Sluchátka do 5 000,-

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Sabiani

Re: Sluchátka do 5 000,-

Příspěvek od Sabiani »

Tak uz som to nevydrzal a objednal si tie AKG K701.
111,- EUR je velmi nizka cena, na kytary.cz ich stale predavaju za 4k.
Som zvedavy na ten rozdiel oproti K240 MK2..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

:-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Jelikož se tady řeší kromě sluchátek i nějaký korekce, tak abych nevytvářel zbytečně další téma, napíšu to sem. Chtěl bych se podělit se o novou zkušenost, kterou jsem nabral, když jsem začal řešit korekci pro sluchátka na notebooku. A protože se mi to řeení zamlouvá, aplikoval jsem ho i na svůj hlavní komp.

Novou korekční dvojici u mě tvoří QRange a CanOpener. QRangem jsem nahradil Morphit, kterej jsem používal delší dobu "z nouze" a pořád jsem s ním měl nějakej pocitovej problém. Při bádání jsem náhodou zjistil dvě věci. První je, že pro Foobar nově existuje doplněk, kterej umožňuje do DSP chainu hostovat 64 bitové VST2/3. Druhá byla dílem náhody, kdy jsem objevil poměrně obsáhlou databázi měření frekvenčních charakteristik sluchátek, která obsahuje i přesné nastavení kompenzačních křivek: https://www.reddit.com/r/oratory1990/wi ... f_presets/ nebo https://github.com/jaakkopasanen/AutoEq ... ratory1990
Zbývalo už jen najít vhodný ekvalizér. Paradoxně nemám v arzenálu pluginů 10 pásmovej vhodnej eq a tak jsem hledal něco použitelnýho... A našel - QRange je super freeware VST 12pásmovej linear phase eq, přesně vhodnej na tenhle účel. Tak třeba to někomu pomůže se posunout k lepšímu výsledku, jako mně. Přecejen otevřenej eq je o moc lepší řešení než jen tupé načtení korekční křivky...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Nový nadějný sluchátkový plugin na obzoru - Hornet VHS. Testovaný, koupený - následně objeveny (na mém PC) divné bugy související se zobrazováním (škálováním) a reinicializací pluginu. Imho to nebrání plugin vyzkoušet ani používat (zatím trochu nepohodlně). Moc se mi líbí, jak má vyřešenej crossfeed a samozřejmě jak to následně hraje. Přímo v rozhraní pluginu to nelze, ale přes parametry pluginu jde nastavit i namočení v tzv. "room ambience", což mi vyhovuje potlačit (osobně mi přišlo přirozený se pohybovat mezi 0-20 % tohoto parametru). Přes parametry pluginu je možný si taky doladit korekční křivku profilu sluchátek.

Odpovědět