Ja som v tomto smere neznaly, preto by som vas chce poprosit o pomoc pri vybere prvych studiovych monitorov do domaceho amaterskeho studia. Doteraz som tvoril elektronicku hudbu na beznych PC reproduktoroch, a kedze by som rad o stupen pokrocil a zacal piesne davat na web, chcel by som si kupit studiove monitory. Rozpocet vsak ako student nemam prave najvyssi - 300 eur.
Svoj vyber som zacal pri Presonus Eris E4.5, ale napokon som zamieril o trosku "vyssie" a nasiel som tychto pat moznosti:
1. JBL LSR305 (par) -- 274 EUR
2. TANNOY REVEAL 502 (par) -- 235 EUR (65 EUR zostava na audio interface)
3. M-AUDIO BX5 D2 (par) + M-TRACK MKII -- 259 EUR
4. M-AUDIO BX5 Carbon (par) + M-TRACK MKII -- 289 EUR
5. M-AUDIO BX6 Carbon (par) -- 277 EUR
Tannoy ma zo vsetkych zaujali najviac (recenzie na nete), ale obavam sa sumu/bzucania, na ktory mnohi upozornuju. Na JBL som tiez cital vela pozitivneho, ale pri nich by som uz nemohol zakupit audio interface (je to velky problem?). Zaujimava volba su M-Audia, kde su sety aj s M-Track MKII. V ich pripade si nie som isty rozdielom medzi D2 a Carbon.
Ktoru moznost by ste mi odporucali? Monitory si zial - kedze som z hornej dolnej - momentalne nemam kde vypocut. Pri moznostiach 1 a 5 by uz nezostalo na audio interface, pri moznosti 2 by sa zrejme nejaky do 65 dal najst (Behringer UM2 U-Phoria, Lexicon ALPHA a teraz je s 50% zlavou Behringer FCA 202 F-CONTROL AUDIO).
Dakujem vopred za pomoc!