque » 22 črc 2010 16:13

Ja bych doporucil TC Electronik Konnekt Live(v cene i slusne DSP efekty) popripade Impact Twin a co nova RME Baby face.....?!

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od mando » 22 črc 2010 16:23

otazka je kolko potrebujes vstupov resp. vystupov ?

Uživatelský avatar
ekral
Příspěvky: 253
Registrován: 31 srp 2005 18:56

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od ekral » 22 črc 2010 16:25

mark.s píše:kedze mi o mnozstvo In/Out nejde, su tieto 2 karty kvalitou podobne?
Ultralite Mk3 je v este aj vo variante hybrid za podobnu cenu, je nejaky rozdiel vo vykone keby som ju mal zapojenu cez FW a cez USB?

diky :)
firewire je víc CPU friendly :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od kexik » 22 črc 2010 16:31

na macu jednoznacne firewire

mark.s
Příspěvky: 17
Registrován: 22 črc 2010 14:42

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od mark.s » 22 črc 2010 16:41

vystupov a vystupov potrebujem max 4 8)
a chcem dat radsej prednost FW pred USB kedze v macbooku je to s USB poslabsie a FW port mam nevyuzity

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od monoque » 22 črc 2010 16:42

kexik píše:na macu jednoznacne firewire
Tak treba RME ma USB zmaknuty a FW(400,800) je mrtvy...za par mesicu bude USB3 a FW1600/3200....

mark.s
Příspěvky: 17
Registrován: 22 črc 2010 14:42

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od mark.s » 22 črc 2010 16:44

Nejake velke rozdiely medzi Ultralite MK3, TC konnekt live a TC impact twin? pozdavaju sa mi vsetky 3 :)

mark.s
Příspěvky: 17
Registrován: 22 črc 2010 14:42

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od mark.s » 22 črc 2010 16:45

monoque píše:
kexik píše:na macu jednoznacne firewire
Tak treba RME ma USB zmaknuty a FW(400,800) je mrtvy...za par mesicu bude USB3 a FW1600/3200....
usb3 a nove FW mozno bude ale nebudem kvoli tomu kupovat novy mac

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od monoque » 22 črc 2010 16:47

mark.s píše:
monoque píše:
kexik píše:na macu jednoznacne firewire
Tak treba RME ma USB zmaknuty a FW(400,800) je mrtvy...za par mesicu bude USB3 a FW1600/3200....
usb3 a nove FW mozno bude ale nebudem kvoli tomu kupovat novy mac
no to je jasny...jen sem tim chtel naznacit ze USB neni spatna volba....

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od monoque » 22 črc 2010 16:52

mark.s píše:Nejake velke rozdiely medzi Ultralite MK3, TC konnekt live a TC impact twin? pozdavaju sa mi vsetky 3 :)

Ultralite se ted uz da dodat jen ve verzi Hybrid, Motu vic sumi a docela se reklamujou encodery ktere to ma(stejne tak u Traveleru, 828Mk3) TC ma lepsi mic predzesilovace, DSP("powercore" efekty, ktere maji i plugin mod(au/vst), lze je pouzit v DAW, to plati jen pro Konnekt Live). TC je zas o dost tezssi ale jinak je super...u Motu je vyborny balik SW pro analyzu audio signalu(soucast instalacniho baliku),ale interni channel strip a reverb je nic moc...
Naposledy upravil(a) monoque dne 22 črc 2010 17:03, celkem upraveno 2 x.

mark.s
Příspěvky: 17
Registrován: 22 črc 2010 14:42

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od mark.s » 22 črc 2010 17:01

monoque píše:
mark.s píše:Nejake velke rozdiely medzi Ultralite MK3, TC konnekt live a TC impact twin? pozdavaju sa mi vsetky 3 :)

Ultralite se ted uz da dodat jen ve verzi Hybrid, Motu vic sumi a docela se reklamujou encodery ktere to ma(stejne tak u Traveleru, 828Mk3) TC ma lepsi mic predzesilovace, DSP(powercore efekty, ktere maji i plugin mod, lze je pouzit v DAW, to plati jen pro Live). TC je zas o dost tezssi ale jinak je super...
lepsie mic predzosilovace nevyuzijem a powercore efekty asi tiez nie, tie riesim special v softe. ide mi cisto o kvalitu zvuku, najmensiu zatas procaku a dobru latenciu

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Nova zvukovka

Příspěvek od monoque » 22 črc 2010 17:02

mark.s píše:
monoque píše:
mark.s píše:Nejake velke rozdiely medzi Ultralite MK3, TC konnekt live a TC impact twin? pozdavaju sa mi vsetky 3 :)

Ultralite se ted uz da dodat jen ve verzi Hybrid, Motu vic sumi a docela se reklamujou encodery ktere to ma(stejne tak u Traveleru, 828Mk3) TC ma lepsi mic predzesilovace, DSP(powercore efekty, ktere maji i plugin mod, lze je pouzit v DAW, to plati jen pro Live). TC je zas o dost tezssi ale jinak je super...
lepsie mic predzosilovace nevyuzijem a powercore efekty asi tiez nie, tie riesim special v softe. ide mi cisto o kvalitu zvuku, najmensiu zatas procaku a dobru latenciu

TC

Odpovědět