Parametry rekordéru pro "lov" zvuků

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
matucha

Re: Parametry rekordéru pro "lov" zvuků

Příspěvek od matucha »

Nemel jsem ho v ruce, jen jsem slysel ukazky a nebylo to nejhorsi (v kategorii). Me asi hlavne zajimal kvuli digitalnimu vstupu musim se priznat. On ma 2 mikraky a z toho myslim ty omni byly po vsech strankach horsi. Nejmin z malejch veci (tenkrat pred 2-3lety) sumely sonaci a pak pry byly zajimavy nektery olympusy a tascam. Tehdy jeste nebyla nagra lino, jen Ares II, kterej je trochu zastaralej po pametovy strance a jinejch parametrech (i kdyz line in to ma peknej). No a nagra SD, ktera ma svuj system vymennejch mikraku a to je prej prima (jeste aby ne za ty penize).

vitek_cz

Příspěvek od vitek_cz »

jak pise Matucha. Z malych rekorderu jsou nejlepsi Sony D50, D2 ten novy jsem neslysel. Pak je dobra mala Nagra.

Dalsi uchazejici reseni, ktere pouzivam je Zoom H4n, pred kterym mam Sounddevices 302. Ale idealni to take neni. Kdybych neco porizoval, tak mi prijde nejlepsi Sounddevices preD s nejakym rekorderem s digitalnim vstupem.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

OK, diky za info.

vitek_cz

Příspěvek od vitek_cz »

jeste me napadlo, ze bys se mohl podivat po jetych SD 702 (722). To mas nejlepsi reseni. A nez resit 96khz (nebo 192), bych spise povazoval za dulezity vyber mikrofonu a rekorderu. Pokud budes mit na vyber kvalitni rekorder na 48 khz nebo treba zoom, ktey umi 96, tak by volba mela byt vic nez jasna.

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo s tim bych souhlasil. Samozrejme jeta 702 je furt draha sranda, ale kdyz to nekdo mysli vazne, tak preskocenim reseni na pul cesty muze jenom vydelat. I kdyz moje priorita by byla v mikracich a pak az v nahravadle.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

The Best Handheld Recorder Review: Zoom H5, H6, H4n, Tascam DR-40, Roland R-26
http://www.sonicsense.com/blog/audio-in ... oland-r-26
..je tam aj kopa zvukových ukážok
Obrázek

Odpovědět