vzhledem k tomu, že se mi přístroje už docela nakupily, chci je hodit do racku napevno, což nepochybně vyžaduje patchbay. Koukal jsem na současnou nabídku v obchodech a našel převážne behringer,samson nebo neutrik, což jsou velice levné krabičky, ale bojím se o jejich kvalitu a hlavně výdrž. Četl jsem recenze a prý občas odchází kontakty apod.. někdo dokonce psal, že každé asi tři roky si kupuje nový patchbay.
Patchbay - poraďte s koupí
- cometthrotter
Patchbay - poraďte s koupí
Zdravím,
vzhledem k tomu, že se mi přístroje už docela nakupily, chci je hodit do racku napevno, což nepochybně vyžaduje patchbay. Koukal jsem na současnou nabídku v obchodech a našel převážne behringer,samson nebo neutrik, což jsou velice levné krabičky, ale bojím se o jejich kvalitu a hlavně výdrž. Četl jsem recenze a prý občas odchází kontakty apod.. někdo dokonce psal, že každé asi tři roky si kupuje nový patchbay.
Chci se zeptat, nevíte někdo o nějakém kvalitním patchbayi kolem max 5K který mi třeba unikl? Nebo je nejlepší pořídit ty levné? Bojím se například šumu.. má s nimi někdo zkušenosti? díky moc ..
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012
- Jens Ludwig
Re: Patchbay - poraďte s koupí
měl sem ty behringerácý a byly poměrně v pohodě - žádnej problém sem nezaznamenal - fajn bylo přepínání charakteristiky... myslim, že je to samson (taková modrá) - má výhodu v tom, že přepínání je na předním panelu - behringer to má shora - v racku nedostupné, neutrick se musí rozebírat...
Jsou to pasivni krabice s dratama, tam nema co sumet
Myslim ze vzhledem k cene tech krabic to moc resis.
BTW ja rack mam a obejdu se bez patchbay ;] (to jen k tomu nepochybne)
BTW ja rack mam a obejdu se bez patchbay ;] (to jen k tomu nepochybne)
a to my sme mali patch bay , kde dva kanaly sumely ..
- cometthrotter
Podívám se na ten samson.., ale zajímalo by mě, jaké patchbaye používají ve větších vyhlášených studiích, tak orientačně
jinak je to sice pasivní krabice, ale myslím, že šumět to může taky
obejít se bez patchbaye se dá, ale já to nepochybně myslel z ohledu pohodlí, přecejenom neustále přepojovat vzadu dráty je únavné a hlavně je v tom někdy docela zmatek.. 
Focusrite Saffire Pro 40 , Cubase 6, MPA Gold ,Neumann TLM 102, KRK VXT6, Roland SDE-1000 ,Joemeek oneQ, Sennheiser MD-421, Oktava Mk-012
ja som si kupil dalsi mix do racku .. napred som mal jeden , pridal som dalsi rack , tak som do neho dal dalsi mix .. vsetko je na pevno .. lacne patcbaye su na hovno , podla mna ..
Presne tak..
Jestli ti to sumelo, tak to asi nebyl klasickej pasivni patchbay, nebo to chytalo nejakej bordel, tam proste nema co sumet. Uz jsi nekdy slysel aby drat sumel?
Videl jsem i v hodne velkejch studiich patchbaye od behringera, imho uplne v pohode (v ramci moznosti, kdyz pominu, ze vsechny patchbaye na 6,3 mm jack jsou klumpry ;] Ale davat 15 za patchbay a pak letovat vsechny kabely se ti asi nechce.
Videl jsem i v hodne velkejch studiich patchbaye od behringera, imho uplne v pohode (v ramci moznosti, kdyz pominu, ze vsechny patchbaye na 6,3 mm jack jsou klumpry ;] Ale davat 15 za patchbay a pak letovat vsechny kabely se ti asi nechce.
Ty si este nemal gitarovy kabel, ktory by sumel? Ja som sa s tym stretol uz viac krat..
Ten sumiaci/chrastiaci patch bay bol daky klumprt za 3000 korun.. V studiu sme mali metrovy rack s patch baymi, kere fungovali ako vino.. Boli tam ale bantamy ..

Ten sumiaci/chrastiaci patch bay bol daky klumprt za 3000 korun.. V studiu sme mali metrovy rack s patch baymi, kere fungovali ako vino.. Boli tam ale bantamy ..

Ne nemel, nedokazu si predstavit, proc by mel kabel sumet, vysvetlete mi to nekdo.
Chrastici patchbay samozrejme muze byt, kontakty muzou stat za vyliz nohu a pri manipulaci to muze delat brikule, ale o tom rec nebyla ;]
Chrastici patchbay samozrejme muze byt, kontakty muzou stat za vyliz nohu a pri manipulaci to muze delat brikule, ale o tom rec nebyla ;]
- Jens Ludwig
většinou to dělají starší kabely na kterých je patrné používání (i rádoby kvalitnější PlanetWaves)... proč se tak děje ale taky netuším...
Máte někdo zkušenosti s DBX PB48 ?
neviem preco kabel sumi .. ale proste sumi .. normalny noise generator .. stricis ho do komba a sum .. das iny kabel a je ticho ..Kermitak píše:Ne nemel, nedokazu si predstavit, proc by mel kabel sumet, vysvetlete mi to nekdo.
nebola rec o chrastiacom patchbay ? tak neviem o com je tato tema .. myslel som , ze si dakto chce kupit patchbay a ja som ho upozornoval , ze lacne patbaye mozu robit psie kusy a je s nimi viac starosti , jak osohu ..
Pytkine, nedelej blbyho. Rec byla celou dobu o tom, jestli patchbaye SUMI, tzn mrvi zvuk. Ze ti muze patchbay chrastit kdyz zapojujes konektory je vec jina, jelikoz to na zvuk vliv nema, narozdil od sumu.
Nicmene pro doplneni - mel jsem dva patchbaye od Berhingera a fungovaly naprosto bezchybne.
BTW kabel jako noise generator... to je bomba ne? Nezkousels to pripojit k nejakymu syntaku? To je skoda nevyuzit
Nicmene pro doplneni - mel jsem dva patchbaye od Berhingera a fungovaly naprosto bezchybne.
BTW kabel jako noise generator... to je bomba ne? Nezkousels to pripojit k nejakymu syntaku? To je skoda nevyuzit