Slúchadlá k el. gitare

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
MDudas

Re: Slúchadlá k el. gitare

Příspěvek od MDudas »

Pardon za OT, ale nemozem.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://www.doucha.sk/recenzie/test-grad ... o-detailov
http://www.doucha.sk/recenzie/test-beat ... -revolucia

Nahuleny 15-rocny mladik ma stranku a tvari sa, ze je odborny server... :lol:

iba

Příspěvek od iba »

jazzym píše:najlacnejší multiefekt u muzikeru je digitech RP 55 a hned za nim Zoom G1n (u thomana je za 39eur)
http://www.muziker.sk/gitary/gitarove-e ... tech-RP-55
http://www.thomann.de/cz/zoom_g1.htm

oba tieto efekty maju vystup usposobeny aj pre sluchadla

Zoom G1xn mám ,.. čo je verzia s pedalikom ,..neni to bohvie čo zvukovo ale zabavit sa stym da, ..
da sa na nom všetko vypnuť a použit iba repro simulaciu a popripade reverby a delay , ..určite to dokaže aj digitech rp55

takže s tvojim výstupom na kombe Direct out budeš mať zvuk z komba poslany do multiefektu aj so speaker simulaciou aj s reverbami a na sluchatka :wink:
a možeš ho napriklad zapojit do aux na kombe a použivať s kombovým reprakom. :D (neviem vlasne či maš transtube 258 fx alebo rage verziu)

za nejakych 38-39 eur neni špatne nie? 8)
Ked možeš kup radšej lepši multiefekt aspon G2n :roll: trebars na inzerat.
http://www.muziker.sk/gitary/gitarove-e ... zoom-G2-NU

transtube 258 rage..to som akosi nedopísal...

ešte jednu otázku by som mal, kôli čomu si písal že z komba dám efekt, potom slúchadlá? nestačí rovno git. do efektu a doň slúchadlá??? a zvuk doladiť v na efekte

aj ja som toho názoru, že keď už kupujem nejakú krabičku, tak nech to stojí za to...a nie zrovna to najlacnejšie čo sa vyrábá- a zvuk bude mať otrasný

rastis

Příspěvek od rastis »

iba píše:Zdravým,
kôli tomu že väčšinou nie som doma sám a ticho hrať nie je ono, rozmýšlal som nad kúpou slúchadiel
vedely by ste my odporúčiť nejaké otvorené, pohodlné... a hlavne po zvukovej stránke dostačujúcé(na rock, metal, punk...) k el. gitare (efekty nemám, takže zatial pichnutú do komba) za 2cifernú sumu v €, najlepšie do 50e -viem chcem vela

ináč .....štastné a veselé.......
za 50€ vela muziky nepocujes. ale zase na ucel, co sa pytas je to absolutne jedno. ten zvuk bude nahovno. uz samo to kombo neni ziaden zazrak a zvuk zo sluchatkoveho vystupu bude zvuku komba podobny len velmi vzdialene, bezohladu na to, ci das za sluchatka 5 alebo 500€.

ono uz ked napises "sluchatke k elektrickej gitare", tak je to dost divne spojenie, pretoze sluchatka byvaju vselijake, dobre, zle, lacne, atd... ale aby sa rozdelovali podla toho, ze k akemu nastroju ich chces, tak to som este nepocul...

z lacnych sluchatok poznam AKG K77. maju pomerne vela basov a malo stredov, take to "V", co maju radi zacinajuci gitaristi - metalisti. su pomerne hlasne a mechanicky posobia OK, konkretne sme mali v skusobni 2 ks a zazili toho za par rokov ozaj dost a stale drzia.

http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... 6-akg-K-77

komasix

Příspěvek od komasix »

Jak jsi přišel na to, že Superlux HD-660 jsou Beayery DT770?
netušim na co narážíš, nebo jestli si četl celou diskuzi. Byla to reakce na konstrukci. Ty znáš oboje sluchátka?
Já bych s odstupem šel víc do 660 - který mam pujčený. Ty otevřený mi nepřijdou nějak prokreslenější a navíc sou trochu moc na basech. Může bejt i tim že svoje 330 jsem hodně hulil s klikem s bicíma.
OK seru na to...
K77 jsem měl a nedá se to srovnat.
Tu slovenskou recenzi znam a taky sem jí postoval, našel sem jí když sem hledal kolik stojí v SK. Každej kterýho to trochu zajímá si najde normální recenze - google.com

iba

Příspěvek od iba »

rastis píše: ono uz ked napises "sluchatke k elektrickej gitare", tak je to dost divne spojenie, pretoze sluchatka byvaju vselijake, dobre, zle, lacne, atd... ale aby sa rozdelovali podla toho, ze k akemu nastroju ich chces, tak to som este nepocul..
nechápem čo je na tom divné že poviem na čo a kde ich chcem použiť...no ale ja som amatér...
nevedel som že sa delia len spôsobom "dobré, zlé, lacné, atd..." a myslel som že každý ma svoju charakteristiku..
nič v zlom, ale podla toho čo si akurát povedal ty napr. stack napojíš na repro..domácého kina a tak hráš?? však sa to "nerozdeluje podla toho, že k akému nástroju ich chceš"
Naposledy upravil(a) iba dne 27 pro 2013 21:52, celkem upraveno 1 x.

