Roland jp 8000 nebo novation x-station?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
uphone

Roland jp 8000 nebo novation x-station?

Příspěvek od uphone »

Shanim druhy nastroj k motifu ES na doplneni zvuku na tanecni muziku...

poradite mi, co se hodi vic? JP 8000 nebo x-station?

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Ja bych ti poradil spis toho rolanda taky do nej chci jit,mozna ti staci i v-station misto toho x-stationu..Hodne lidi rika ze je to hodne podobny to Vcko s tim Xkem,ale hardware je hardware.
Fakt bych bral toho jp8000,pac je to casem proverej nastroj,jak sem rekl taky do nej pujdu,nebo zacni jeste uvazovat o supernove,ty bych dal zase ja prednost,taky sem tak ucinil supernova+jp 8000.to je moje reseni.
....:::: DJ Dave ::::....

ECSON WALDES
Profesionál

Re: Roland jp 8000 nebo novation x-station?

Příspěvek od ECSON WALDES »

uphone píše:Shanim druhy nastroj k motifu ES na doplneni zvuku na tanecni muziku...

poradite mi, co se hodi vic? JP 8000 nebo x-station?
Jen muj nazor - ale nerad bych ti menil zamery, tva volba JP8000 nebo X-Stion neni zrovna stastna. Oba jsou to dost podprumerny syntaky.

Proc chces zrovna tydle dva syntaky?

Jestli muzu doporucit tak jsou mezi DSP synthy dve nekompromisni moznosti:
1. ACCESS - Virus B, Virus C, Virus TI
2. CLAVIA - NORD 2, NORD 3

..popripade Waldorf MICROWAVE XT, XKT. Ne ale Waldorf Q ten neni dobrej.
.

DJDave

Příspěvek od DJDave »

Sorac na to sem uplne zapomel Acces Virus to je super synth na tanecni muziku jako napr Trance a takovydle,Nebo pak jak rika EW Jeste ten nord od clavia,to je taky narez,taky bejvalej Waldorf,ale ja nevim no,proste ja mam nejakej hezkejch vztach k ty jp8000,me se celkem libi uz taky neni nejnovejsi.Ale tenkrat si me zamiloval.
Tezky rozhodovani co?Vlitni na sajty vyrobcu a tam poslechni v klidku demace a co ti bude vyhovovat tak si vyber :o
Ja vim lechce se keca a teztejc se utracej money a kupuje.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

ECSON WALDES: proc JP8000 není dobrá volba???? je urcite lepsi nez ten novation, jasne ze acesss a clavia jsou ty nejlepsi z tech pristupnych syntáku, ale kdyz srovnás tu cenu, tak misto viruse bys mohl mit roland, novation a i podle me zajimavy waldorfq dohromady...
ale kdybych mel hodne many, tak bych skusil tu novou Claviu, co ma v sobe varhany, leada a eletra

ten virus TI uz funguje jak má?

UPHONE: v pripade JP8000 je pry lepsi z jistych duvodu (polyfonie a tak) koupit si radsi 8080 rack model
nebo z tech levnejsich je dobrej taky korgMS2000b, neni to zadny virus, ale na tanecni veci a tak se dá, mam ho zatim mesic, a nemam ho duvod menit, kdyz uz nic tak je to super midikontroler:)

synth

Příspěvek od synth »

:-)))Myslím,že bych v první řadě uvažoval o rozšíření tvé ES /Yamaha PLG 150AN/+ paket od Vengeance-dost maso!!/ a Yamaha PLG 150DX
*** JP8000 - šel bych do něčeho mladšího ... no a na dnešní dobu 8 mička polyfonie? :-) Novation ...možná model KS ..... ---jinak mám pocit ,že tu převládá názor - kdo nemá Vira není In ...... mám naprosto odlišný názor na Vira **** poradite mi, co se hodi vic? JP 8000 nebo x-station? - JX305 :-)howk :-)

synth

Příspěvek od synth »

Escon -
Jen muj nazor - ale nerad bych ti menil zamery, tva volba JP8000 nebo X-Stion neni zrovna stastna. Oba jsou to dost podprumerny syntaky.
Má otázka zní ..... : kolik stál v roce 1996 podprůměrný synth JP8000? Myslím,že v té době to byl zajímavej krok ..../reference hodně známých producentů mlu. za vše ... /respect/ howk/2/

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Obrázek

...tenhe hustej frajer si taky mysli ze NOVATION X-Station a JP8000 jsou dobry syntaky. Se vyzna to je videt.

kupte co chcete, ja vam do toho kecat nebudu:)

synth píše:Escon -
CS SC ....

.

sparX

Příspěvek od sparX »

Ozkoušet , ozkoušet .... každej má rád něco jinýho , mi s tím pracovat nebudeme :wink:

DJDave

Příspěvek od DJDave »

To sparx"Presne tak kazdej at si vybere co mu sedi a libi se mu.

Kdyzto tak vezmete tak snad kazdej syntak ma naky plusy a minusy kazdymu se libi todle a druhymu zase todle,je tady par znacek acces clavia
a z tech se hodne dneska vybira.

synth

Příspěvek od synth »

ECSON - Sorry ....
Jinak odkud je to foto ? - sama samohrajka :-) To je na prodej ? :-)

kora

Re: Roland jp 8000 nebo novation x-station?

Příspěvek od kora »

Plne souhlasim.. ECSON ma pravdu. Ja mam 8tisicovku kterou jsem poridil pred 5ti lety.. Ted uz ji vubec ani nezapinam.. Blee.
Acess virus A...atd je lepsi volba..

zajíc zvědavec

Příspěvek od zajíc zvědavec »

Nevím jaké má JP8000 klávesy, ale X-Station je má vynikající a navíc má aftertouch. Naproti tomu se mi líbí že JP8000 je dvojnásobně multitimbrální což X-Station neni.

to Ecson: máš osobní zkušenosti s X-Station ?

kora

Příspěvek od kora »

zajíc zvědavec píše:Nevím jaké má JP8000 klávesy, ale X-Station je má vynikající a navíc má aftertouch. Naproti tomu se mi líbí že JP8000 je dvojnásobně multitimbrální což X-Station neni.

to Ecson: máš osobní zkušenosti s X-Station ?
To je sice pekne ale proste to nehraje :!: To uz je lepsi pouzit vsti :idea:
Kdyz Novation tak jedine Supernovu II. X-Station je Fuj.

synth

Příspěvek od synth »

Myslím si ze na JP8000 se dají nakroutit jeste dobry zvuky ---viz -http://www.vengeance-sound.de/eng/indexFLASH.html ---

Odpovědět