Stereo monitory do 10000 Kč

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
xdudy

Re: Stereo monitory do 10000 Kč

Příspěvek od xdudy »

Hmm, tak právě mi přestala hrát jedna bedna, kupoval jsem v Muzikeru před cca měsícem, tak to sem si s Eri 8 moc neužil. Škoda hrály fajn, vrátim je, ale prachy mi nedaj, musim vzít jiný zboží , tak holt připlatim a vemu KRK vtx8

rastis

Příspěvek od rastis »

preco si nenechas vyreklamovat tu jednu bednu ? nech ju oservisuju alebo Ti daju novy kus. ak sa znova pokazi, mas narok na vratenie penazi...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

VXT6 su uplne na poradku .. VXT8 sa mi az tak nepacili ..

xdudy

Příspěvek od xdudy »

Aby mi vrátily prachy musela by se pokazit ještě 2x.
No a vzhledem k tomu, že jak jsem pozdě zjistil - nejakej bug tam je (není to ojedinelý případ) nemam chuť čekat až po záruce znovu umřou.
Pojistka je vpořádku, takže něco až za pojistkou ,bedna svítí, ale ani nešumí.

No vlastně mam dilema - jestli jim dát šanci

Mam pocit, že i Dendymu se to stalo ?

Pytkin - no já bych chtěl 8" - a z výběru co má Muziker - tak nevym :?

http://www.muziker.cz/studiove-monitory

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

xdudy : no v tejto cenovej triede sa tazko vybera ..

svartenatt

Příspěvek od svartenatt »

Asi dám šanci Yamaha HS7, tím i možnost pro xdudy v podobě HS8. Presonus u mě skončil, pokud nedokáží zabezpečit stabilní elektroniku.

msmucr

Příspěvek od msmucr »

Jo je to docela složité si vybrat v téhle cenové kategorii.
Přes všechny zmíněné potíže bych úplně neopomíjel, jak ty bedny finálně zahrajou, a co budeš subjektivně preferovat.

HS8 jsou oproti tvému úvodnímu dotazu se zadním bass-reflexem. Další věc je ta, že jsi říkal, že na tom budeš i normálně poslouchat muziku. Za sebe musím říct, že bych to s těmi Yamahami HS asi nedával, neznám moc jiných beden, které mají takhle suché a nezáživné podání. Pro někoho to může být jakože "ono" a správný monitorovací poslech na kterém jsou slyšet chyby, u mě z toho pořád smrdí ve středech ty NS10 :) Chápu to např. jako druhé monitory a asi se na to dá nějak i zvyknout po určité době, jestli nebudeš poslouchat nic jiného.

Jinak za sebe, pokud tedy připouštíš i bedny se zadním reflexem, tak bych si minimálně poslechl JBL LSR 305 a 308.. Vím, že Pytkinovi se nezdá jejich stereo, já mám shodou okolností 305 na doma (což není primární prac. prostor) a jsem s nimi maximálně spokojený a právě oceňuju jejich podání prostoru a lokalizaci. Zároveň si je koupilo pár mých známých taky po různém probírání v nejnižších cenových hladinách.
Za tu cenu to podle mě hraje bezvadně, má to na nearfieldy rel. široké poslechové pole díky těm vlnovodům. 308 mě sice tolik neoslovily, 305 mi přijdou přesnější, ale samozřejmě 8" má mohutnější zvuk a nezní to taky špatně.
V úvahu by samozřejmě mohlo přicházet i to, že bys teď řešil 305ky a následně doplnil 310 subem, pokud ti jde fakt o to slyšet spodky.
Jinak ještě jednou, monitory opravdu hodně subjektivní záležitost.. proto to doporučuju fakt někde poslechnout, pokud to půjde.
Kdybys nic nevybral, nezbude, než přitlačit s penězi nebo pokouknout po něčem starším, jak už to zaznělo. Koukej po MIDI.cz, hudebním bazaru a tady na inzerátech. Sem tam se objevují bedny z vyšších kategorií za dobrou cenu.

Michal

svartenatt

Dík za reakci. Vyřešil jsem prostor, tak můžu i zadní bassreflex. Jak bylo už někým zmíněno, asi chci nemožné :D. Teď jsem narazil na Pioneer S-DJ80X, konstrukce a parametry vypadají dobře. JBL se mi nezdají právě pro tu konstrukci, v některých testech zaznamenali u LSR 308 rezonance.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Michal : pocul si HS8 ? ja ich nepoznam .. Mame v praci len HS50 a HS80 , tie starsie .. A tie su od NS10 uplne inde .. Presne opak .. vysky a basy a stredy nikde .. Na ne sa skoro neda robit , a lepsie su na pocuvanie hudby , kde nechces hladat chyby .. Ale mozno ta nova seria HS5/7/8 su viac "studio" ..

