Rockwool

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Johannes

Rockwool

Příspěvek od Johannes »

Zdravím,
tohle je asi nejpříhodnější fórum, kam se s tímto dotazem obrátit.
Chci koupit Rockwool na zmírnění odrazů v prostorách, kde chci nahrávat, ale nikde nemůžu sehnat nic normálního.

Bydlím v celkem malém městě (Vítkov), kde jsou sice stavebniny, ale rockwool tam nemají. Nemám auto a ani kamaráda, který by mi to odvezl, a všude chtějí, abych si objednal 20 metrů krychlových nebo co, abych nemusel doplácet mega poštovné ...
Nevíte, jak to vyřešit? Nevíte o obchodě, kde by mi poslali i méně toho za nějaké přijatelné poštovné? A není to v obchodech na netu zbytečně drahé? Zkoušel jsem heuréku, ale nic moc jsem se nedozvěděl ...

biscuit

Re: Rockwool

Příspěvek od biscuit »

neni nutne kupovat primo jen rockwool nd - doporucuji, abys tu poradne hledal, informace tu jsou. heslo napr. "nobasil"

moderatory prosim o lock nebo delete... dekuju

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Zrovna nedávno jsem dělal paravany do studia, taky jsem potřeboval jen nějaké dva balíky RW a nebyl problém se domluvit tady s tím eshopem na zaslání malého množství, zkus to tam... http://www.rajstavitelu.cz/uvodni-stran ... irrock-nd/
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Jak psal Biscuit, neni potreba se omezit pouze na Rockwool...

zminovany Nobasil http://www.knaufinsulation.cz/cedicova-vata/adn maji v kazdem OBI
Isover http://www.isover.cz/isover-aku

skeld

Příspěvek od skeld »

Budu teď kupovat věrší množství vlny tl. 140mm, Isover koukám dělá jenom do tl. 100mm, a Nobasil vychází o dost dráž na m2 než Rockwool v Ráji stavitelů. Takže asi to bude nakonec Rockwool.

Johannes

Příspěvek od Johannes »

Všem mockrát děkuji, chlapi :-).

marylin

Příspěvek od marylin »

Jen pro informaci... Dnes už se postupně nahrazuje označení Rockwool Airrock ND novým názvem Rockwool Rockton. Mělo by to být to samé, i když zvuková pohltivost u Rocktonu je teď na stránkách výrobce poněkud míň informativní než tomu bylo u Airrocku. Není tam přehledný graf.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ja som teraz kupoval ten Rockton do celeho studia. Este jeden detail oproti Airrocku ND je, ze ho uz nemaju na vyber v tolkych hrubkach. Inak tiez som mal trochu problem s nakupom; niekde som chcel davat HD-cko kvoli pevnosti a rozmerom a povedali mi ze dodacia doba 1 az 1,5 mesiaca. A to som pritom objednaval dost velke mnozstvo.

marylin

Příspěvek od marylin »

skeld píše:Budu teď kupovat věrší množství vlny tl. 140mm, Isover koukám dělá jenom do tl. 100mm, a Nobasil vychází o dost dráž na m2 než Rockwool v Ráji stavitelů. Takže asi to bude nakonec Rockwool.
Můžu se zeptat, jak si dopadl? Už delší dobu sháním po českých eshopech, ale i stavebninách Airrock ND 140 a nikde není... Vždy mi napíšou, že to je nestandardní tloušťka, která se moc neprodává, bo je dostupnost tak 6 týdnů atd atd. Asi půjdu do něčeho jiného. Fór je v tom, že jiní výrobci mají mnohdy rozdílné rozměry desek (i nový Rockwool Rockton), což se mi nehodí, páč mám zhotovéné konstrukce na míru...

Edit: Tak teď vidím, že náhradou by mohl být Isover Orstrop 140, případně Knauf Insulation ADn 140, což jsou desky o stejných rozměrech jako Airrock ND 140....

vasek

Příspěvek od vasek »

Ony jsou to totiž stejné technologie, takže obchoďáci vymýšlí co můžou, aby se odlišili od konkurence - a rozměry jsou bohužel jedna z možností.

skeld

Příspěvek od skeld »

Zatim nijak včera jsem to objednal a čekám na odpověď, ale jestli je to tak tak budu muset taky variovat.

skeld

Příspěvek od skeld »

Tak ten Rockton 140 nemaj :-( Isover Ostrop je celkem za dobrou cenu, má smysl řešit Lambda 0,035 Rockton vs. 0,041 Ostrop pro zvukovou izolaci?

EDIT: Rozměr Isover Ostrop je ale 1200x600, Rockwool Rockton má 1000x610.

marylin

Příspěvek od marylin »

Vždyť to přeci nepotřebuješ na tepelnou izolaci, ne? Tu tepelnou vodivost bych vůbec neřešil... Důležitá je hodnota pohltivosti.

Zvuková pohltivost:
Rocktron 50-99mm – 0,75, 100-200mm – 0,95, graf vyrobce u Roctonu nemá, nemá ani pohltivost u jednotlivých tlouštěk desek...
Orstrop zde http://www.isover.cz/data/files/orstrop-82-cz.pdf

skeld

Příspěvek od skeld »

Jo jo, to vypadá dobře, pudu do Ostropu. Díky.

Stan

Příspěvek od Stan »

Já teď předělávám studio a kupuju Knauf RS45.To příjde do zdí.
Zde je tabulka. Ty první 2 jsou americký výrobky Knauf je jejich ekvivalent. Rockwool je v poho na stěny.
Knauf.png
Jak vidíš jsou v šířkách 100 a 50mm. je to obdélník 1000*600mm. Použtí tohoto materiálu není z mé hlavy. Tohle je doporučený materiál pro normální studia.
Pro absorbery na zeď nemusíš mít takovou densitu jak mají tyto (45kg/m3),tyhle jsou spíše na odhlučnění či bass traps. Cokoliv lehčího ti pomůže pokud ti jde jen o zmírnění odrazů. Pokud budeš mít možnost nech mezi absorbery a zdí malý prostor.

Odpovědět