iba

Příspěvek od iba »

komasix píše:[
Já bych s odstupem šel víc do 660 - který mam pujčený. Ty otevřený mi nepřijdou nějak prokreslenější a navíc sou trochu moc na basech. Může bejt i tim že svoje 330 jsem hodně hulil s klikem s bicíma.
OK seru na to...
K77 jsem měl a nedá se to srovnat.
Tu slovenskou recenzi znam a taky sem jí postoval, našel sem jí když sem hledal kolik stojí v SK. Každej kterýho to trochu zajímá si najde normální recenze - google.com
dobre, pozrem si aj 660,
330 som vybral kôli tomu, že nevýhody otvorenej konštrukcie my nebudú vadiť

jazzym

Příspěvek od jazzym »

iba píše: ešte jednu otázku by som mal, kôli čomu si písal že z komba dám efekt, potom slúchadlá? nestačí rovno git. do efektu a doň slúchadlá??? a zvuk doladiť v na efekte
jasne že možeš :D ja som to len napisal ako zaujimavu vymoženosť kedže maš na kombe direct out (a kupodivu v tom istom konektore -Aux in) 8)
myslim že to kombo je v pohode , ja z horšieho dostavam celkom dobry čisty kanal.
ked sa trošku pohraš s equalizerom, možeš napodobiť speaker simulator ,..uplne stiahnuť výšky a basy trochu tiež stiahnuť podla chuťi ..

minimalne koli lepšej odolnosti treba kupiť lepši efekt , ten G1xn čo mam už odpadavaju knofliky - maju vačšiu vôlu ,takže niekedy neviem na akom prave som mieste setupu.

sluchatka na gitaru by mali mať hlavne pekne prekreslne stredy , pravdivé a povedzme makké , nech to trošku viac pripomina lampový zvuk. Myslim že Sennheiser je obecne v tomto majster ako vyrobca.
a napriklad radšej ako Superluxy za 3x eur by som kupil Sennheiser HD205 za 48eur.
Trochu mi to pripomina tie čínske kopie beats by DRE :roll: zda sa mi že je to OEM výroba a tie sluchatka sa objavia aj u inych vyrobcov než superlux

Ked sme u tých testov , tak čo som prednedavnom romzyšlal o nahrade za koss porta pro .. dostal som ponuku na px100 ale je už v predaji px100 II
Tento test ma presvedčil že si ich mam kupit :D http://www.digilidi.cz/duel-sluchatek-s ... sus-v-jays
pre lenivych dam verdikt sem : "Fatální chyba! Sennheiser PX100 II se skoro nedají poslouchat, jejich projev je naprosto strašný." :mrgreen:

mimochodom som si ich skušal v obchode, niekto im udrbal naušniky ... hrali dosť ostro ... detailne stredy ....myslim že neni OT, ked som ich sem dal . Poslužia rovnako dobre doma na gitaru ako vonku počuvať svoje nahravky :wink:
Naposledy upravil(a) jazzym dne 28 pro 2013 02:31, celkem upraveno 1 x.

komasix

Příspěvek od komasix »

no rastis má trochu pravdu v tom že to zní zvláštně.
Ber to tak že tobě jde v podstatě o monitoring el. kytary, spíš přemejšlej jestli je budeš používat ještě na něco jinýho. Jestli plánuješ so budoucna něco nahrávat a pod.
Já si obecně myslim, že ti sluchátka budou stačit v podstatě jakýkoliv. jen mi přijde škoda vyhodit 1.000 czk z okna.
Řešení sluchátkovýho předzesilovače je věc jiná. myslim že stejně skončíš u nějakýho obyč mulťáku (já měl nějakej korg za 500,- a dalo se to) a na zkoušení/cvičení ti to bude stačit.

komasix

Příspěvek od komasix »

jazzym prosím zkus si ty sluchátka, nebo si o nich něco přeti, nebo o nich nic nepiš ve smyslu beats by dre. zbytečně odrazuješ lidi, který by je třeba aspoň zkusili.
rád bych s tebou absolvoval blindtest HD660 a DT770.
a já už končim. čus.

iba

Příspěvek od iba »

jazzym píše: sluchatka na gitaru by mali mať hlavne pekne prekreslne stredy pravdivé a povedzme makké , nech to trošku viac pripomina lampový zvuk. Myslim že Sennheiser je obecne v tomto majster ako vyrobca.
a napriklad radšej ako Superluxy za 3x eur by som kupil Sennheiser HD205 za 48eur.
Trochu mi to pripomina tie čínske kopie beats by DRE :roll: zda sa mi že je to OEM výroba a tie sluchatka sa objavia aj u inych vyrobcov než superlux

