Sluchátka do 5 000,-

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
biscuit

Re: Sluchátka do 5 000,-

Příspěvek od biscuit »

jirka stolfa: 702 jsou se 701 identicky zvukove. lisi se jen designem a kabelem s konektorem. to byla u me nutnost, protoze jsem zvyklej na kroucenej a nevedel jsem, jestli mi klasickej bude vyhovovat. zatim mi nevadi.

gambler: porovnavat otevrena a uzavrena sluchatka moc nejde. jsou to dva svety. a porovnavat sluchatka podle nejakejch mereni, to se da snad jen pro nejakou zakladni orientaci, nebo vykoukani potencialniho problemu danyho modelu. charakter zvuku z toho nevykoukas.

gambler

Příspěvek od gambler »

Biscuit-jasne suhlasim s tebou..

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

biscuit: já sem spíš myslel srovnání K702/K701 vs K240. Před cca třema rokama byly 701/702 přes 5.000Kč, pokud si to dobře pamatuju. A K240 určitě spíš ke třem tisícům. To je dneska o dost jinde. 701/702 sou na cenové úrovni na které byly dřív K240

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jj. vyroba se presunula u tehle modelu do ciny a i tim se z nich staly prodejni trhaky...

btw. zkousel nekdo z vas, nebo pouziva sonarworks? neni to uplne marny, musim rict. akorat ta cena se mi moc nelibi :-)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

A jeste teda jedna vec je frekvencni vyrovnanost a druha vec je zkresleni a zrovna ty Sonaky mi prisly, ze je to jakoby na vyssich stredech byla nejaka distorze. Nakonec jsem sel do Shure SRH 940. Mam je pres dva roky a zvukove porad naprosta spokojenost. Akorat jim praska casto plastovej most, coz je dost napikacu kdyz to zrovna praskne nekde blbe.

gambler

Příspěvek od gambler »

Biscuit-ja som mal sonarworks a som ho predal..Sluchatka ked som cez to pustil a dal tu flat upravu prisiel mi ten zvuk taky umely..Jak keby si urobil z 300 eurovych sluchatiek 10 eurove.
Skusal som aj tu kalibraciu monitorov a trochu lepsie..No stale uplne zbytocne,nepomohlo mi to s mixom ani 0,01% ze by som pocul rozdiel ako mi to pomaha robit lepsie rozhodnutia..
Moja skusenost,mozno to niekomu pomaha ale silno o tom pochybujem..Sak skus trial demo za to nic nedas..

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Tak ja mam stale stale AKG K240 MK2, ale coskoro asi upgradujem na K702, myslim ze teraz stoja nejakych 120 EUR u Thomanna..

Biscuit - Sonarworks som pouzival, celkom sa mi to lubilo, len ta cena moc nie.
Potom som objavil toto a som spoko:

https://www.toneboosters.com/tb_morphit_v1.html

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Ja si ten Sonarworks obcas zapnem pre kontrolu, ci tam nieco velmi nevyskakuje, ale v principe sa stotoznujem s tym, co tvrdi gambler - ze ten zvuk ma strasne fadny a lacny charakter, ale vela urobi dojem toho skoku z/do sonaru na kvalitnych vs menej kvalitnych sluchadlach... Ja mam m40x a tym su moje sluchadla ma mix prakticky vyriesene, lebo dokazu podat akukolvek hudbu velmi atraktivne - tym padom mi je otazka toho, ci je to flat, u prdele, potrebujem, aby to na nich znelo dobre, lebo na nich znie vsetko +- dobre. Samozrejme to este doplnam posluchom na repro, ale m40x su pre mna smerodajne a sonar mi nijak extra nepomaha. Za cenu BF (myslim ze 50%) este ok, ale fullku by som za ten sonar asi nedal.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

"...tym padom mi je otazka toho, ci je to flat, u prdele, potrebujem, aby to na nich znelo dobre, lebo na nich znie vsetko +- dobre."

Tak to potom neda moc prace, ne? ;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

gambler: demo prave zkousim a potom co jsem ho rozchodil i na systemove bazi (pochopil jsem princip a vychytal nastaveni latence, ktere je mimochodem docela podivne, protoze vyssi neznamena pro dropouty lepsi) jsem nadsenej. podpora asio, beh prave na systemovym vystupu, korekce s linearni fazi, moznost doladeni naklonu ty narovnany charakteristiky + moznost korekce spodku, to vsechno mi dava smysl a funguje to pro me asi daleko ucelneji, nez morphit.

sabiani: takze diky za tip, ale jestli to neumi ty veci, co jsem popsal vys (asi neumi, jestli jsem spraven pochopil a je to asi jen plugin), tak mi ten rozdil v cene neprijde uplne podstatnej.

ivanb: to co pises mi teda prijde jako zakladni nepochopeni smyslu kritickeho monitoringu :-)

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Kermitak píše:
16 úno 2020 22:13
Tak to potom neda moc prace, ne? ;)
kermi, biscuit, neviem, v čom vidíte problém... je ťažké uveriť, že mix sa dá spraviť (aj) na jednych štúdiových slúchadlách, ktorých interpretáciu poznáte lepšie jak svoje gate?

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Biscuit - jasne, sonarworks ma viac funkcii, je to v celku vychytane.
Mne to prave staci ako plugin do DAW, na toto je to uplne v poho..
Dokonca mi pride ze zvuk morphit je viac neutralny/prirodzeny?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivanb: "pani doktorko... vy ste doktorka? verite v boha?"
ja verim, ackoliv se mi to zda nepravdepodobne :-)

sabiani: dekuju teda za tip i za doplneni. dam mu taky sanci ;-)

gambler

Příspěvek od gambler »

Ak sa to nakoniec rozhodnes kupovat tak sleduj stranku KVR audio Buy/Sell sekciu fora,tam sa daju kupit licencie na pluginy z druhej ruky za zlomok ceny..A niekolko krat som tam uz videl aj Sonarworks..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jo diky. ackoliv jsem tam nakupoval uz v praveku pluginu, tohle by me ani nenapadlo tam hledat ;-)

Odpovědět