Patchbay - poraďte s koupí

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Uživatelský avatar
cometthrotter
Příspěvky: 22
Registrován: 05 čer 2011 09:47

Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od cometthrotter » 03 říj 2012 22:44

Zdravím,
vzhledem k tomu, že se mi přístroje už docela nakupily, chci je hodit do racku napevno, což nepochybně vyžaduje patchbay. Koukal jsem na současnou nabídku v obchodech a našel převážne behringer,samson nebo neutrik, což jsou velice levné krabičky, ale bojím se o jejich kvalitu a hlavně výdrž. Četl jsem recenze a prý občas odchází kontakty apod.. někdo dokonce psal, že každé asi tři roky si kupuje nový patchbay. :D Chci se zeptat, nevíte někdo o nějakém kvalitním patchbayi kolem max 5K který mi třeba unikl? Nebo je nejlepší pořídit ty levné? Bojím se například šumu.. má s nimi někdo zkušenosti? díky moc ..
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Jens Ludwig » 03 říj 2012 23:59

měl sem ty behringerácý a byly poměrně v pohodě - žádnej problém sem nezaznamenal - fajn bylo přepínání charakteristiky... myslim, že je to samson (taková modrá) - má výhodu v tom, že přepínání je na předním panelu - behringer to má shora - v racku nedostupné, neutrick se musí rozebírat...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Kermitak » 03 říj 2012 23:59

Jsou to pasivni krabice s dratama, tam nema co sumet ;) Myslim ze vzhledem k cene tech krabic to moc resis.
BTW ja rack mam a obejdu se bez patchbay ;] (to jen k tomu nepochybne)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2012 00:05

a to my sme mali patch bay , kde dva kanaly sumely ..

Uživatelský avatar
cometthrotter
Příspěvky: 22
Registrován: 05 čer 2011 09:47

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od cometthrotter » 04 říj 2012 00:08

Podívám se na ten samson.., ale zajímalo by mě, jaké patchbaye používají ve větších vyhlášených studiích, tak orientačně :D jinak je to sice pasivní krabice, ale myslím, že šumět to může taky :) obejít se bez patchbaye se dá, ale já to nepochybně myslel z ohledu pohodlí, přecejenom neustále přepojovat vzadu dráty je únavné a hlavně je v tom někdy docela zmatek.. :D
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2012 00:18

ja som si kupil dalsi mix do racku .. napred som mal jeden , pridal som dalsi rack , tak som do neho dal dalsi mix .. vsetko je na pevno .. lacne patcbaye su na hovno , podla mna ..

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od wire » 04 říj 2012 07:50

Vic na hovno nez lacne mixaky?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2012 07:56

Presne tak..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Kermitak » 04 říj 2012 12:31

Jestli ti to sumelo, tak to asi nebyl klasickej pasivni patchbay, nebo to chytalo nejakej bordel, tam proste nema co sumet. Uz jsi nekdy slysel aby drat sumel?
Videl jsem i v hodne velkejch studiich patchbaye od behringera, imho uplne v pohode (v ramci moznosti, kdyz pominu, ze vsechny patchbaye na 6,3 mm jack jsou klumpry ;] Ale davat 15 za patchbay a pak letovat vsechny kabely se ti asi nechce.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2012 13:29

Ty si este nemal gitarovy kabel, ktory by sumel? Ja som sa s tym stretol uz viac krat..

Ten sumiaci/chrastiaci patch bay bol daky klumprt za 3000 korun.. V studiu sme mali metrovy rack s patch baymi, kere fungovali ako vino.. Boli tam ale bantamy ..

Obrázek

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Kermitak » 04 říj 2012 17:22

Ne nemel, nedokazu si predstavit, proc by mel kabel sumet, vysvetlete mi to nekdo.
Chrastici patchbay samozrejme muze byt, kontakty muzou stat za vyliz nohu a pri manipulaci to muze delat brikule, ale o tom rec nebyla ;]

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Jens Ludwig » 04 říj 2012 18:18

většinou to dělají starší kabely na kterých je patrné používání (i rádoby kvalitnější PlanetWaves)... proč se tak děje ale taky netuším...

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Fillippos » 04 říj 2012 20:03

Máte někdo zkušenosti s DBX PB48 ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Pytkin » 05 říj 2012 00:30

Kermitak píše:Ne nemel, nedokazu si predstavit, proc by mel kabel sumet, vysvetlete mi to nekdo.
Chrastici patchbay samozrejme muze byt, kontakty muzou stat za vyliz nohu a pri manipulaci to muze delat brikule, ale o tom rec nebyla ;]
neviem preco kabel sumi .. ale proste sumi .. normalny noise generator .. stricis ho do komba a sum .. das iny kabel a je ticho ..

nebola rec o chrastiacom patchbay ? tak neviem o com je tato tema .. myslel som , ze si dakto chce kupit patchbay a ja som ho upozornoval , ze lacne patbaye mozu robit psie kusy a je s nimi viac starosti , jak osohu ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Patchbay - poraďte s koupí

Příspěvek od Kermitak » 05 říj 2012 00:43

Pytkine, nedelej blbyho. Rec byla celou dobu o tom, jestli patchbaye SUMI, tzn mrvi zvuk. Ze ti muze patchbay chrastit kdyz zapojujes konektory je vec jina, jelikoz to na zvuk vliv nema, narozdil od sumu.
Nicmene pro doplneni - mel jsem dva patchbaye od Berhingera a fungovaly naprosto bezchybne.
BTW kabel jako noise generator... to je bomba ne? Nezkousels to pripojit k nejakymu syntaku? To je skoda nevyuzit :idea:

Odpovědět