Ked sme u tých testov , tak čo som prednedavnom romzyšlal o nahrade za koss porta pro .. dostal som ponuku na px100 ale je už v predaji px100 II
Tento test ma presvedčil že si ich mam kupit :D http://www.digilidi.cz/duel-sluchatek-s ... sus-v-jays
pre lenivych dam verdikt sem : "Fatální chyba! Sennheiser PX100 II se skoro nedají poslouchat, jejich projev je naprosto strašný." :mrgreen:

mimochodom som si ich skušal v obchode, niekto im sice udrbal naušniky ... hrali dosť ostro ... detailne stredy ....myslim že neni OT ked som ich sem dal poslužia rovnako dobre doma na gitaru ako vonku počuvať svoje nahravky :wink:
vidím že si velký mylovník Sennheiser-iek a máš pravdu, vedia vyrábať fakt skvelé slúchadlá, ešte uvidím čo si kúpim, ale o tích spomýnaných superluxoch som čítal takmer len chvály, asi ich vyskúšam

iba

Příspěvek od iba »

komasix píše:no rastis má trochu pravdu v tom že to zní zvláštně.
Ber to tak že tobě jde v podstatě o monitoring el. kytary, spíš přemejšlej jestli je budeš používat ještě na něco jinýho. Jestli plánuješ so budoucna něco nahrávat a pod.
Já si obecně myslim, že ti sluchátka budou stačit v podstatě jakýkoliv. jen mi přijde škoda vyhodit 1.000 czk z okna.
Řešení sluchátkovýho předzesilovače je věc jiná. myslim že stejně skončíš u nějakýho obyč mulťáku (já měl nějakej korg za 500,- a dalo se to) a na zkoušení/cvičení ti to bude stačit.
moja chyba, nenapísal som na rovinu že teraz som na tom ako..
jazzym ma osvietil(ečte raz mu za to dakujem..), že ten výstup si mám preveriť a ako som to skúšal, fakt to je nie je bohvie čo..takže kôli tomu som tu začal spomýnať multiefekty- keď ju už kupujem, je my škoda vyhodiť peniaze za niečo čo len zosilný signál z gitary, tak radšej skúsim zohnať nejaký použitelný multiefekt..

jazzym

Příspěvek od jazzym »

aj ja som čítal o superlux vela chvaly , jak na sluchatka tak aj na mikrofony a aj preto som bez obav kupil ich mikrofon a ešte nejaky možno kupim,.
v podstate makky kov na mikrofone neprenaša tolko ruchov. tak to bude asi v pohode :wink:

pokial s dizajnom dokažu dobre okopírovať aj meniče tak neni o čom , alebo ich spraviť dokonca lepšie :D aj to sa može stať.

iba : dam ti dva tipy :
1, " my" ked mysliš seba , sa piše makke i
2, Boss ME 25 ten by som v sučasnej dobe chcel ja.

iba

Příspěvek od iba »

jazzy:

1:nooo....pravopis nebol mojou silnou stránoku a asi ani nebude(ak sa dobre pamätám, tak v 6.ročníku som dostal jednu 4 z diktátu, okrem toho 55555555555555555555555 a po škole som sa tomu tiež moc nevenoval) ....

2:hmm...troška drahé pre mňa, ale už to vyzerá na slušný aparát...

rastis

Příspěvek od rastis »

iba píše:
rastis píše: ono uz ked napises "sluchatke k elektrickej gitare", tak je to dost divne spojenie, pretoze sluchatka byvaju vselijake, dobre, zle, lacne, atd... ale aby sa rozdelovali podla toho, ze k akemu nastroju ich chces, tak to som este nepocul..
nechápem čo je na tom divné že poviem na čo a kde ich chcem použiť...no ale ja som amatér...
nevedel som že sa delia len spôsobom "dobré, zlé, lacné, atd..." a myslel som že každý ma svoju charakteristiku..
nič v zlom, ale podla toho čo si akurát povedal ty napr. stack napojíš na repro..domácého kina a tak hráš?? však sa to "nerozdeluje podla toho, že k akému nástroju ich chceš"
gitarovy reprak je povazovany za suciatsku, ktora sa zasadne podpisuje na vyslednom zvuku. preto sa v gitarovych kombach alebo boxoch pouzivaju specialne repraky na to urcene. ak ten reprak obides napriklad tym, ze tam vrazis este pred reprak sluchachatka, vysledny zvuk nebude OK. mnohe komba tam maju pred "phono out" este simulacu repraku, co vzdy nemusi byt uplne ono a ,mnohe komba tam ani nic take nemaju... cize zakladna debata nie je o tom, ake sluchatka pouzit k spominanemu gitarivemu kombu, ale ako dostat dobry signal zo spominaneho gitaroveho komba. a tam pati odpoved, ze je jedno ake sluchatka pouzijes, pretoze dobry vysledok je o inom, ako o konkretnych sluchatkach.

iba

Příspěvek od iba »

rastis:

ako môžeš prečítať na 1.strane, to že moje kombo nemá simuláciu reproboxu som sa dozvedel až po tom, ako som založil tému, jazzym mi to pripomenul, potom som už začal rozmýšlať o napichnutí ju na nejaký efekt..

Odpovědět