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Ja by som sa tych Yamaha hs8 nebal, tie maju oproti hs80m trochu vylepsene stredy. V podstate na vsetkych zahranicnych forach si Yamahy pochvaluju, len tu na audiozone niesu moc oblubene. Sam mam hs80m a su dost hifi ako hovori Pytkin, ale ja na nich mam nastavene MID EQ +2 a High Trim -2 a da s nimi pracovat. Mam samozrejme este male 5 palcove Dynaudia na porovnanie, ale aj bez nich to slo..

msmucr

Příspěvek od msmucr »

@Pytkin
Slyšel jsem HS5 a HS7, zvuk HS8 jsem si z toho trochu extrapoloval :).
Ty HS5 někdy předloni, kdy jsme spolu s kolegou zašli do krámu, kde nám vyšli vstříc, a mohli jsme si s tím šoupat a přepojovat, jak jsme chtěli a přehrávat muziku z našeho vlastního rekordéru. Zároveň s tím tam byly právě i ty nové Tannoy Reveal ve všech verzích (co jsem pohanil na začátku vlákna :)), Mackie MR5 a Genelecy 8030 jako nějakou známou referenci. HS7 jsem pak slyšel u kamaráda.

V principu s těmi středy nemyslel ani to, že by jich bylo principiálně moc nebo málo, to bych zčásti i doladil těmi trimy nebo třeba nějakou pevnou korekcí na DSP mixu v kartě, ale jejich subjektivní charakter. Těžko se to popisuje, přišly mi prostě suché a hrálo to pro mě vše strašně dopředu, chyběl mi tam pak i celkový prostor v porovnání s ostatními, když jsem to pomocí trimů zhruba dorovnal k těm ostatním. Proto bych si nedokázal moc představit, že bych na to normálně poslouchal muziku. Ale samozřejmě pět lidí, pět jiných názorů na monitory a trochu jiné zkušenosti a preference.. :)

@svartenatt
Rezonance.. v téhle kategorii opravdu vybíráš nejmenší zlo.. Jestli budeš intenzivně hledat, asi najdeš na každou zmíněnou bednu nějaký nedostatek nebo možné vylepšení. Ber to tak, že je to opravdu levné a hodně podřízené tomu, aby se to jednoduše vyrábělo ve velkém množství.. za cenu dnešního kompletního bi-amp monitoru máš kolikrát problém koupit jeden náhradní driver do starších beden. Před pár lety nebyly tyhle budget kategorie a za tyhle peníze jsi měl tak možná malé hi-fi regálovky, nebo pasivní JBL Control 1, malé aktivní Tannoy Reveal byly asi za 16tisíc.

Michal

svartenatt

Michale, a nebylo to s těmi Yamahami kvůli nerozehranosti? Právě HS7 působí konstrukčně dokonale, to je zatím favorit. Hmotnost, vnitřní uspořádání, reproduktory jsou přišroubovány přímo na MDF desce, na které není plast. Samá pozitiva. Z minimálně stovky profi i uživatelských recenzí jsem na ně neviděl žádnou doslova negativní.

mando

Příspěvek od mando »

Yamahy maju podla mna suchy zvuk vseobecne, niekomu sa to paci niekomu nie (resp. niekomu sa s tym robi dobre atd...)
MSP rada hra lepsie ako HS z mojej skusenosti, este je tam jedna finta Yamaha vzdy udava freq.rozsah -10db co na basoch poznat

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

-10dB neni finta ale bezna praktika .. niekto dava -3 niekto -10 .. clovek by mal tomu rozumiet , ked si cita tie specifikacie :)

co sa tyka suchosti .. Vacsina studiovych monitorov je suchych .. O tom to je , ze by mali hrat rovno a pravdivo .. Nemali by nic pridavat , ani uberat ..

mando

Příspěvek od mando »

iba hovorim ze -10 posobi klamlivo ked HS7 udavaju rozsah od 43Hz, seriozne znacky uvadzaju -2 alebo -3, pripadne aj viac udajov

nemusime rozoberat ake suche maju byt monitory kazdopadne Yamahy maju svoj typicky zvuk

Odpovědět